Thalassa Finken

Hallo,
Ik ben Thalassa Finken, geboren in Nederland en ben sinds 2003 woonachtig in het Belgische Bocholt. Ik heb een fulltime baan als opticien/zaakvoerder bij Pearle Opticiens in het Belgische Maaseik. Sinds een aantal jaren ben ik adoptieconsulente bij Greyhounds in Nood Nederland. Hoe het allemaal begon:

Op mijn zesde verjaardag heb ik mijn eerste hondje gekregen, Cindyco een Whippet. Mijn ouders vonden het maar stil met een hondje in huis en zo hebben we er nog een teefje bijgehaald Avalon. En toen begon het. Er werd een nestje gefokt onder het toezicht van de Nederlandse Whippetclub en in de jaren daarna zijn er nog zo’n tien nestjes gevolgd.Prachtige lieve mooie zachte windhonden met een karakter wat je met geen enkel ander ras kunt vergelijken. Daar is het windhondenvirus mee gestart.

Mijn ouders kwamen te overlijden en ik heb toen twee van hun nog overgebleven Whippets in huis gehaald, Domino en Muy Bienne. Jaren later ben ik met iemand in contact gekomen die een Galgo uit Spanje had. Oemgh!!! Nog meer verliefd en mijn ogen werden geopend dat dit prachtige ras hulp nodig had, vooral toen ik hoorde hoe ze zo verwaarloosd en mishandeld werden in Spanje. In 2005 heb ik mijn eerste prachtige, eigenwijze, lieve Nina geadopteerd via GINN. Trots als een pauw liep ik met mijn Galgo en mijn twee Whippets over straat. Maar waar er drie zijn kunnen er ook vier zijn! Dus een jaar later kwam mijn lieve, zachte stille Lucca in mijn leven ook via GINN. Een plaatje! En ik liep nog trotser over straat. Een paar maanden later zag ik op de tv een uitzending dat er uit het Bruchems asiel twee Whippets gestolen waren, Tom en Jerry. Een aantal dagen later zijn ze teruggevonden. Jerry mankeerde niets en Tommy was zwaar gewond. Ze waren ter adoptie! Maar alleen als je er ook echt geschikt bevonden voor werd. Zo heb ik Arla leren kennen die toen in het asiel werkte. Ze heeft mij na een zware ondervraging een voorstel gedaan om samen met een hondje van mij kennis te komen maken met Tom en Jerry. Mijn (toenmalige) partner zei toen, “als die honden hier komen verhuis ik! De honden zijn gekomen, hij is verhuisd :-). Oh, wat waren ze groot en lief en oh, wat een tweeling!!! Alles doen ze samen. De kwetsuren die Tom opgelopen had, zijn helemaal genezen. Toen werd het even stil rondom mij :-) en mijn kinderen en mijn windekinderen. Ik leefde samen met mijn twee zonen en mijn zes honden in het rustige Belgische Bocholt en er was harmonie in huis.

Totdat drie jaar later Isabelle op de site verscheen. Zij zat in hetzelfde asiel waar Tom en Jerry uitkwamen. Oh, wat was ze mooi en brutaal. Men had haar drachtig op straat gevonden en helaas heeft een puppy van haar het maar overleefd. Nadat haar puppy groot genoeg was om geplaatst te worden, kwam mijn lieve Isabelle, kleurige Isabelleke, bij ons wonen. Een frisse wind door de Bocholtse luchten en Thalassa werd al stilaan bekend als de “madam” met de windhonden. Men kende mij niet maar wel de honden.

Een aantal maanden later belde Arla mij op om te vragen of “haar” Luc voor een paar weken bij mij mocht komen logeren? Echt maar voor een paar weken hoor! Waarop ik geantwoord heb, “als het maar voor een paar weken is dan is het goed want ik heb er al genoeg”. Luuk is er nog steeds en het is mijn grootste vriend. Hij heeft er lang over gedaan voordat hij vond dat hij mij kon vertrouwen maar nu zijn wij de beste maatjes.

Helaas in 2010 heb ik Domino en Muy Bienneke mijn twee oude Whippetjes, in moeten laten slapen. Het was het laatste wat ik van mijn ouders had en het heeft veel pijn gedaan om afscheid van hun te nemen. Ze zijn vijftien en zestien geworden.

Rond eind mei zit ik samen met mijn oudste zoon Bo op de sites te kijken en daar zien wij een mooie Galgo. Niet te groot, mooi, wit en prachtig! Hij heet Beau en een maand later ging ik hem ophalen. Hij was enorm! Ik heb nog nooit zo’n grote goedaardige, prachtige blonde uit de kluiten gegroeide galgo gezien. In een woord GEWELDIG! Dus toen hadden wij dus Nina, Lucca, Tom, Jerry, Isabelle, Luuk en Beau. Maar wel allemaal even groot, lief, aanhankelijk en prachtig! Wat een GEWELDIG ras is dit toch.

Inmiddels was ik door Greyhounds in Nood Nederland benaderd of ik geen consulent wilde worden voor de regio België! Nu België is geen regio maar een compleet land :-). Maar ik vond het een hele eer dat ik hiervoor gevraagd werd door de stichting en heb ook meteen ja gezegd. Geweldig, zo kon ik nog veel meer hondjes redden en ervoor zorgen dat deze prachtige wezens een gouden mandje in België krijgen.

Mijn droom sinds mijn zesde verjaardag was eigenlijk het hebben van een klein spring-in-het veldje! En in 2011 deed zich de kans voor. Een klein Italiaans windhondje :-). Jippie! Een kleine grijze ADHD-muis die iedereen in huis de baas denkt te zijn. Hij beslist wanneer iedereen naar bed moet of naar buiten moet. Hij mag in bed, de anderen niet. Hij mag op schoot, de anderen niet. HIJ IS DE BAAS! Maar het was zo leeg in dat kleine mandje, zo maar alleen in dat klein mandje ;-). Ik werd benaderd door iemand of ik een klein Italiaantje (Cara) in huis wilde nemen. Je weet wel, zo voor bij Jippie in het mandje erbij. Natuurlijk zei ik JAAAAAAAAAA! Graag. Cara is een slow motion-muis die ontzettend lief en rustig is. Mijn roedel is compleet!!

Helaas heb ik op 18-06-2013 mijn lieve, stille, zachte Lucca moeten afgeven. Ik mis je mijn lief meisje, rust zacht XXX. Volgende maand krijg ik Martha, een opvangertje uit Spanje. Ze is zeer welkom in mijn roedel. Ik ben gelukkig samen met mijn twee grote kanjers van zonen die mij goed helpen en mijn inmiddels nog maar acht geweldige, lieve, zachte, mooie, prachtige windekinderen.
Ik kan alleen maar tegen iedereen vertellen hoe geweldig bevoorrecht ik ben om voor dit prachtige hondenras te mogen zorgen.

Have a Greyt day
Thalassa

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S