Over ons » Adoptieconsulentes » Sandra en Anton Pattes

Sandra en Anton Pattes

Wij zijn Anton en Sandra, beiden midden veertig en woonachtig in Belgisch Limburg.

Anton maakt capaciteitsberekeningen voor verschillende projecten in een contactcenter. Klinkt misschien ingewikkeld maar het komt erop neer dat hij goed is met cijfers. Ik werk de nachtdienst in een psychiatrisch zorgcentrum.

Eind 2014 zijn wij verhuisd en daarmee volgde er ook een verandering op privé vlak. Wij zouden een hond nemen maar omdat wij op een appartement wonen gingen wij zeker niet over 1 nacht ijs. Het internet werd intensief geraadpleegd. En met wat hulp van vrienden kwamen wij uiteindelijk bij “de windhond” terecht.

Tijdens onze zoektocht begon ook, voor het eerst, het idee te leven om een hond te adopteren. Maar wij waren van mening dat wij hier nog niet “klaar voor waren” en kozen ervoor om een Whippet pup, Senna, welkom te heten.

Wie kon het voorspellen… maar onze fascinatie voor de Galgo Espagnol groeide. Daarmee werden wij ook geconfronteerd met “de huidige gang van zaken in Spanje “. En dus, kwam in januari 2017, onze blonde ruwharig Galgo Gody, aka Goldie Locks ons vergezellen. Rechtstreeks vanuit Spanje, onze allereerste Scooby-hond. Hierna waren wij verkocht!

Het heeft niet lang geduurd en er volgden een aantal beslissingen die ons op ons huidig pad hebben gebracht. Senna werd liefdevol door mijn ouders opgevangen. En wij zouden ons richten op rescue hondjes. In augustus 2017 werd Mila, onze zwarte ruwharige Galga, vanuit een Nederlands opvanggezin geadopteerd. En eind december volgde onze eerste pleeghondje Farah. Een Lurchermeisje dat na adoptie terug “in het opvang circuit” terecht kwam. Wat een heerlijke meid was dit! En wat heeft zij ons op de proef gesteld wanneer bleek dat zij na 2 maanden opnieuw geadopteerd zou worden. Je bent steeds bang dat je eindigt met een zogenaamde “foster fail”. En bij haar had dit zeer zeker het geval kunnen geweest zijn. Tranen met tuiten en twijfels…

Maar wij waren vastberaden om als opvanggezin door te gaan. Vastbesloten om op kleine schaal zoveel als mogelijk honden klaar te stomen voor een nieuw leven. Na Farah volgden Negro de Macias, een zwarte ruwharige “kant en klare” reu, en “black beauty” Vaneta. En na haar, hopelijk nog vele anderen.

Midden 2018 werd ons vrijwilligerswerk uitgebreid. Anton werd in de mogelijkheid gesteld om de aankomsten van de Scooby-honden in Nederland te fotograferen. Zo bijzonder om hiervan deel te mogen uit maken! Ikzelf ben af en toe bij Tanja gaan naaien. Jasjes maken voor de hondjes in Spanje en Ierland . Verder buigt Anton zich nog over het updaten van een aantal databases van GINN. En heb ik, in oktober 2018, een start genomen als consulente voor Limburg.

In de hoop elkaar binnenkort te mogen ontmoeten…

Sandra en Anton

 

M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S