Helpen? » Opvanggezinnen gezocht!

Opvanggezinnen gezocht!

Stichting Greyhounds in Nood Nederland zet zich al jaren in voor de noodlijdende windhonden. Per jaar plaatsen wij tientallen Galgo’s en ook Podenco’s in een liefdevolle omgeving.
Om al deze adopties goed te laten slagen maken wij ook al jaren gebruik van opvanggezinnen. Dit zijn gezinnen die met veel liefde deze honden na aankomst in Nederland een tijd opvangen om hen te laten wennen aan een huiselijke situatie en waar ze ook kunnen bijkomen van hun (vaak zware) verleden.

Het plaatsen vanuit een opvanggezin heeft als groot voordeel dat er veel meer bekend wordt over de hond: het karakter van de hond, de omgang met kinderen, bezoek, omgang met honden, katten en/of andere huisdieren. Maar ook zeker het alleen thuisblijven is beter in te schatten. Het opvanggezin kan ook dingen als alleen thuisblijven, omgang met kinderen/katten/andere huisdieren e.d. aanleren. Alles om uiteindelijk een nòg betere match te kunnen maken tussen windhond en windhondenliefhebber.
Wij willen graag ons netwerk van opvanggezinnen uitbreiden om meer honden naar Nederland te kunnen laten komen en deze een goede start mee te geven. Dierenkartskosten worden vergoed in overleg.  Indien nodig kan GINN een bijdrage geven voor voer of brokken laten leveren. Informeer naar de mogelijkheden.

Lijkt het u wat om tijdelijk een windhond voor GINN op te vangen? Of wilt u eerst eens informatie over hoe dit in zijn werk gaat? Stuurt u dan vrijblijvend een mail naar opvanggezin@greyhoundsinnood.nl, er wordt dan contact met u opgenomen.

 

 

Enkele van onze honden

S S S S S S