Muilkorven

Welke muilkorf is het beste

Mogen wij iets onder de aandacht brengen?

Foto 1: is een zacht aanvoelend, vaak aangeprezen muzzletje voor happende hondjes. Echter aan ons de taak om het voor de volle 100% af te raden.
De reden? De muzzle sluit strak om de snuit van de hond, om bijten te voorkomen. De bek wordt dus dichtgeklemd. Hierdoor kunnen de honden niet hijgen, niet drinken, niet braken en niet eten. Vooral met warm weer is dit levensgevaarlijk, een hond kan namelijk alleen maar zweten via de bek en de voetzooltjes en kan, bij gebruik van deze muzzle, oververhit raken. Daarom raden wij u met klem aan - als u een "anti-happertje" nodig hebt - een muilkorfje te kopen zoals te zien is op afbeelding 2 rechts.
U kunt dit korfje ook bij GINN bestellen. Alles wat met de muzzle niet mogelijk is, is met een korfje geen probleem.

Het aanwennen van de muilkorf

U kunt uw hond op een speelse en prettige manier wennen aan zijn muilkorf, zodat het dragen ervan niet als iets vervelends wordt ervaren.

Zorg dat u een aantal lekkere hapjes bij de hand heeft en roep u hond bij u. Laat hem eerst eens rustig snuffelen en beloon dat met een hapje. Herhaal dat een aantal malen. Op deze manier leert hij de korf associëren met lekkers.

Maak er vervolgens een spelletje van. Leg een lekker hapje in de korf en uw hond moet dat eruit pakken. Iedere keer als hij dat doet, prijs hem uitbundig met blije stem.
Nadat u dat een aantal malen heeft gedaan, schuif de korf rustig over zijn snuit als hij het koekje probeert te pakken. En probeer dan ook om vanaf de buitenkant een koekje door de gaten de korf in te schuiven zodat hij het kan pakken. Als dit lukt, blijf hem dan uitbundig prijzen.

Als dit een aantal malen is gelukt, doe de muilkorf dan dicht met het riempje en geef lekkers door de korf. Herhaal dit regelmatig en uw hond zal er geen moeite meer mee hebben om de korf te dragen.
Let op: Neem hier de tijd voor en overhaast het niet. Blijf hem prijzen en belonen met lekkers.

Op deze pagina leest u hoe u een muilkorf kunt bestellen.

 

M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S