Joanita Bosma

Mijn naam is Joanita Bosma, geboren in 1970 en woon met man, 3 zoons en 2 honden in Maastricht.

In 2009 werden wij de trotse eigenaars van een enorme schattige Viszla pup, Murphy. Heb je eenmaal een hond dan leer je heel veel nieuwe mensen kennen in de buurt, zo ook een vrijwilligster van GINN met haar roedel. Met haar zes honden trof ik haar regelmatig op het hondenlosloopgebied. Zo heb ik de Galgo leren kennen, wat een ontzettend lief, zachtaardig ras.

Uiteindelijk ben ik in 2014 via diezelfde vrijwilligster in contact gekomen met GINN. Ze vroeg vrijwilligers om mee te helpen, omdat het voormalige asiel in Geleen verbouwd werd tot hondenpension, waarvan de voorzitster van GINN de eigenaar is. Het toeval wilde dat ik graag vrijwilligerswerk in de hondenopvang (of in ieder geval iets met honden) wilde gaan doen. De jongste ging in dat jaar naar de middelbare school en omdat ik een parttime baan heb, kon ik dat er wel bij doen.

Begin 2015 ben ik als adoptieconsulente begonnen en in dat voorjaar werd het al gelijk vrij druk. Uiteindelijk werden het 13 adopties in 2015 en ik hoop dat er nog veel meer gaan volgen. Het hondenleed in Spanje grijpt me enorm aan daarom is het zo mooi dat ik mee kan helpen deze honden een betere toekomst te geven. Ook al lijkt het soms een druppel op een gloeiende plaat, ieder gered hondje is er één.

In oktober 2015 adopteerden we zelf een hond, een 11-jarige Podenco, Mila. Want hoe leuk ik ze ook allemaal vind, zelf heb ik echt een zwak voor de oudere honden. Het geeft veel voldoening, het werk als adoptieconsulente en ik hoop het nog lang te kunnen doen.

Groetjes, Joanita.

M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S