Ingrid Holterman

Alweer ruim een jaar geleden ben ik toegetreden tot de GINN-"club" dus de hoogste tijd voor een voorstelpraatje.
Ik ben Ingrid Holterman, geboren en getogen in Twente en in mijn jeugdjaren al besmet geraakt met het windhondenvirus. Ik had destijds een baantje in een dierenartsenpraktijk en wist al snel dat als er ooit een eigen hond zou komen, dit een windhond zou zijn. Hun zeer aanhankelijke karakter, hun slanke elegante uiterlijk, de combinatie van een rustige hond in huis en sportief en aktief buiten (eigenlijk twee honden in één velletje), maakt dat ik dit geweldige honden vind.

Mijn grote wens ging pas jaren later in vervulling (ik was inmiddels een dierenspeciaalzaak begonnen en kon nu dus een hond meenemen naar mijn werk) met de komst van mijn eerste whippet. Na 7 geweldige jaren samen moesten we met veel verdriet alweer afscheid van hem nemen vanwege een ernstige nierziekte. Gelukkig kreeg hij snel weer een opvolger, deze tweede whippet is inmiddels alweer 10 jaar bij me. Verder bestaat mijn beestenboeltje uit katten, konijnen en cavia's.

Na de verkoop van mijn winkel dacht ik wel eens na over vrijwilligerswerk en vorig jaar kwam ik in contact met Carin van GINN. Ze waren toevallig net op zoek naar een nieuwe adoptieconsulente en momenteel ben ik consulente voor Flevoland, Utrecht, Drenthe, Friesland en Overijssel. De contacten met de adoptanten gedurende het traject, vanaf het moment dat ze interesse hebben in een hond tot en met de nazorg (en vaak ook daarna), zijn erg leuk en iedere geslaagde match geeft heel veel voldoening.

Inmiddels ben ik ook enkele keren aanwezig geweest bij de aankomst van de honden vanuit Spanje, dat blijft erg indrukwekkend. Het is geweldig om dan vervolgens te horen hoe snel de honden zich vaak al aanpassen en foto's te ontvangen van blije honden, slapend op de bank of spelend in de tuin, die heel veel aandacht en liefde aan het inhalen zijn.

Ook is het prettig samenwerken met de andere GINN-ers. Lieve collega's, leuk dat ik jullie inmiddels bijna allemaal ook persoonlijk ken!

Wat mij betreft mag het nog veel drukker worden in "mijn" provincies ;-). Ook zou ik het leuk vinden binnenkort eens aan de slag te kunnen voor een hond van PAWS, de opvang in Ierland waar GINN sinds kort ook mee samenwerkt.

Ik hoop nog lang mijn piepkleine steentje te mogen bijdragen voor deze lieve langneuzen die het zoveel beter verdienen!

Ingrid Holterman

M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S