In Memoriam Rocket

Update 14-08-2019 

Afgelopen maandag hebben Kristel (opvanggezin) en GINN afscheid genomen van Rocket.

We wisten dat zijn hart heel hard moest werken om zijn lijf van zuurstof te voorzien en het ging al iets minder met hem sinds korte tijd. De warmte heeft daar geen goed aan gedaan en toen het wat af ging koelen maakte dat geen verschil meer.... zelfs zonder inspanning had hij het zwaar. De behandelend dierenarts heeft hem nog gezien en met zijn allen hebben we gezegd dat hij zeker niet mocht lijden. Maandagmiddag heeft Kristel afscheid van hem genomen na nog een fijne laatste wandeling waarin hij nog even lekker met een bal heeft gespeeld. Dat deed hij zo graag.

Met medicatie heeft hij bij Kristel ruim anderhalf jaar een liefdevol leven gehad met heerlijke wandelingen, spontane zwempartijen, lekker luieren en soms de welbekende bananen in de oren. Heel erg bedankt voor de goede zorgen en veel sterkte, Kristel!!

Rust zacht, vrolijke lieve Rocket!!

Update 09-03-2019

Een paar weken geleden was er een spannende dag.... Rocket zijn gebit moest gereinigd worden en dat is iets waar je bij hem toch even goed over na moet denken gezien zijn hartaandoening.

Maar niet laten reinigen was geen optie meer en dus in goed overleg met de dierenarts is deze jongen onder narcose gebracht en zijn zijn tanden en kiezen schoongemaakt. Met steun van zijn opvanggezin, de goede kennis van de dierenarts en draaiende duimen heeft Rocket nu weer een tandpastaglimlach met een paar tandjes minder.

Het is nog even echt heel spannend geweest, want Rocket kwam zelf niet uit de narcose en ze hebben hem wakker moeten spuiten. Nadeel daarvan was dat hij heel onrustig werd en de dierenarts ons nog wel waarschuwde dat het gevaar nog niet helemaal geweken was. Maar Rocket was vooral heel blij dat hij weer mee naar huis mocht met zijn opvanggezin, heeft zich laten vertroetelen, zijn roes uitgeslapen en was de volgende dag weer helemaal zijn eigen vrolijke zelf!!

Nu hopen we dat deze lieve blauwe Greyhound snel zijn Gouden Mandje gaat krijgen en daar verder kan spelen met andere honden en speeltjes.

Update 13-06-2018

We hebben het opvanggezin van Rocket gevraagd hoe ze er toe is gekomen om zich bij GINN te melden om hem te gaan opvangen.

Kristel vertelt:
"Op Facebook zag ik de oproep voorbij komen van GINN: er werd opvang gezocht voor een Greyhound die op medicijnen gezet moest worden. Ik dacht: arme hond, ik hoop dat iemand zich meldt... Later zag ik de oproep weer voorbij komen, ik ging de reacties lezen of iemand zich al had gemeld.. maar helaas nog niks.

Ondertussen bleef het in mijn hoofd zitten, ik heb zelf al veel honden, zou er nog 1 bij kunnen?? Nou laat ik het in de gaten houden dacht ik... Een paar dagen later zag ik de oproep weer voorbij komen, ik dacht: “Verdorie, die hond moet zijn medicijnen krijgen!!” Dus heb ik een bericht gestuurd of ik eventueel zou kunnen helpen. Dat kon ik zeker. Rocket is toen zo snel mogelijk bij mij gekomen, het was wel een beetje verdrietig voor de lieve mensen die Rocket eerst hadden opgevangen.
Omdat Rocket het zo naar zijn zin heeft in mijn roedel, hebben we besloten dat hij hier blijft, hij vindt het moeilijk om enige hond te zijn."

Kristel, je bent een toppertje!

* * *

Lieve mensen,

sommigen weten het misschien nog, voor anderen zal het nieuw zijn....

Rocket is een Blue Greyhound die in september 2017 naar Nederland is gekomen. Hij is toen naar een opvanggezin gegaan en moest erg wennen aan zijn nieuwe leven. Ineens niet meer in een kennel, maar in een huis met alle prikkels binnen en buiten vielen hem zwaar. Maar de aandacht van mensen ging hem beter af en liefst wilde hij constant bij ze zijn. Zijn opvanggezin deed haar best om Rocket te begeleiden en dat ging allemaal de goede kant op.

Tot hij ineens een snee in zijn voet had en daarvoor naar de dierenarts moest. De dierenarts deed even een standaard controle en schrok een beetje van de hartslag van Rocket. Een beetje veel zelfs en adviseerde om een ECG te laten maken en beoordelen. Dat is dan ook meteen gedaan en die dierenarts adviseerde op zijn beurt om een echo te laten maken, want Rocket zijn hartslag was veel te snel.

Er werd een echo gemaakt van zijn hart en duidelijk werd dat de hartslag van Rocket echt veel te snel was en dat hij een vergroot hart heeft. Medicatie was dus nodig om de hartslag te verlagen, zodat het hart minder hard zou hoeven werken om het bloed rondgepompt te krijgen en Rocket zich ook rustiger zou voelen. Een te snelle hartslag maakte hem soms onrustig en daardoor liep hij ook veel te hijgen. Omdat er voldoende zicht nodig was op Rocket met het opstarten van de medicatie is hij verhuisd naar een ander opvanggezin en in principe blijft hij daar voorlopig.

De medicatie slaat goed aan en Rocket zijn hartslag is beduidend lager. Hij heeft wel de rest van zijn leven medicatie nodig, waaronder digitalis. Hij moet regelmatig naar de dierenarts om bloed te laten prikken om te kijken of de hoeveelheid digitalis niet te hoog gaat worden, want dat is niet goed.

Gelukkig heeft Rocket zelf allemaal minder last van dit hele medische verhaal, want hij geniet van zijn leven in zijn huidige opvanggezin en de grote roedel honden met dus veel vriendjes. Hij is vrolijk en blij! En dat maakt ons natuurlijk weer blij.

Rocket was bij aankomst in Nederland gewoon ter adoptie, maar zijn medische probleem heeft daar nu wel een stokje voor gestoken. Wat ons betreft is Rocket nog steeds ter adoptie, maar mensen krijgen dan wel een hond die natuurlijk niet helemaal gezond is en heel zijn leven op medicatie moet. Daarbij is ook niet te zeggen hoe lang Rocket zijn hart dit vol gaat houden, want het moet harder werken dan het hart van een gezonde hond van zijn leeftijd.

En daarom willen we nu in ieder geval Virtuele Adoptie voor Rocket op gaan zetten, want zijn medicatie en regelmatige onderzoeken kosten alles bij elkaar toch aardig wat geld. Voordeel voor Rocket is dat hij via deze weg misschien wel heel veel "peters en meters" zou kunnen krijgen die hem en daarmee GINN willen ondersteunen.

Wilt u deze knappe blauwe jongen virtueel adopteren? Dan kan dat door bijvoorbeeld een maandelijkse bijdrage of een malige bijdrage die u overmaakt naar GINN onder vermelding van "Virtuele adoptie Rocket"naar:
ABN-AMRO NL58ABNA0534240402, tnv Stg. Greyhounds in Nood Nederland, Utrecht.
Donaties vanuit het BUITENLAND kunnen worden gestort op:
IBAN-code van GINN: NL58ABNA0534240402 en de BIC-code: ABNANL2A
Bankrekening België: Belfius BE 91 0635 7235 2676 (BIC: GKCCBEBB).

 

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S