In Memoriam Gelsomina

02-12-2017 In Memoriam Gelsomina

Gisteravond is Mina rustig ingeslapen in het bijzijn van Arla en nog een paar mensen die van haar houden.

Mina heeft bijna 2 jaar van haar leven mogen genieten in Royal Dog Resort en had daar al snel vele harten en de bank veroverd.

Vanuit Spanje was gezegd dat ze 10 jaar was toen, maar ze leek ouder. Misschien door wat ze heeft meegemaakt in Spanje of omdat ze ouder was...

Mina kwam naar Nederland om haar eigen thuis te vinden, maar vanwege haar lichamelijke conditie is besloten om haar bij Arla te laten en haar op te nemen in ons virtueel adoptieprogramma. Dit omdat na een periode van slecht lopen duidelijk werd dat er wervels aan het einde van haar rug aan elkaar gegroeid waren. Het maakte dat ze soms slechte dagen had met pijn en slecht lopen. Het zou niet goed zijn geweest om haar nogmaals te laten verhuizen, want ze was al helemaal ingeburgerd in RDR.

Haar lijfje werkte misschien niet meer zo goed, maar Mina was een dame met een duidelijke mening... de plek waar zij lag op de bank was van haar! Aan nieuwe honden in de buurt werd al op afstand even duidelijk gemaakt dat ze respect moesten hebben voor haar. Als ze eten had moest zeker iedereen uit de buurt blijven... ook al at ze zelf niet alles op.

Op haar manier trok ze sprintjes over het speelveld, waarbij ze het zelfs een keer gepresteerd heeft om zichzelf open te halen en ze vanwege een kapot bloedvat zelfs nog onder narcose moest om het te laten dichten. Maar bovenal was Mina lief!! Een dame waar je niet anders mee kon doen dan haar meteen in je hart sluiten!

Vrij recent werd er kanker bij haar geconstateerd en we wisten dat het afscheid er aan zat te komen.

Lieve Arla, heel erg bedankt voor de liefdevolle zorgen voor Mina de afgelopen 2 jaar.

Rust zacht, lieve mooie oude dame Mina!

* * *

22-03-2017 Hier is een update over Gelsomina.

Met Mina gaat het goed. Laat deze dame op leeftijd maar lekker haar gang gaan en dan heeft ze het prima naar haar zin.

Ze laat zich goed verwennen met eten op de bank en zorgt er wel voor dat geen van de andere honden het idee in zijn hoofd moet halen om even mee te knabbelen. Mina laat wel weten dat het eten van haar is en ook dat haar plekje op de bank ook echt haar plekje is. Ze heeft nog genoeg pit op haar oude dag.

Onlangs was het even wat spannend rondom Mina, want ineens kon ze niet goed meer lopen en had ze ook erg veel pijn. Waarschijnlijk had ze zich verstapt met een sprintje op het speelveld, voor haar gevoel ging ze vast heel snel, maar in uitvoering weinig snelheid. Ze heeft een paar wervels die aan elkaar gegroeid zijn en door een verkeerde beweging was er dus een beknelling van een zenuw. Haar gewone dagelijkse medicatie hiervoor was nu niet afdoende en er moest een zwaardere pijnstiller worden gegeven. Arla en wij waren al bezorgd dat we misschien voor een hele nare beslissing zouden komen te staan, maar de medicatie hielp en gelukkig begon Mina beetje bij beetje weer meer en beter te lopen. 

Deze dame geniet nog van haar leven in Royal Dog Resort en we hopen dat haar nog wel een mooie tijd gegund is.

12-09-2016 Onze lieve Gelsomina, voor de insiders Mina.... 

Mina loopt af en toe mank en laatst was het heel erg. Dus op naar de dierenarts voor foto's en daarop was te zien dat er aan het eind van haar rug een wervel vastgegroeid zit, Dit kan een soort uitval van de zenuwen geven. Ze heeft nu medicatie en die doet gelukkig goed zijn werk.

Mina heeft het goed in Royal Dog Resort waar zij liefdevol opgevangen wordt door onze voormalig voorzitter Arla Weijgerse. Ze ligt daar heerlijk languit op de bank, eet op de bank en loopt regelmatig op het gemakje even mee naar buiten om "haar ding te doen". Ze trekt dan zelfs soms op haar manier nog een sprintje..... 

Kijkend naar wat het beste is voor Mina en haar toch ook geringe kans op adoptie door haar leeftijd en haar lichamelijke klachten, hebben we besloten dat we voor Mina virtuele adoptie opstarten. Dit betekent dat zij de rest van haar leven lekker bij Arla blijft en u haar door middel van van een eenmalige of vaste donatie kunt "adopteren op afstand". Dit geld zal dan gebruikt worden voor medicatie, dierenartsbezoek wanneer dat nodig is en voer dat speciaal voor honden met gewrichtsproblemen is. 

 

 

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S