In Memoriam Bernita

Update 29-09-2017

Op 22 april van dit jaar kwam Bernita uit Scooby om in een opvanggezin te wachten op haar Gouden Mandje. Zoals te lezen was op onze site hebben we vanuit GINN besloten om Bernita niet meer te plaatsen toen bleek dat ze een stuk ouder was en gezien haar slechte lichamelijke gezondheid.

Samen met haar opvanggezin werd afgespoken dat ze lekker mocht blijven waar ze was en we wel zouden kijken hoe de toekomst zou zijn. Als snel bleek Bernita een behoorlijk sterke hond die het leven nieuwsgierig onderging en daarom werd haar koosnaam Noozy. Regelmatig kregen we van haar opvangmama, Resy de Haas, een update over de gezondheid van Noozy, maar ook leuke foto's en filmpjes hoe het met haar ging. Ze werd steeds vrolijker, vrijer, blijer en bleek zelfs nog wat noten op haar zang te hebben door vooral maar duidelijk te maken aan Resy hoe zielig ze was als er geen plekje vrij was op de bank. Ze wist het wel even af te dwingen....

Maar ja, na 12 jaar Spanje en alle medische toestanden had ze natuurlijk groot gelijk om volop te willen genieten van alles om haar heen. Afgelopen zondag was Noozy zelfs even op de Windhondendag in Oss en liep daar lekker rond te snuffelen en soms even te rennen met een smile op haar gezicht. Wat zag ze er goed uit.

Maar gisteravond ging het helemaal mis.... ze was weer erg misselijk als gevolg van de chronische alvleesklierontsteking, maar de medicatie hielp niet. Ze had het benauwd en leek pijn te hebben. De dierenarts zei haar wat Metacam te geven en even te kijken of dat zou helpen. Zo niet, dan moest er weer worden gebeld. Gelukkig werd ze rustiger en heeft een paar uur geslapen. Halverwege de nacht was ze weer misselijk en onrustiger, maar tegen de ochtend werd het weer wat beter.

Resy belde vandaag om te vertellen dat haar gevoel zei dat het niet goed zat en om te bespreken wat te doen. Geen leuk maar wel wel belangrijk gesprek. We zaten allemaal op dezelfde lijn en dat was dat Noozy/Bernita niet mocht lijden. Ze had deze afegelopen week al wat slechte dagen gehad en gisteravond ging het heel slecht.

Bij de dierenarts werd duidelijk dat er weer tumoren in de paar niet weggehaalde melkklieren zaten en de benauwdheid werd veroorzaakt door uitzaaiingen naar de longen. We wisten toen allemaal voldoende en hebben besloten om Noozy te laten gaan. Ze is met haar lieve opvangmama bij zich rustig over de regenboogbrug gegaan en ze zal na crematie worden uitgestrooid.

Lieve Noozy/Bernita, we hadden je nog veel meer tijd gegund, maar het mocht niet zo zijn. We troosten ons met de gedachte dat je 5 maanden vol liefde en aandacht hebt ervaren bij Resy. Met daar je hondenvriendjes om je heen, vooral Opoe en jij waren zo leuk samen.

Lieve Resy de Haas, GINN wil je heel erg bedanken voor het openstellen van je hart en je huis voor deze bijzondere galga. Je hebt zo hard voor en met haar gevochten, zoveel gegeven en ook genoten van Noozy. We wensen je heel veel sterkte!!!

* * * 

Update 27-09-2017

Bernita zit nu al weer een tijdje bij haar opvanggezin en we kunnen met recht zeggen dat ze geniet van haar leven. Ze is vrolijk, blij, knuffelig, beetje diva-neigingen als er geen plek is op de bank voor haar en ze ziet er ook zoveel beter uit dan toen ze net in Nederland was.

De dierenartsen en ook wij zelf staan verbaasd. Het leek er namelijk echt op dat we deze dame op leeftijd niet lang onder ons zouden hebben. De operatie, medicatie en het speciale voer hebben haar goed gedaan.

Maar we kunnen zeker niet zeggen dat Bernita helemaal gezond is. Ze heeft een "onrustige" huid wat zich uit in kleine ontstekingen, maar ook heeft ze regelmatig een blaasontsteking en dan heeft ze dus voor beide weer een antibioticakuur nodig. Daarnaast blijft ze het speciale voer nodig hebben en ondanks dat is ze toch ook nog wel eens misselijk. Vanwege alle medische problemen hebben we dus een tijd geleden besloten dat we Bernita niet meer gaan plaatsen en haar opvanggezin wil haar gewoon zo lang mogelijk een mooi leven geven. Het is duidelijk dat haar opvangmama geniet van "Noozy" en andersom ook.

Bernita is wel virtueel te adopteren, wat betekent dat u met een bedrag kunt bijdragen in de medische kosten voor deze dame van 12 jaar. Wilt u Bernita steunen??

* * *

De foto’s zeggen wel veel over hoe ze hier aan kwam 3 juni jl. ….. mager, onder de bijtwonden, herstellende van een operatie, de eerste dagen heel zenuwachtig, veel heen en weer ijsberen, maar levenslust en nieuwsgierigheid overwonnen.

Ze at niet zo goed, maar na zo'n lange rit en veel stress was er niet direct reden tot paniek. Snel leek het iets beter te gaan, maar helaas begon ze na een aantal dagen te spugen en wilde ze niet meer eten.

Na onderzoeken bij de dierenarts was de diagnose alvleesklierontsteking (met hele zorgelijke waarden) en een blaasontsteking. Antibiotica, pilletjes tegen de misselijkheid, een vetarm dieet en heel veel rust hebben haar hier doorheen geholpen.

Ze heeft ons verbaasd doen staan met haar kracht om te willen leven. Haar alvleesklierwaarden waren na 1,5 week weer normaal en ze kwam met veel moeite een kilo aan. Wel moesten we in de gaten blijven houden of de alvleesklierontsteking niet chronisch blijkt. Nu we een paar maanden verder zijn lijkt die ontsteking inderdaad chronisch. Dat uit zich met name door soms momenten van misselijkheid. Ze gaat dan de bank of haar kussen liggen likken, hijgt een beetje en is daarbij soms ook wat onrustig. Gelukkig zakt dat wel weer weg en ze eet prima!

 Nu was er in Spanje ook een melkklier verwijderd vanwege een bultje en er waren toch weer wat bobbeltjes te zien. Dus besloten we om haar buik nogmaals te laten onderzoeken.

Diagnose: weer melkkliertumoren die verwijderd moesten worden. Omdat ze 12 jaar is en zoveel achter de rug heeft, hebben we getwijfeld of deze operatie wel verstandig is. Maar de dierenarts gaf aan dat haar hart sterk genoeg is en er waren nog geen uitzaaiingen te zien zijn in haar longen. Dus we hebben toch de gok gewaagd en Bernita is op 12 juli geopereerd. Het was een erg zware operatie met een flinke wond op haar buik en in haar liezen. Ze was ook helemaal bont en blauw.

Maar…. weer verbaasde zij ons enorm door 2 dagen later rond te lopen alsof ze helemaal geen zware operatie achter de rug had en ze was weer haar vrolijke zelf. Dat is zeer bijzonder om te zien en natuurlijk ook heel fijn voor haar opvanggezin.

 Bernita is inmiddels uitgegroeid tot een hele blije, enthousiaste en vooral eigenwijze en verwende hond. Ze geniet er ontzettend van met de andere honden op de bank te liggen, mee op pad te gaan met de auto, los rond te scharrelen en soms trekt ze zelfs nog even een klein sprintje. Hoe lang Bernita nog heeft is niet te voorspellen (paar maanden, half jaar, een jaar of misschien wel langer), maar voorlopig heeft dit meisje toch maar mooi haar Gouden (opvang) Mandje gekregen, want door haar hele medische verhaal hebben we besloten in overleg met haar opvangmama dat Bernita niet meer gaat verhuizen, maar haar thuis heeft gekregen bij haar opvanggezin.

Resy de Haas, je bent een topper dat Bernita bij jou mag blijven wonen en dat je haar met zoveel liefde verzorgt! We weten dat je geniet van Noozy, de koosnaam die Bernita heeft gekregen omdat ze duidelijk nieuwsgierig in het leven staat.

Bernita is vanaf nu virtueel te adopteren en we hopen dat er mensen zijn die dat willen doen. Iedere bijdrage daarvoor is welkom: of het nu eenmalig is, maandelijks, een groot of een wat kleiner bedrag. Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden over hoe het met Bernita gaat. 

 

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S