In Memoriam Ariadna

Januari 2010 - 18 juni 2013

Ariadna

Onze opvanghond en virtuele adoptiehond Greyhounds in Nood Nederland.

Het keerpunt...
je weet dat het gaat gebeuren
en dan gaat het opeens heel snel

Het leven bij ons (1,5 jaar) was goed en we zagen je genieten
je lieve karakter, je gekke capriolen
niet alleen ik maar ons hele gezin
zorgde en genoot van jou..

Vandaag namen we de beslissing
om je verder lijden te besparen

Heel moeilijk, verdrietig maar altijd
heb ik mij voor ogen gehouden dat
je beter bij ons kon sterven dan op een nare plek in Spanje

Dag lieve lieve Arri

I don't wanna hurt no more
I don't wanna make you go through one more rainy day

Filmpje over Ariadna haar leven bij ons

Hierbij wil ik namens mijzelf en Greyhounds in Nood Nederland de virtuele adoptanten bedanken voor hun financiële steun.
Ook wil ik bedanken voor advies en een luisterend oor:
Jetteke van Gorkom (GINN), dierenartsen Dierenkliniek De Woldberg
en Tosca Tetteroo van Edelsteencentrum de Krater
en vooral al die lieve mensen om me heen.

Klaske

* * *

Update 9 mei 2013
Ariadna eet nu elke ochtend niet meer en de medicatie tegen misselijkheid helpt niet op dit moment. Ze valt ook af. Het blikvoer dat ik haar 's morgens geef is bijna op. (Nog 2 blikken en die maak ik op.) Ik stop met het blikvoer en geef haar nu elke ochtend een plak vers vlees. Dit is wat mijn Galgo Leah krijgt omdat ze darmproblemen had/heeft. 

Ik ga nog één ding proberen. Ik ga Ariadna 's middags, 's avonds en voor de nacht eten geven. Eerst maar even kijken of dat misschien werkt.

Update 10 april 2013
Ariadna is sinds januari 2012 bij ons in opvang. Het laatste bloedonderzoek was in januari 2013 en altijd heb je toch weer die hoop.. Het phosphorgehalte was bijna gelijk gebleven maar de bun (ureum) en de creatinewaarden waren behoorlijk gestegen. Helaas dus niet goed en haar nieren werken onder de 20%

Ja, hoe gaat het nu met haar? Ze is 's morgens misselijk, maar heeft hier nu medicatie voor, wat redelijk helpt. Wij zijn zeer consequent verder met haar medicatie en dieetvoer. Ook zorgen we ervoor dat er dag en nacht vers water voor haar staat. Rond koffietijd deelt ze een appeltje met onze Beagle, goed voor Ariadna en onze Beagle blijft er slank bij ;). Er wordt natuurlijk hier veel van haar gehouden en veel knuffelen. Haar spiersterkte gaat ook achteruit, met rennen en spelen heeft ze snel last van haar spieren. Ze is ook wat afgevallen. Ze is al een tijd niet zindelijk, maar we dweilen met liefde, ze kan er ook niets aan doen.

Ze is vreselijk lief maar aan de andere kant is een vogel, ree, kat of haas niet veilig. Gister wou ze nog wel even achter een ooievaar aan, ze is de schrik van de buurt, haha. Jullie begrijpen natuurlijk wel nu dat ze niet los kan, gelukkig heb ik een heerlijke grote tuin waar ze volop in kan rennen en spelen. We gaan elke maand naar Tosca van Edelsteencentrum 'De Krater' in Ter Idzard. Op dit moment draagt Ariadna aan haar halsband de Jaspis, elke maand wordt de (edel)steen weer getest door Tosca. We maken er nog maar wat moois van en ik hou me voor ogen dat ze beter bij mij kan sterven dan ergens op een nare plek in Spanje.

Klaske en een poot van Ariadna.

Update 7 december 2012
Afgelopen januari kwam ik in opvang en het gaat best goed met mij. Ik voel me soms niet lekker, maar gelukkig zijn de goede dagen nog steeds in de meerderheid. Mijn verjaardag is op 10 januari en dan word ik 3 jaar dus je begrijpt wel, dan wordt het groot feest.
Waarschijnlijk wordt het mijn laatste verjaardag en daarom zegt mijn baasje dat het elke dag feest is. Begin volgend jaar staat er weer een bloedonderzoek op het programma en wordt er weer gekeken naar de bloedwaarden.

Hierbij wens ik jullie Fijne Feestdagen en alle goeds voor 2013 en bedank ik jullie voor jullie steun in 2012.
Een dikke poot van Ariadna & haar opvanggezin.

Update 13 juni 2012
So far so good... gaat het met Ariadna.
's Morgens hoeft ze nu vaak haar eten niet, toch wat misselijk maar geeft gelukkig nog weinig over. Later op de dag eet ze weer heerlijk haar dieetbrokken op. Met al mijn vragen kan ik terecht bij mijn Dierenarts in Steenwijk en dat is nog steeds erg fijn.

Vandaag ben ik met Ariadna naar Edelsteencentrum 'de Krater' geweest in Ter Idzard. Edelsteentherapie zoals in De Krater wordt toegepast heeft als doel mensen en dieren weer een goede gezonde balans te geven. Daarbij worden de juiste persoonlijke edelstenen en mineralen zorgvuldig uitgetest. Over het algemeen is het zelfs zo, dat dieren sneller reageren op de werking van een edelsteen. Waarschijnlijk omdat ze natuurlijker zijn en niet gehinderd worden door een verstandelijke benadering die bij mensen vaak in de weg kan zitten.

Mijn gedachte was: baat het niet, dan schaadt het ook niet. Ik heb samen met eigenaresse Tosca Tetteroo een edelsteen uitgezocht die bij haar past. We zijn begonnen met de Jade en daarna de Nefriet. De kleine Nefriet reageerde ze niet op maar de grotere wel. Ik heb op advies van Tosca een klein katoenen zakje genaaid en die weer aan de binnenkant van haar halsband vastgemaakt. Over een maand gaat ze de edelsteen weer testen. Ariadna vond al die aandacht natuurlijk wel prima, ja ja, daar geniet ze wel van!

11 mei 2012
Voordat Ariadna naar Nederland kwam vanuit BaasGalgo, wisten we al dat zij 'niet helemaal in orde was'. De waarden van haar bloed waren niet goed. Toch hebben we besloten om haar te laten komen en het hier verder te onderzoeken. Er zijn tegenwoordig zoveel goede medicijnen om een hond beter te maken, we zouden er vast wel uitkomen en voorlopig mocht zij in opvang bij een van onze vrijwilligers. Na uitvoerig onderzoek is echter gebleken dat de nieren van Ariadna al zo slecht zijn, dat van herstel geen sprake meer zal zijn. Een trieste uitkomst voor zowel Ariadna als voor ons.
Na overleg is besloten dat Ariadna niet meer voor adoptie beschikbaar is en dat zij zolang dat nog nodig is, bij haar opvanggezin mag blijven. Zij zal de nodige medicatie en speciaal voer krijgen en de tijd die haar rest, in een warm nest mogen verblijven. Ariadna is ongeveer drie jaar oud.

 

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S