Over ons » De stichting » Greyhounds in de rest van de wereld

Greyhounds in de rest van de wereld

Greyhounds wereldwijd

Behalve voor de Spaanse galgo's en greyhounds hoopt GINN ook van betekenis te zijn voor de greyhounds in de rest van de wereld. We kunnen dat niet doen door het opnemen van deze honden of door het doen van donaties.
Wel kunnen we andere organisaties een hart onder de riem steken door onze steun te betuigen of desgevraagd een artikel onder politiek op deze site plaatsen.
Zelf zien we dat internationale steun van groot belang is voor het welzijn van de greyhounds en galgo's in Spanje en dit willen we dan ook bieden aan greyhounds in nood in de rest van de wereld.
Hoezeer dit nodig is kunnen wij u laten zien aan de hand van 2 voorbeelden die ons afgelopen week bereikten.

Voorbeeld 1: 17 honden zonder verzorging achtergelaten in Schotland
Het eerste voorbeeld komt uit Schotland. Engeland is berucht vanwege zijn renbanen en de enorme overproductie aan greyhounds die jaarlijks gefokt worden. Eén op de 5 honden in de Engelse asielen is een greyhound. 

In dit geval gaat het om een kennelhouder die met de noorderzon vertrok en 17 grey's achterliet in de kennel zonder enige verzorging. Greyhound Rescue Scotland, een kleine groep heeft zich over hen ontfermd gelukkig, maar kan alle hulp gebruiken.

Voorbeeld 2: Sinds enige tijd voert Australie greyhounds uit naar andere landen en geeft hulp bij het opzetten van nieuwe renbanen. 

Deze foto's komen van de kennels bij de baan op Guam, gemaakt door iemand die zich ernstig zorgen maakt over de situatie daar. En met recht.

Dit soort dingen gebeurt over de hele wereld. En om ook deze dieren een helpende hand te bieden vragen we ook uw hulp.
Het kan zijn dat we u vragen om soms alleen eens iets te lezen, zodat u op de hoogte bent, maar soms ook vragen we uw hulp door middel van een simpele handtekening.
Want een enkele handtekening kan voor deze dieren vaak een wereld van verschil zijn.
We hopen daarom dat u ook dit gedeelte (politiek) van de site met enige regelmaat wilt bezoeken.

 

M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S