Corry Beekwilder

Hallo,

Mijn naam is Corry Beekwilder. Ik woon in Tilburg samen met mijn man, 2 katten en sinds 2013 met 2 galga meisjes, Tana en Abby. Onze kinderen wonen inmiddels op zichzelf. Ik ben sinds half 2015 betrokken bij GINN als adoptieconsulente.

Vanaf dat ik een jaar of 9 jaar oud was hebben wij altijd een hond in huis gehad. Ik was een echt honden- en paardenmeisje. Toen ik ging samenwonen met mijn man heeft het ook niet lang geduurd voordat er een hond kwam. Dit werd de toen 9 jarige Mirza, een bruine Schotse Collie. Wat een schat was dat! Al snel bedachten we dat het leuker was om nog een hond erbij te nemen. Dat werd Nando een zwarte Schotse Collie pup van 4 maanden. Nando was een zeer trouwe, lieve hond.

Tijdens een bezoek aan de Crufts in Engeland zag ik voor de 1e keer een Deerhound, dat was liefde op het 1e gezicht! We hebben ons toen goed laten voorlichten en niet lang daarna hebben we onze Deerhound pup Bowen gehaald. Wat een geweldige grote lieverd was hij. Hij is bij ons opgegroeid samen met een jong kitten Kimmy. Oh oh wat was dat (meestal) een genot om naar te kijken hoe die twee aan het ravotten waren. Een huis met 3 honden, 1 kat, 2 hele kleine kinderen, wat een gezelligheid was dat!  

Jaren later toen de laatste hond, Nando was overleden hebben we een aantal maanden geen hond gehad. Dat vonden we niets, een huis zonder hond, dat kon niet. Toen kwam Sammy, een Whippet pup. Ohhhh, Sammy was ook echt weer zo’n lieverd! Opgegroeid tussen de kinderen die hem als pop of als kerstman verkleden, met hem in de poppenwagen gingen wandelen, hij vond alles prima. Toen Sammy overleed werkt ik bijna fulltime en hebben we een aantal jaren geen hond(en) gehad.

Toen ik door een reorganisatie zonder werk kwam te zitten begon het weer te kriebelen. Ik had nu weer heel veel tijd, dus besloten we dat er weer een hond zou komen. Dat er een windhond in huis zou komen stond vast. Ik ben gaan rondneuzen op het internet, maar eigenlijk was ik op zoek naar een Deerhound.  Maar ik kwam per ongeluk op de site van GINN terecht. Pfff net als bij ieder ander kwamen er heel wat emoties bij me los. Maar buiten Mirza hadden wij nooit een volwassen hond in huis gehad, laat staan een met een rugzakje. Na veel lezen en veel vragen is in juni 2013 Tana bij ons komen wonen. Tana had geen rugzakje maar een hutkoffer! Wat een bange hond was ze. In december 2013 is Abby (Frida) erbij gekomen, een minder bange en stabielere hond. Dat was een gouden zet! Tana is door Abby zoveel geholpen in haar angsten.

Tana verbetert nog steeds en is in huis een geweldig lieve relaxte hond. Ze is soms zo blij en vrolijk dat ik wel eens vergeet dat ze voor sommige dingen ook nog heel bang is. Buiten is het voor Tana afhankelijk van hoeveel en welke prikkels zij krijgt. Maar haar hutkoffer is geslonken tot een klein handtasje. Abby is een ongelofelijke schat met een heel zachtaardig karakter. Abby heeft meer problemen met grote (vooral dominante) honden dan met mensen. Zij vindt alle mensen leuk en aardig. Deze twee prachtige dames leven nu samen met 2 katten Tijger en Poekie.

Mezelf inzetten als regioconsulent voor GINN is een dankbare en leuke taak. Bij iedere hond die via mij wordt geplaatst ben ik zeker net zo blij als de adoptanten. Ik hoop dat ik nog veel van deze lieve, speciale honden een gouden mand mag bezorgen.

Groetjes,
Corry Beekwilder

 

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M

Enkele van onze honden

S S S S S S