Informatie » Speeljasjes

Speeljasjes

Hallo mede-windhondenliefhebbers,

Ik weet uit ervaring dat sommige Galgo's wel een héél dun vachtje en velletje hebben. Zo ook onze vorige galgo, Suus. Zij speelde heel graag met andere honden als we op het strand waren. En omdat we in Vlissingen wonen, was op het strand lopen en rennen dagelijkse kost. Samen met haar vriendin maakte Suus de Walcherse stranden onveilig. Dolle pret was dat altijd. Maar een "crime" met dat dunne velletje van haar. Tot 4 keer toe moest Suus na het rennen en spelen door de dierenarts gehecht/geniet worden omdat door de nagels of tanden van andere honden haar velletje steeds ernstig beschadigd was.

Toen bedacht ik het volgende, de wonden zaten altijd op haar flanken dus ik maakte een speeljasje voor Suus. Een van de eerste creaties zie je hier op de bovenstaande foto. Ennnnn......... het werkte perfect. De eerste "speeljasjes" maakte ik van oude spijkerbroeken. Van de bovenkant van de broekspijp. Ik zal proberen uit te leggen hoe ik dat deed.

 Hieronder de maten die ik gebruikte voor Suus.

Suus had op een gegeven moment een hele garderobe. Ze oogstte er altijd veel succes mee. Hier onder een van de succesnummers. Die maakte ik niet meer van oude spijkerbroeken, hoor.

 En hier haar laatste "zomerjas"

Suus was er altijd dol op om haar jasjes te dragen.  Maar tot ons grote verdriet is Suus vorig jaar december plotseling overleden.

Na 3 weken van hoop en vrees werd het duidelijk dat Suus een hemangiopericytoom had. Een heel snel groeiende tumor uitgaande van bloedvaten. Op de operatietafel bij de dierenarts was duidelijk dat dit niet verenigbaar was met het leven. We moesten de beslissing nemen om Suus niet meer wakker te laten worden. 

Nu was het wel héél erg stil in ons huis. Dus moest er toch een nieuwe galgo komen en na een paar maanden is Roos bij ons gekomen. En bij onderstaande foto was de beslissing gauw gevallen. Het was tijd voor een nieuwe hond. 

Wij hebben haar Roos genoemd en ze is ook echt opgebloeid als een roos. De Walcherse stranden worden nu onveilig gemaakt door Roos. Ze heeft het stokje van Suus overgenomen. Kijk maar:

 Alleen heeft Roos géén speeljasjes nodig, jammer genoeg :o))). Ze wilde zelfs niet poseren voor de spaanse sponsorjasjes.

 Je ziet hier aan haar koppie dat ze er niets aan vindt :o)))

Zij loopt het liefst gewoon in haar blote velletje en dat is ook wat steviger als het velletje van Suus. Maar er zijn vast veel meer Galgo's met zo'n kwetsbaar velletje als Suus. En uit ervaring kan ik je vertellen dat een speeljasje een uitermate goede bescherming is. 

Met vriendelijke groet:

 Loes Dijkgraaf en Roos

Noot: Loes maakt geen jasjes op bestelling. Bovenstaande is bedoeld als handleiding voor mensen om zelf jasjes te maken. Mocht u vragen hebben of u wilt meer uitleg, dan kunt u Loes mailen: loesdijkgraaf@zeelandnet.nl

 

Enkele van onze honden

S S S S S S