Yosefina (res)

Laatste update 11 augustus 2019 11:55

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

04-07-2019 Helaas is Yosefina teruggekomen van adoptie, geheel buiten haar schuld om! Yosefina is in december 2017 bij Scooby binnengekomen en 29 september 2018 naar een opvanggezin in Nederland gegaan. Ondanks dat ze geen bange hond is, heeft ze wel even tijd nodig om uit haar schulp te komen en dat heeft ze tijdens deze korte adoptie laten zien. Niet vreemd als je uit Spanje komt. Ze heeft even tijd nodig gehad om het allemaal te verwerken bij haar opvanggezin en is nu weer opnieuw zoekende naar haar Gouden Mandje.


"De eerste dagen net na aankomst in september vorig jaar, heeft Yosefina haar heil gezocht in de bench die er voor haar stond en van daaruit is ze rustig aan haar nieuwe wereld gaan ontdekken. De kennismaking met onze honden ging uitstekend. Eén van onze Border Collies is een brompot en heeft echt tijd nodig om aan een andere hond te wennen, maar die hoefde zich zelfs geen zorgen te maken. Hij gromde, Yosefina sprong weg en nu negeert ze hem gewoon. Af en toe voorzichtig snuffelen, maar verder niets. Ik zie de andere hond al ontspannen. Yosefina spreekt de hondentaal uitstekend en heeft geen behoefte om zichzelf op de voorgrond te zetten, maar ze is ook niet onderdanig. Ze is gewoon zichzelf. We zijn nu bijna een jaar verder en ze is bij ons al aardig zichzelf geworden.

Ze vindt het heerlijk om rond te rennen in de tuin en dan het liefst met een ander hondenmaatje. Ze kan heel jolig huppelen als ze blij is om je te zien. Iedere dag zien we dat ze nog steeds een beetje meer los komt, ze is al een echt blij ei. Iedere dag dat ze hier nu is, zien we haar verder ontwikkelen tot lieve, afwachtende, zelfverzekerde, speelse hond. Een (liefst Galgo) hondenmaatje zou leuk voor haar zijn, niet zozeer om zich aan op te trekken, maar wel om lekker mee te kunnen ravotten. Maar ze zou misschien ook wel als enige hond kunnen leven als ze niet teveel alleen hoeft te zijn en meerdere keren per week kans krijgt om te rennen en spelen met andere honden op veilig omheind terrein.

Yosefina is totaal niet bang voor mannen en kinderen vindt ze ook leuk. Ze is blij als ze mijn zoontje ziet en zal zich niet opdringen, maar drukt wel even haar neus tegen zijn hand. Ze is dol op knuffelen en komt dit ook heel vriendelijk vragen door haar neus tegen je aan te drukken. Ze is inmiddels vertrouwd met de dagelijkse routine in ons gezin. Zo weet ze bijvoorbeeld 's avonds wanneer het bedtijd is. Ze gaat dan naar haar slaapplek en wacht geduldig zittend op haar welterusten snack.

Ze is ook dol op het maken van wandelingen, ze staat dan al te huppelen als haar tuig gepakt wordt. Het leukst vindt ze het als we met de auto gaan.... ze mag dan los in de omheinde speeltuin of ze mag fijn nieuwe omgevingen besnuffelen. In onze tuin (best groot) vindt ze het ook heel leuk om naar snoepjes te speuren samen met onze eigen honden. Daar moest ze eerst wel aan wennen, haar neusje was nog niet veel gewend qua speuren. Gelukkig gaven onze honden het goede voorbeeld!

Yosefina zou met katten kunnen werd er gezegd en dat is ook absoluut het geval! Ze is nieuwsgierig naar ze, maar doet ze niets. Eén van de katten komt zelfs tegen haar aan slapen!
Ze kan prima alleen zijn en de bank is ondertussen haar lievelingsplek om te liggen. De eerste dagen voldeed een van de manden het nog prima, maar madam heeft een betere plek gevonden. Een Echte Galga dus! Ze laat netjes ons eten met rust, volgens mij best uniek te noemen, en is vanaf dag 1 helemaal zindelijk.

Kortom, wij vinden Yosefina een lot uit de loterij. Een heerlijke, blije, oké iets afwachtend in het begin, lieve en speelse hond met een enorm aanpassingsvermogen!"

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M