Violeta (res)

Laatste update 11 juli 2018 20:47

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

23-06-2018 Hoe gaat het nu met Violeta in haar opvanggezin? Leest u maar....


"Violeta is nu bijna 2 maanden bij mij in de opvang en we moesten elkaar eerst eens leren kennen voordat ik u een update over haar gedrag/karakter kon geven. Daarnaast heeft er al een adoptieprocedure voor haar gelopen, maar door persoonlijke omstandigheden moesten die mensen afhaken.

Violeta kwam rechtstreeks uit Spanje bij mij in de opvang samen met Miel en het zijn 2 verschillende honden. Waar Miel spontaan, voor niets en niemand bang en volop zin het nieuwe leven heeft in wat haar te wachten stond/staat, was dat bij Violeta anders. Ze hield zich afzijdig en maakte niet zo makkelijk contact. Ze verschool zich ook vaak achter Miel en keek van haar af wat ze moest doen in bepaalde situaties.

Gelukkig hebben haar vriendin en de andere honden hier een goede invloed op Violeta gehad. Ik noem haar soms ook wel eens een copy hond....ze kijkt vaak eerst wat een andere hond doet voordat ze actie onderneemt.
Ze wordt gelukkig steeds zelfverzekerde en steeds vaker "betrap" ik haar erop dat ze ook zelf acties onderneemt. Haar grootste hobby nu is het spelen met kleine hondjes! Languit liggen bekspelen met een klein hondje vind ze enig om te doen. Ook racen met een andere Galgo is 1 van haar hobby's.

Violeta heeft een heel zachtaardig karakter en houdt ervan om bij je in de buurt te zijn of liever nog tegen je aan te liggen. Ze vindt het daarom nog wel een beetje lastig als ze alleen gelaten wordt. Samen met een ander hond gaat dat in ieder geval wel een stuk beter dan helemaal alleen.
Aan te raden is dan ook om Violeta niet als enig hond te plaatsen. Ze zou het gezelschap van een andere hond om zich heen teveel gaan missen . Deze “copy“ hond heeft duidelijk een leuk speelkameraadje naast zich nodig. In nieuwe situaties zie je soms iets van haar oude wat op haar hoede zijnde gedrag terug, maar dat geldt voor de meeste honden met een rugzakje.
Violeta maakt heel snel vrienden met alle honden die hier rondlopen, groot of klein. Alleen te drukke honden gaat ze liever uit de weg.

Kortom Violeta is een lieve zachtaardige hond, die met haar prachtige blik en trouwe karakter zo je hart in loopt …!"

 

Hier is een video van Violeta:

 

22-03-2018 Violeta is geslaagd voor de kattentest!

12-03-2018 Violeta is een prachtige Galga van 1,5 jaar. Ze is overgedragen door haar vorige eigenaar samen met haar zus Paola met wie ze erg close is. Violeta is sociaal, lief en speels, ze heeft geen angsten en is gek op mensen. Door haar speelsheid en haar jonge leeftijd kan ze af en toe trekken aan de riem. Ze leert nu goed aan de riem te lopen en ze pikt dit snel op. Sociaal met andere honden. Negatief getest op de Mediterrane ziektes.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M