Viento

Laatste update 04 februari 2018 22:51

04-02-2018 Viento, jonge Galgo zoekt een mand.

Viento is afgelopen 11 Januari langs de kant van de weg gevonden in Spanje, waar hij nu nog verblijft, omdat een meneer die zich zijn lot aantrok, hem heeft meegenomen. Hij was erg mager en had behoorlijk wat bijtwonden dus daar is direct aandacht aan besteed.
Viento zijn leeftijd wordt op zo'n tien maanden geschat.

In eerste instantie toonde hij zich wat schuw maar al snel was hij heel voorzichtig geïnteresseerd in contact met mensen. De aanwezige andere honden werden in het begin ook met grote angst afgeweerd. Die oorspronkelijke angst is gelukkig al verdwenen en heeft plaats gemaakt voor redelijk onbekommerde interesse, hij voelt zich veel meer op zijn gemak. Het is vrij duidelijk waar die angst voor honden vandaan kwam, hij zat onder de bijtwonden, hij is in elk geval één keer goed toegetakeld door een soortgenoot. Maar hij heeft al door dat niet alle honden zo tegen hem doen.

De drie aldaar in en om het huis levende poezen zijn geen enkel probleem, zij hebben geen last van hem, hij laat ze lekker met rust. Hij heeft ze de eerste paar dagen wel wat opgezocht om ze eens te kunnen ruiken en bekijken. Hij kan dus prima met katten.

Verder oogt hij prima gezond, na een eerste weekje aansterken en tot rust komen is er begonnen met een bezoekje aan de DA, entingen, bloedonderzoek...

Viento kan heel mooi meelopen aan de lijn, hij vermijdt de riem strak te trekken en laat zich uitstekend leiden door de stem en de lijn. Hij heeft aan een serieus en rustig “NO” meestal al voldoende om direct te stoppen met iets waar hij mee bezig is of aan wil beginnen. Hij luistert verbazingwekkend goed voor een hond die zonder twijfel ergens bij een huis heeft gewoond waar hij een primitief buitenbestaan moest leiden. Op zijn beide elleboogjes zit een voor zijn leeftijd al behoorlijk grote eeltplek van het veel liggen op een harde ondergrond. Hij ligt nu het liefst op een grote bank en geniet van volop goed eten, de ommetjes, het comfort, de aandacht en de rust die hij nu heeft.

Autorijden is ook geen probleem voor hem. Het is wel zo dat hij nog totaal onopgevoed is, hij moet nog alles leren wat met het leven in huis als gezelschapshond inhoudt.

Denk jij hem dat te kunnen bieden neem dan contact met ons op via hondenherplaatsingen@live.nl

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M