Udo

Laatste update 08 februari 2020 15:23

08-02-2020 Mooie lieve Udo is bij Scooby gebracht op 1 juli 2016 en naar Nederland gekomen op 14 april 2018. Hij verblijft in een opvanggezin, maar “zijn eigen thuis” staat natuurlijk hoog op onze en zíjn verlanglijst. Dus hoogste tijd om te lezen hoe het met hem gaat:

 

“Udo doet het heel goed! Hij voelt zich hier nu na zoveel maanden thuis en kent de routine van slapen wandelen en eten. In huis en ook op de hondenweide is hij opgebloeid tot een meer aanhankelijke, lieve, vrolijke en soms zelfs ondeugende jongen.

Hij blijft onzeker en terughoudend naar mensen die hij niet goed kent en vreemde geluiden (zijn reactie op vuurwerk viel mee, hij hoorde het wel en keek op maar werd niet angstig). Als hij mensen vaker ziet komt hij nieuwsgierig steeds dichterbij.

Ook is het zo dat zijn angst nooit helemaal weg zal gaan. Als ik hem rechtstreeks benader om aan te lijnen gaat hij me altijd weer ontwijken. Ik moet dat altijd een beetje niet-rechtstreeks doen met mijn rug of zijkant naar hem toe en zijn naam zeggen. Iets lekkers helpt ook bij Udo wel!

Of Udo met katten kan leven weten we niet met zekerheid te zeggen. Er is onlangs een kattentest met hem gedaan die de indruk gaf dat hij het kan leren met begeleiding. Veel honden kunnen leren dat de katten in huis bij de eigen roedel horen en daar goed mee samen leven. Op straat kan de reactie op katten anders zijn, zo laat ook Udo soms wel zien.

De reden dat deze update op zich heeft laten wachten is omdat Udo meer last kreeg van zijn linker voorpoot. Hij ging meer mank lopen. Daarom hebben we twee dierenartsen bezocht en een specialist. Het advies van alledrie was nu (nog) niks te doen. Als we de uitschieters van pijn, zoals bij langdurig gedreven hardlopen, kunnen vermijden dan zal Udo ook veel minder last van zijn poot hebben, aldus de specialist. Sindsdien blijft hij meer aan de lijn op de losloopweide en al snel bleek dat dit klopt: hij loopt inmiddels nog maar ietwat mank. Hij heeft nog nooit gepiept, houdt zich nooit in vanwege zijn poot en pijnmedicatie maakt weinig tot geen verschil.”

 

Pleegmama heeft niet de indruk dat hij ongelukkiger is nu hij minder los mag, want op zich rent hij heel erg graag. Je ziet hem dan zo genieten! Een operatie is mogelijk (artrodese), er zou dan kraakbeen worden verwijderd en het polsgewricht met een plaat vastgezet. Door het niet meer kunnen bewegen van de pols zal Udo dan mechanisch mank gaan lopen.

Udo heeft dus duidelijk een wat grotere rugzak door zijn leven in Spanje en zoeken we voor hem een thuis in een beetje rustige omgeving en waar al een lieve stabiele andere hond is. Met een maatje naast zich voelt Udo zich zekerder en zal ook gedrag kopiëren.

Wie heeft er in huis en hart plek voor deze toch wel speciale Galgo??

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M