Udo

Laatste update 17 december 2019 13:33

14-04-2019 Sinds ongeveer drie weken is Udo bij mij in opvang. Hij verbleef eerder bij een ander opvanggezin maar hij kon er niet meer blijven door omstandigheden waar Udo zelf niks aan kon doen.

Udo is een bijzonder knappe verschijning, en hij is onzeker. Hij reageert in eerste instantie schrikachtig op mensen, op geluiden, op druk straatverkeer en ook op de plotselinge aanwezigheid van opdringerige honden. Hij gaat heel erg graag mee wandelen! (en hij gaat ook weer graag mee naar huis naar binnen).  Aan mij is hij best wel snel gewend geraakt, maar het is hier bij mij verder erg rustig. Hij werd al snel aanhankelijk en na een week lag hij naast me op de bank. Hij voelt zich een stuk zelfverzekerder als er een andere hond(en) in het gezin is. Udo is geen underdog maar hij trekt zich wel op aan de aanwezigheid van die ander. Hij is in huis erg rustig, ligt lekker op de bank of in de mand en loopt soms mee als ik even de kamer uit ga. Ook los op de omheinde losloopweide gaat hij alleen eventjes rennen als hij daartoe uitgedaagd wordt, maar hij is eigenlijk ook pas net hier. Udo is een schat van een hond, die met veel geduld en de juiste aanpak steeds meer kan opbloeien. 

 

07-01-2019 Udo is al weer 8 maanden in zijn opvanggezin en langzaam aan is hij meer vertrouwen gaan krijgen. Zijn opvanggezin schrijft dat hij bijna een "normale" Galgo aan het worden is.

In huis is hij rustig, hij is inmiddels gewend geraakt aan de omgeving en alle geluiden. Soms kan hij nog wel eens schrikken, maar dat is niet vreemd bij iets onverwacht.

Een eventueel nieuw baasje zal bij een eerste ontmoeting geen reactie krijgen van Udo...hij is eenkennig en zoekt bijna geen contact met andere mensen. Sommige honden hebben die behoefte ook gewoon wat minder, maar dat betekent niet dat de hond niet gelukkig is met mensen om zich heen. Udo kan heel af en toe door een man geaaid worden. Het is niet helemaal duidelijk of hij het dan meer ondergaat of ook echt wel fijn vindt. Hij is heel aanhankelijk naar zijn opvanggezin. En....Udo heeft echt een hondenmaatje nodig, want hij is grote vrienden met 1 van de eigen Galgos.

Wie dus een lieve reu zoekt die nog wat tijd en ruimte nodig heeft om verder te groeien de komende jaren nodigen we zeker uit om Udo in gedachten te nemen en een adoptieprocedure voor hem op te starten.

 

10-05-2018 Udo is na een lange tijd in Scooby nu in een opvanggezin in Nederland en zij laat ons onderstaande over hem weten....

 

"Udo heeft een hele lieve en zachte uitstraling en is erg lief voor mijn honden en naar mij toe. Udo is een prachtige Galgo met een hele zachte uitdrukking in zijn ogen. Een witte Galgo is net een engeltje!
Hij kopieert heel snel het gedrag van mijn Galgo’s, letterlijk, komen mijn honden naar mij dan komt hij ook. Zijn mijn honden blij om mij te zien dan hij ook. Als ik de riemen pak staat hij tussen mijn reuen in heel hard te kwispelen, terwijl ik vermoed dat hij niet wist wat dit dan zou betekenen. Hij voelt de blijdschap van mijn honden, zijn zij blij dan is hij ook blij.

Eén van mijn reuen is een natuurlijke roedelleider en erg lief en verdraagzaam naar Udo, dit is nieuw voor mij. Udo mag heel dichtbij zijn etensbak komen tijdens eten geven.
Udo is nog voorzichtig naar vreemde mensen toch komt hij even snuffelen om daarna met een boog om je heen te lopen. Hij wil wel maar durft nog niet zo goed. Het is ook niet niks om na 2 jaar asiel uit je vertrouwde omgeving te worden gehaald.
Soms loopt hij ook met een boog om mij heen als ik door het huis loop, hij loopt daarna gelijk weer achter mij aan en als ik stilsta kan ik hem aaien. Zodra ik zit komt hij naar mij toe, hij wil zo graag geaaid worden, maar vindt het ook een beetje eng. Toch blijft hij staan.

Na 2 weken springt hij voor het eerst op de bank om er heel gauw weer af te springen. Dezelfde dag springt hij voor het eerst op bed om mij wakker te maken. Hij leert snel door het gedrag te kopiëren van mijn Galgo's, slapen zij dan slaapt hij ook, gaan zij naar de tuin dan gaat hij ook. Alleen thuis blijven samen met mijn honden is geen probleem. Udo is heel blij als ik weer thuiskom, eigenlijk blijer dan mijn honden.
Ook is hij zindelijk. Hij trekt absoluut niet aan de riem. Hij kan schrikken van een fietser of brommer, ik denk dat hij zich snel herstelt door de zelfverzekerdheid van mijn honden. Als hij ziet dat je een lief mens bent en hem geen pijn wil doen dan bloeit hij op tot een aanhankelijke en prachtige Galgo.

Voor ik het vergeet; voor leverworst doet hij alles, dan vergeet hij ineens al zijn reserves en zie ik de Galgo die hij eigenlijk is, een zachtmoedige jongen met het uiterlijk van een (b)engeltje."

Udo is een lieve vent die een stabiele andere hond naast zich nodig heeft en tijd en ruimte om zijn eigen tempo te kunnen volgen.

 

01-03-2018 Udo is een vriendelijke en vrolijke Galgo die helaas al sinds 1 juli 2016 in Scooby zit. Het wordt tijd dat deze lieve jongen ook een eigen gouden mand krijgt. Udo is geboren op 3 maart 2013 en houdt van mensen. In het begin is hij onzeker tot hij je beter kent. Hij vindt het fantastisch om mensen die hij kent te begroeten. Udo is verder sociaal met andere honden. Hij heeft een oude fractuur in zijn poot maar hij kan gewoon pijnloos rennen en spelen. Udo wacht al enorm lang om het asiel te verlaten. Wie geeft hem eindelijk een kans op een gelukkig leven buiten het asiel?

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M