Sicilia

Laatste update 06 augustus 2019 11:43

31-07-2019 Sicilia is een angstig meisje van 7 jaar. Eén blik in haar ogen zegt genoeg over haar verleden. Sicilia is het type angstige hond dat verstijft, ze kiest ervoor om zo min mogelijk op te vallen en ligt maar in een hoekje. Ze reageert niet panisch maar eerder passief (introvert).

Sicilia verblijft momenteel in een gastgezin in Spanje waar zij de tijd en rust krijgt die zij nodig heeft om te kunnen acclimatiseren. Dit soort hondjes kan met de tijd veel angsten overwinnen, maar vaak blijven het toch ‘speciaaltjes’.

Dat kan betekenen dat je haar niet kunt blootstellen aan prikkelende situaties en omgevingen zoals terrasjes, drukke gelegenheden, kinderen. Ze heeft een eigen vaste en veilige plek nodig in huis. Het liefst blijft dit soort hondjes in hun veilige omgeving of in nabijheid van haar uiteindelijke vertrouwenspersoon. Dat betekent: niet naar een oppas en zorgen dat ze niet te lang alleen hoeft te zijn. Een stabiele hond naast haar is zeer wenselijk.

Sicilia loopt rustig (maar nu nog wat onzeker) aan de lijn, maar daar wordt aan gewerkt en ze kan samen met katten leven. Sicilia`s ontwikkelingen zijn te volgen via onderstaande vlog; 

Sicilia is geboren op 15-06-2012 en is sinds april bij het gastgezin van FBM. Haar schouderhoogte is 62 cm en ze weegt 22 kg.

Hier is nog een filmpje van Sicilia:

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M