Shayla (res)

Laatste update 20 juni 2019 11:29

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

21-05-2019 Shayla is nu een week bij mij in opvang en wat doet ze het goed! 

Bij de kennismaking was ze wat voorzichtig. Toch wel spannend om ineens in een vreemd huis te komen waar 4 andere honden en 2 katten aanwezig zijn. Na een paar uur was zij echter helemaal ontdooid en werd de reu al volop uitgedaagd en werd er ‘gedanst’. Als Shayla kennis maakt met een hond en het spannend en leuk tegelijk vindt, is het net alsof zij een soort dansje opvoert (2e filmpje). Inmiddels heeft ze zich perfect aangepast en ligt lekker tussen en tegen de andere honden aan op de bank. 

Ook met wandelen lijkt zij hun gedrag te kopiëren en loopt ze keurig mee. Soms start ze de wandeling wat enthousiast en trekt dan een beetje, maar dit is vaak op de hoek van de straat al over. Ze heeft bij mij ook nog niet naar andere honden geblaft. 

Loslopen in omheinde gebieden lijkt Shayla’s favoriete bezigheid te zijn. Er komt dan een hele blije clown naar boven en ze weet iedereen te vermaken. Ze rent (en dat gaat hard!), vliegt, springt in en uit het water, maakt gekke sprongen in de lucht en zegt zowel alle honden als mensen even vrolijk gedag. Ze probeert mij wel in de gaten te houden, maar is soms zo druk bezig met rennen en spelen dat ze me even kwijt is. Gelukkig luistert ze vaak wel als ik haar naam roep. Tot nu toe zijn we nog geen honden/rassen tegen gekomen waar het niet mee klikt. Ook met kleine hondjes gaat het goed. 

In huis is Shayla een rustige hond. Ze slaapt graag op de bank of in een mand en wordt graag aangehaald. De eerste twee dagen was zij soms wat onrustig, maar dit is helemaal over. Ze slaapt ‘s nachts beneden met de andere honden zonder problemen. 

Voor Shayla zijn we op zoek naar mensen met hond die graag naar omheinde losloopgebieden gaan zodat ze haar energie kwijt kan. Mensen met humor die haar gekkigheid waarderen en niet geheel onbelangrijk... ze moeten niet vies zijn van een beetje modder af en toe!

Hier is een filmpje van Shayla op de windhondendag:

 

17-05-2019 Kijk eens naar de mooie nieuwe foto's van Shayla!

01-05-2019 Shayla (nu Yara) is een lieve Galgo-dame, geboren in november 2012, ze moet helaas op zoek naar een nieuw Gouden Mandje, tot groot verdriet van haar huidige baasje. 

"In januari 2018 is Shayla aan mijn bestaande roedeltje toegevoegd, na 1,5 jaar als "vergeten hond" in Scooby te hebben doorgebracht. Nu heb ik het verdrietige besluit moeten nemen om 2 van mijn 3 honden te herplaatsen, omdat mijn gezondheid de afgelopen tijd achteruit is gegaan en ik daarmee ook Shayla en de andere hond niet meer kan bieden wat zij nodig hebben.

Shayla is een erg lieve dame. Met de andere twee honden (Jack Russell teefje en Basset reu) kan zij prima opschieten. Met de Basset is het lekker lomp spelen en rennen, met het kleine teefje doet zij voorzichtiger en zij laat zich regelmatig door haar afsnauwen. Shayla is echt een hond die een sociaal soortgenootje moet hebben. Het liefst ligt zij bij de andere honden en gebruikt zij de Basset als kussen.

Vanaf het begin kon zij ook goed met Ozzy, de zwarte kater die ook deel uitmaakt van ons gezin. In huis snuffelt ze aan hem en ze kunnen uit 1 bak eten. Buiten vindt ze het van tijd tot tijd erg leuk om Ozzy op te jagen. Bijft hij staan, dan rent ze gewoon langs hem heen. Shayla heeft nooit een poging gedaan om Ozzy iets aan te doen en zij respecteert hem ook wanneer hij haar een tik probeert te geven. Soms rent de kat achter haar aan, dus het is echt spel tussen die 2. In de tuin wonen ook nog kippen (in een ren) en naast het soms uitdagen om te spelen, kijkt ze daar niet naar om.

Ik kan helaas weinig meer met haar wandelen. De laatste tijd wel geprobeerd en dan trekt ze uit enthousiasme. We zijn begonnen met een gentle leader en daar begint ze aan te wennen. Ze loopt dan perfect mee. Naar andere honden tijdens de wandeling kan zij soms lelijk doen. Ook dat is met de gentle leader prima op te lossen. Gedrag komt (denk ik) voort uit onzekerheid, want Shayla is normaal juist erg sociaal naar andere honden die op bezoek komen. Wellicht ook doordat ze weinig aan de riem buitenkomt.

In huis geniet Shayla van de aandacht en ze komt vaak zelf een knuffel halen of ze komt gezellig bij je liggen op de bank. Bij ons wonen geen kinderen, maar kinderen die op bezoek komen worden vriendelijk begroet en regelmatig opgezocht voor een knuffel. Shayla is erg zachtaardig. Ik verwacht dan ook geen problemen met kinderen vanaf 8 jaar. Ik ben veel thuis, dus de honden zijn niet veel alleen. Maar af en toe een paar uurtjes is geen probleem voor Shayla, mits zij het gezelschap van een andere hond heeft.

Dol op water om te pootjebaden en ze heeft hier een zwembadje in de tuin staan. Ze vindt het heerlijk om in het water te staan. Ze reageert niet op onweer of op vuurwerk.

Shayla is prima zindelijk en autorijden is geen enkel probleem, vaak springt zij er al zelf in. Shayla kan niet loslopen, tenzij het een omheind veld betreft.

Een aantal maanden geleden moest helaas Shayla's staart geamputeerd worden, omdat zij deze kapot bleef slaan in haar enthousiasme en dit erg pijnlijk was. Op 30 april is Shayla’s gebit onder narcose schoongemaakt."

Bij wie in huis staat Shayla/Yara haar nieuwe mandje dat zij kan delen met een andere leuke hond?? 

Hier is een filmpje van Shayla/Yara:

 En nog een paar leuke fragmenten:

 

 

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M