Sam

Laatste update 02 november 2019 19:00

02-11-2019 Een jonge hond in de groei en bloei....daar valt wel weer wat over te vertellen, dus leest u even wat zijn opvanggezin heeft gestuurd.....


"Sam....zodra je dit ventje in zijn ogen kijkt wordt je gewoon blij! Zijn bewegingen, zijn blik... dit ongecompliceerde jonge ventje straalt van levensvreugde en liefde!

Sam is een zeer sociaal en vooral aanhankelijk lief ventje, een zalig ongecompliceerde jonge hond die een zachte hand nodig heeft! Hij is graag in de nabijheid van jou of andere hondjes, ligt graag bij, op of tegen je aan, zo ook tegen zijn hondenvriendjes. Het is een echte kroelkip, aanhankelijkheid zit in zijn DNA. Hij wil contact met je hebben en zal je aanwezigheid dan ook graag opzoeken. 

Vanwege zijn makkelijke karakter, waar geen dominantie in te vinden is, is deze ongecompliceerde hond een aanwinst in je huis én hart waarmee je nog vele jaren grote avonturen en mooie dingen gaat beleven. Hij vindt kinderen leuk en niet bedreigend. Erg jonge kinderen en een jonge hond samen natuurlijk altijd wel in de gaten houden. Sam kan prima overweg met mijn honden en buiten in contact met vreemde honden gedraagt hij zich zoals het moet in deze fase van zijn jonge leven: respect naar oudere honden en speels naar die honden die met hem mee willen rennen en dollen. Met mijn katten samen gaat het ook goed.
Loslopen moet uiteraard langzaam opbouwen en ALLEEN in veilige omheinde losloopgebieden, zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten. Het lopen aan de riem is ook nog iets waar hij wat begeleiding in nodig heeft, maar dat gaat al erg goed.

Sam is een jonge hond met een ‘ongelukje’ als je zelf niet oplet of niet op tijd bent, maar verder is hij zindelijk. Alleen thuisblijven moet langzaam worden opgebouwd, zoals bij elke hond. Het is een jonge hond die in het alleen thuisblijven echt moet gaan leren. In een bench vindt hij echt niet leuk, dus heeft hij een ruimte nodig waar hij niets kan kapotmaken of een hond die gewoon lekker mee kan en waar tijd alles in balans zal brengen.
Autorijden is iets waar Sam wat moeite mee heeft en in de auto gaat hij kwijlen. Dit geeft nu nog steeds wat stress en de auto moet nog meer geassocieerd worden met leuke dingen..... de auto betekent een leuk uitstapje. Dit heeft tijd nodig.

Sam, wat een heerlijk zacht mannetje ben je toch...."

U leest het....met Sam gaat het goed en hij is toe aan een eigen thuis om verder te groeien, letterlijk en figuurlijk, en om verder op ontdekkingsreis te gaan.

Hier is een filmpje van Sam:

 

10-10-2019 Sam is een leuke, jonge Galgo mix van nu 6 maanden en op zoek naar een thuis waar ervaring is met het opvoeden van een hond van 6 maanden.

Sam is een knappe, zwarte, jonge hond en de eerste week in zijn opvanggezin was hij een heel rustige een beetje timide pup. Na deze week begon hij zich meer en meer thuis te voelen en kwam de ondernemende en onderzoekende pup die hij is naar boven.  Hij is ondernemend en speels, probeert alles waar hij bij kan te pakken. Hij vindt het heerlijk om in de tuin te ravotten met andere honden. Ook een bal gooien en hem die laten halen lukt al aardig. Hij is erg leergierig.... kan al zitten op commando en “blijf” begrijpt hij (nog wel kort, maar het begin is er).

In zijn opvanggezin leeft Sam samen met een kat en hij moet nog leren de kat te respecteren en dat die niet wil spelen met hem. Sam is nog jong en zal dat zeker kunnen leren met goede begeleiding.

Sam is een hele lieve pup die gewoon het welbekende puppygedrag heeft, zoals gezellig en veel willen spelen, dingen onderzoeken, dingen pakken die niet altijd voor hem bedoeld zijn, nog heel veel moet leren en daarbij regelmatig last heeft van bananen in de oren (hoewel volwassen honden daar ook last van kunnen hebben..), soms nog een ongelukje heeft qua zindelijkheid en nog moet leren alleen te zijn. Voor nu wil hij vooral graag gezelschap, dus een hondenmaatje wat wil spelen, mee kan helpen met opvoeden en als gezelschap, zou super voor Sam zijn.

Wie valt er voor deze knappe jongen ?!?

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M