Roa

Laatste update 13 mei 2018 12:05

13-05-2018 Roa is nu ruim een maand bij haar opvanggezin en die wil nog even wat vertellen over haar...

" Toen ik Roa in Scooby zag was ze heel bang en ik dacht dat ze heel veel tijd nodig zou hebben om een beetje uit die schulp te komen. Nu is ze al een week of wat bij mij en ben ik erg blij dat dit meisje minder angst heeft dan gedacht. Ze maakt mooie vorderingen.

Is Roa dan niet bang? Ja, ze heeft zeker wel angst in bepaalde situaties en angst is erg moeilijk om uit te leggen. Roa is dol op wandelen en aan de riem is ze een heel vrij en blij hondje dat inmiddels ook heel erg haar best doet om de Galgos uit te dagen tot spelen. Maar helaas is die klik er niet zo tussen hun en haar. Ze vinden haar een beetje te intens denk ik, want ze speelt meer "Podenco style" en dat is met meer geluid en wat wilder. Ze kan ook niet vrij spelen omdat ze aangelijnd is, maar soms gaat ze rondjes rennen en dan rennen ze wel even met haar mee.

Roa is een hondje dat graag de tijd krijgt om te snuffelen en langs de waterkant struinen vindt ze geweldig. Ze plukt dan een stuk riet uit het water of een wortel van een plant en gaat daar dan wat op liggen kluiven. Ook een beetje graven in zand of modder doet ze graag.

Ze loopt ook heel graag met stokjes. Die voor haar weggooien vindt ze nog eng, dan duikt ze nog weg. Ook loopt ze mij soms uit te dagen en een beetje tegen me aan te springen. Ze nipt dan aan de achterkant in mijn benen en dat laatste corrigeer ik wel met stem. Verder vind ik het leuk om haar zo happy te zien.

Komen we vreemde mensen tegen dan wil ze weg, zo ook bij momenten waarop ze schrikt of andere dingen die ze eng vindt.

In huis loopt ze nog steeds niet vrij rond, maar ze komt nu wel in de keuken staan als ik het eten voor de honden klaar maak en drinkt ze ook daar uit de waterbak. Als ze bij de voordeur wacht tot we naar buiten gaan, dan springt ze ook tegen me op en geniet van wat gekriebel achter haar oren en in haar nek. Als ik buiten op de grond ga zitten tijdens het wandelen, dan komt ze na een paar tellen naar me toe en kan ik haar ook aaien. Niet te lang, want ze wil liever lopen en snuffelen, hahahaha.

Ik zie in Roa een blij stoer meisje dat er wel gaat komen en waar nog veel groei in zit in de juiste situatie. Ze is een pienter meisje, dat zie je aan haar blik en hoe ze reageert. Ze heeft mensen nodig die ook graag in bossen en natuurgebieden wandelen, die een veilige tuin hebben zodat ze ook eens lekker los kan spelen en een andere speelse hond van haar formaat (of wat groter) die ook wel in is voor wat wilder doen. Mensen die snappen wat een Podenco voor soort hond is en beseffen dat dit meisje nog wat tijd en begrip nodig heeft."

 

 

22-04-2018 Leuke kleine Roa van 1 jaar oud, is 4 weken geleden vanuit Scooby aangekomen in een opvanggezin in Nederland. We hebben haar even de tijd gegeven om een beeld van haar te krijgen, want in Scooby was ze behoorlijk bang en dan zie je bijna alleen maar dat stukje en niet de rest van haar karakter.

Roa is een echte Podenco.... ze is dol op wandelen en zou dat waarschijnlijk wel heel de dag kunnen doen. Lekker buiten snuffelen, beetje graven, rondkijken en lopen lopen lopen. Ze is tijdens het wandelen een stuk vrijer dan in huis en ze heeft dat ook echt nodig.

Ze loopt dubbel aangelijnd en soms is dat wat vervelend voor haar, want ze zou graag eens lekker rennen of spelen met de andere honden van het opvanggezin. Als ze die ruimte zou krijgen dan zal ze in haar spel behoorlijk vocaal zijn. Ze gaat al snel grommen, maar dat is echt alleen maar spel. Ook kan ze soms wat gaan lopen "zingen" als ze bekende honden in de verte aan ziet komen of in het bos als ze "aan het werk is". Neusje, oogjes en oortjes werken goed en het is een genot om haar dan in haar element te zien.

Maar Roa heeft ook zeker last van haar verleden in Spanje. Ze heeft duidelijk wat gemist in contact met mensen en in de contacten die er geweest zijn geen leuke ervaringen meegekregen. Contact moet echt vanuit haar komen.... buiten wil ze best wel even wat dichterbij komen bij mensen om even op te snuiven wie daar staat, maar een onverwachte beweging, geluid of toenadering maakt dat ze meteen wegduikt. Er is duidelijk verschil te zien of het totaal onbekenden zijn of mensen die ze vaker ontmoet, maar ook haar opvangmama kan nog geen direct contact maken. Alles moet met rust worden opgebouwd.

De angst voor mensen is er in huis ook. In het opvanggezin is het erg rustig, maar Roa durft zich nog amper door het huis te bewegen. Ze komt wel vlot naar de voordeur gelopen zodra ze door heeft dat er gewandeld gaat worden. Ze gaat dan in het hoekje bij de voordeur zitten om aangelijnd te worden. Maar het opvanggezin woont op een flat en zodra er andere mensen op de galerij, in de lift of de hal zijn, wil ze weg. Zonder die mensen loopt ze heel vlot en blij mee.

Ze maakt dan ook wel contact met haar opvangmama door aan de achterkant tegen haar benen op te springen, soms in de riem te willen happen of gewoon door een blije houding met kwispelen. En dat Roa dat contact wil wordt steeds zichtbaarder.

We zijn er van overtuigd dat Roa sneller vertrouwen zou krijgen als ze in een thuis zou wonen waar ze lekker kan spelen met een andere (kleinere) hond in een veilige tuin. Dan kan ze lekker haar energie kwijt, want ook al is ze nu in huis heel rustig....ze is nog maar 1 jaar. Iedere hond moet tenslotte gelegenheid krijgen tot spelen en rennen.

Roa is helemaal zindelijk, al zit ze nog wel in een bench gedurende de nacht en bij alleen moeten zijn. Ze eet en drinkt goed, gaat vlot mee in de auto en is niet wagenziek. Er zijn ook katten in huis en daar reageert Roa niet op.

Wiens hart gaat er sneller kloppen van leuke, lieve, grappige Roa??

 

Hier is een filmpje van Roa:

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M