Ringo

Laatste update 13 oktober 2018 13:05

13-10-2018 Ringo verblijft inmiddels al weer een tijd in een opvanggezin en we willen graag even laten weten hoe het nu met hem gaat.

“Ringo is voor een reu een kleintje, maar hij heeft een heel groot hart. Hij kan knuffelen als de beste, maar wel alleen met mensen die hij kent.Onbekende mensen daar loopt hij met een grote boog omheen. En dan met name mannen, maar ach dat zinnetje kunnen we bijna wel bij elke Spaanse Galgo zetten...... Ringo kan leven in een gezin met kinderen die hem respecteren en hem uiteraard ook knuffelen.

Ik probeer hem zoveel mogelijk met mensen in contact te laten komen. Op straat gaat het met vreemden steeds beter, maar in huis wil hij ze nog steeds ontwijken. We zijn flink “in therapie” met hem en doordat hij zo nieuwsgierig is gaat het ook wel goed komen, alleen zal hij nooit een allemansvriend worden.Ringo heeft een rustige en zelfverzekerde adoptant nodig  die hem laat zien dat het in orde is, maar ook om hem even te wijzen op onrustig gedrag. Hij reageert erg goed op rustige correcties. Hij loopt netjes mee aan de riem en kan na gewenning en een band opbouwen loslopen op veilig terrein. Hij luistert goed en is erg gericht op zijn "baasje".

Als Ringo gaat verhuizen moet daar wel al een andere hond (liefst een Galgo) aanwezig zijn. Hij trekt zich erg op aan andere honden en zoals bij zoveel Galgo`s trekt ook hij het liefste sprintjes met soortgenoten.

Binnen ligt hij het liefst heel dichtbij je, maar ligt ook wel op zichzelf. Soms neigt hij naar wat onrustig gedrag, rondlopen of achter je aan lopen. Dit laat hij prima corrigeren door hem naar zijn plekje te wijzen.

Met alleen zijn heeft hij geen problemen mits er een andere hond bij hem is.”

Ringo is een lieverd die even de tijd nodig heeft om aan nieuwe mensen te wennen. Hij verblijft al vanaf eind januari in een opvanggezin en hopelijk mag hij snel zijn spreekwoordelijke koffertje pakken om naar zijn Forever Home te gaan.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M