Ralph

Laatste update 19 maart 2020 15:33

19-03-2020 "Ralph gaat goed bij mij. Hij is een lieve knuffel met echt een Grey karakter. Hij is gek op balletjes die gegooid worden en gooit ze ook wel voor zichzelf rond. Maar ook gewoon even lekker blij rennen hoort er bij. Wanneer we in de ochtend voor de eerste wandeling naar buiten gaan, dan huppelt hij het eerste stukje vrolijk mee... echt zo schattig.

Als ik voor de hele roedel eten sta te maken wordt Ralph zenuwachtig blij, rent van buiten naar binnen, brengt mijn schoenen en sloffen naar buiten en komt steeds even kijken of ik al opschiet met dat eten.

Hij is echt een lieve zachte jongen die graag iets goed wil doen."

 

30-01-2020 Ralph moest verhuizen naar een ander opvanggezin en nu dus tijd voor een update hoe het met deze knappe "Irish Ladddddd" gaat....

"Ralph is nu een tijdje bij mij in de opvang, het duurde even tot hij tot rust was gekomen. Hij was eerst heel onzeker en behoorlijk in de stress. Zo vond hij het vreselijk als ik wegging of de roedel opsplitste om uit te laten ( ik heb een grote roedel). Maar nu is hij helemaal gewend en kan hij prima met de rest van de honden een middag alleen thuis blijven. Hij sloopt niet, maar verzamelt wel graag spulletjes.

Mee gaan op visite vindt hij erg leuk, hij is dan rustig en gaat uit zichzelf lekker op een stoel of bank liggen. Mee in de auto is geen probleem en even in de auto wachten doet hij ook netjes.

Buiten loopt Ralph netjes aan de lijn, wel loopt hij graag voorop. Als hij dan iets trekt is hij prima met stem te corrigeren. Hij is wel erg alert op katten tijdens het uitlaten. In het begin werd hij erg wild als we andere honden tegen kwamen, hij heeft nu geleerd dat dat niet nodig is. Als Ralph losloopt in veilig uitlaatgebied draagt hij wel altijd een muilkorf, dit om happen te voorkomen, hij is een snapper.

Ralph moeten we zeker niet als enige hond plaatsen. Hij wil graag een (speel en ren)maatje en heeft daar ook steun aan. Bij katten wonen lijkt ons geen goed plan. Ralph is kleine hondjes gewend in mijn roedel, maar onzekere kleine hondjes buiten zijn leuk om weg te jagen, dus daar ben ik voorzichtig mee met hem. Dit is gedrag wat we wel vaker zien bij windhonden.

Verder is Ralph zindelijk en geeft het ook netjes aan als hij naar buiten moet. Hij is een lieve, soms wat onzekere maar makkelijke hond."

 

19-11-2019 Ralph is een knappe Ierse Greyhound van 2,5 jaar oud. Hij was te klein voor de renbaan en is daarom herplaatst door zijn eigenaar. Hij heeft een schouderhoogte van 66 cm. Het was voor hem even wennen vanuit een kennel naar leven in een huis, maar de foto's laten zien dat dat Ralph goed af gaat.

Zijn opvanggezin wilde graag wat over hem vertellen, want ze vinden hem een leuke hond die wel klaar is voor adoptie bij mensen die Ralph begrijpen en hem wat tijd en ruimte geven.

"Ralph is sinds 3 weken in ons gezin en hij kwam erg timide bij ons aan, hij had er niet veel vertrouwen in...zo leek het. Maar gelukkig heeft hij de afgelopen weken veel vertrouwen in mijn man en mij gekregen. Mijn nichtje van 9 is 1 van zijn favorieten en rustige kinderen zijn leuk, aldus Ralph. Ralph eet graag zijn brok, maar kijkt ook graag even bij de andere honden. Hij laat zich echter makkelijk terugsturen naar zijn eigen bak en laat geen baknijd zien.

Naar buiten gaan is erg spannend, er is nog veel vreemd/nieuw voor hem.... iemand die naar buiten komt, een brommer, een fiets, een hoofd boven de dijk uit van iemand die daar loopt of fietst bv. Hij wil het graag goed in zich opnemen en blijft dan stil staan. Hij loopt goed aan de lijn (als hij tenminste niet iets interessants ziet, dan moet je even geduld hebben). Honden zijn erg leuk en hij wil graag op alle honden af om kennis te maken. Met onze kleine hond gaat het goed samen, dikke vrienden. Ralph begint langzaam te spelen, houdt van schoenen en sokken en ligt graag op de bank bovenop de kussentjes, vooral als ze van fleece zijn, dat vindt hij heerlijk. Ralph ontpopt zich als een leuke vrolijke hond en komt graag kroelen.

Alleen zijn vindt hij niet zo leuk, maar als hij samen met de andere honden even thuis moet blijven is dat geen probleem. Voor Ralph zou het dan ook mooi zijn als er al een hondenmaatje in huis is. Hier is hij erg leuk met mijn andere opvanger, een Galga.

Zindelijkheid is nog wel een aandachtspunt bij Ralph, maar hij gaat wel voor de tuindeur staan als hij naar buiten moet. Dus het begin is er en het wordt steeds beter. Het is vooral de afleiding buiten die er voor zorgt dat hij min of meer gewoon vergeet te plassen."

 

Waar staat Ralph zijn Gouden Mand waar hij verder kan gaan genieten en groeien???

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M