Polvora de Brax

Laatste update 04 januari 2018 20:20

03-12-2017 Polvora is een week in haar opvanggezin en hieronder leest u wat haar opvanggezin over haar te vertellen heeft...

 

"Polvora de Brax, wat heeft GINN weer een zieltje laten komen....dit meisje wil alleen maar lief zijn, een gehoorzaam meisje zijn.  Ze is hier in Nederland meteen al goed op haar gemak. Krult zich op in een zacht mandje en je hoort of ziet haar niet meer. Ze slaapt (nog?) veel. Bijkomen vermoed ik. Aan o.a. haar vacht en vermagerde billetjes te zien had haar lijfje nog een inhaalslag te doen maar na een dikke week goed eten en lekker uitrusten ziet ze er al een stuk beter uit. Ze heeft in huis (nog) bijzonder weinig nodig. Als je Polvora aait dan laat ze zien dat ze dat fijn vindt door haar neusje zachtjes tegen je hand aan te duwen of haar kopje op je hand te leggen. Als je vervolgens van haar wegloopt dan kijkt ze je lang na. Maar opstaan, je achterna komen of naar je toe komen voor meer aandacht, dat doet ze niet. Ze gedraagt zich alsof ze hier al langer woont...ze hupt van het bed naar de bank en van een stoel in een mandje. Ze is een stabiele en zelfverzekerde dame. Erg lief ook voor mensen, mannen, vrouwen en kinderen. In huis is ze gedwee, rustig en tevreden.  Ze accepteert dat wat er is en is er tevreden mee. Als er reuring ontstaat in de groep en er wordt geblaft dan springt ze op en blaft lekker mee. Maar al snel rolt ze zich weer lekker op in een mandje.

De eerste dagen wilde Polvora veel eten en stond ze ook gestrest bij haar voerbak. Ze wilde niet apart en alleen eten, maar in de groep leek ze te denken dat ze haar portie moest beschermen. Inmiddels weet ze dat er eten genoeg is en staat ze gewoon tussen de andere honden te eten. Af en toe even met elkaar van bak wisselen enzo vindt ze nu prima.

Het meisje doet haar behoeften vanaf dag 1 netjes tijdens de wandeling buiten of tussendoor even in de tuin. Polvora is niet bang voor mensen of honden of vreemde situaties, ze springt bijvoorbeeld vrolijk in en uit de bus.

Polvora is binnenshuis een ander hondje dan buiten op straat of in het bos. Zo kalm als ze in huis is, zo onrustig is ze (nog) buiten. Zodra ze door heeft dat we gaan wandelen springt ze op uit haar mand en begint ze onrustig te piepen en te drentelen. Ze is buitenshuis actief en wakker. Waarschijnlijk was ze de Galga die haar beste pootje voorzette bij haar vorige eigenaar. Ze gaat erg graag mee en draaft met opgeheven hoofd en zwiepende staart over straat. Soms duwt ze haar neus tegen je hand en ze kijkt vaak naar je, voortdurend dus een contactmomentje. Ze loopt eigenlijk niet "aan de voet" maar "tegen je been". Trekt niet aan de lijn en ze lijkt zich telkens af te vragen "welke kant op? wat gaan we nu doen? wat moet ik doen? "

Ze tuurt ook de weilanden af....misschien op zoek naar konijnen of hazen? Passerende mensen en honden ziet ze al van verre aankomen. Eerst lijkt ze ze vrolijk te willen begroeten. Omdat ze in een groep van 7 loopt waarvan er enkelen blaffen tegen passerende honden, doet ze lekker mee. Ze blaft flink, trekt dan dus wel aan de lijn, wil heel graag naar die andere hond toe.  Ik heb nog geen idee of ze zo reageert omdat ze zich als een echte goede Galga aanpast in de groep en of dat ze zich alleen ook zo zou gedragen. Zijn de passanten weer voorbij dan zet ze het knopje snel om en loopt ze weer gedwee “tegen je been”. Tijdens de wandeling zijn er momenten dat ze onrustig gaat piepen, alsof ze wil zeggen “nou duurt dat saaie gestap wel heel erg lang, wanneer gaan we nu iets doen?”. We negeren haar gepiep maar en na een poosje begint ze dan toch weer haar snuffeltje te doen zoals de anderen.

Ik denk dat ze het gewend is om “ergens met de baas naartoe gaan” en ik heb het idee dat ze zich opwindt omdat ze denkt dat er buiten actief “gewerkt” moet worden. Ik kan het plaatje van Polvora tijdens haar leven in Spanje zo uittekenen: Een Galga die enkel leeft om ontzettend haar best te willen doen voor de baas. In haar hok of verblijfplaats een lieve, afwachtende, onopvallende hond en eenmaal in het veld startklaar om te presteren. Toen nog wat pups op de wereld gezet voor de baas en daarna is ze door haar eigenaar "netjes" afgeleverd bij het asiel. Ze moet wel een heel hardwerkende en trouwe Galga zijn geweest.

Polvora is nu hier. Ze mag o.a. gaan ontdekken dat wandelen gewoon fun is, want.... lief meisje, niets moet hier en veel mag."

27-11-2017 Polvora is Poppie genoemd door haar opvanggezin en die naam lijkt prima bij haar te passen. Ze is een lief meisje waar we snel meer over hopen te kunnen vertellen.

09-10-2017 Polvora de Brax is een rustige Galga die in het begin wat verlegen is. Ze heeft even tijd nodig om je te leren kennen. Daarna is ze heel vriendelijk. Polvora de Brax is sociaal met andere honden en kan ook met kleine hondjes samen. Ze is geboren in juli 2011. Binnenkort zal Polvora de Brax naar Nederland komen waar zij zal verblijven in een lief opvanggezin.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M