Palomo

Laatste update 14 juni 2018 13:52

16-04-2018 Palomo (reu geboren 13-09-2013) is 13 januari jl. met het Scooby transport in NL aangekomen als een nerveuze, zeer bange hond die niemand vertrouwde en zich moeilijk liet pakken om aan te lijnen. De eerste dagen kostte het dan ook heel veel moeite en geduld hem aan te lijnen om naar buiten te gaan voor de hoognodige behoeften. Hij was heel angstig voor alle nieuwe dingen die hij tegenkwam (vooral passerende mannen en gillende kinderen) en liep heel onrustig en gestresst aan de riem van links naar rechts. Hij was duidelijk een hond die niks anders kende dan jagen en (boze) mannen! Dat hij veel nare dingen mee heeft gemaakt kun je wel zien aan alle littekens over zijn hele lijf en met name bij zijn rechter laatste rib, waar een heel groot litteken zit (waar hij overigens geen last van heeft).  Inmiddels ruim 2 maanden later, na veel geduld en oefening, staat hij als eerste klaar voor zijn riem, gaat hij héél graag naar buiten en zelfs naast de fiets lopen gaat fantastisch! (Eigenlijk best snel al die verbetering en dat laat zien hoe groot zijn aanpassingsvermogen is)

Hij kan goed met andere honden omgaan, zowel met reuen als teven  Maar ik ben wel voorzichtig met kleine mini-hondjes, die hij soms als prooi/speeltje ziet. Hij is hier steeds beter in te corrigeren, maar draagt voor de zekerheid toch maar een korfje! Met de logerende huiskatten ging het best goed (onder begeleiding en met korfje in het begin), dus ik vermoed dat dat geen probleem hoeft te zijn. Op veilig omheind terrein kan hij prima los en dat heeft hij ook echt nodig! Sinds hij dat kan is hij duidelijk sneller en meer ontspannen.

In huis is hij een heel relaxte hond die van zijn rust houdt en daar duidelijk van geniet net zoals van zijn favoriete veel te kleine mandje en zachte kussen. En zijn eten .... hmmmmm wat smult hij daar van!  Bezoek daar moet hij (nog) steeds opnieuw aan wennen, maar na verloop van tijd gaat hij rustig in zijn mand of op zijn kussen liggen. Het regelmatig terugkerende bezoek kent hij inmiddels en is daar niet bang meer voor (m.u.v. “vreemde” mannen). Maar in de normale gezinssamenstelling is hij zeer relaxt en komt hij regelmatig een knuffel halen, begint voorzichtig met je te spelen en ligt 's avonds graag naast je op de bank. 

Een paar uurtjes samen op het huis passen gaat prima, ik vind dan wel steeds een pantoffel of sjaal van mij in zijn mand bij terugkomst. Mijn geur geeft hem blijkbaar vertrouwen en stelt hem gerust. Hij maakt het niet kapot. Samen met mijn (pinnige) Goya gaat het prima, hij laat zich niet op zijn kop zitten door haar en geeft netjes zijn grenzen aan, wat maakt dat Goya hem GEWELDIG vindt!!  En dat snap ik, want hij is een geweldige lieve, trouwe, blije, grappige, mooie, fiere hond!

Hij verdient echt zijn eigen familie/roedel waar hij hondstrouw aan zal zijn en heel veel genegenheid en liefde aan zal geven. Dat zal niet vanaf het eerste moment zijn, je moet echt zijn vertrouwen winnen, maar als hij je eenmaal vertrouwt, dan geeft hij zich helemaal !!!!!

 

Wie o wie wordt/is net zo verliefd op Palomo als ik en kan hem zijn eigen "for ever" warme liefdevolle thuis/roedel zonder kleine kinderen bieden? Je krijgt er een (wit)gouden hond voor terug!

Hier is een filmpje van Palomo:

 

 

15-01-2018 Palomo is afgelopen zaterdag aangekomen in zijn opvanggezin. Deze jongen was eigenlijk vanaf september gereserveerd voor adoptie via een andere stichting, maar tot 2x toe kon hij niet meekomen, omdat die mensen er niet klaar voor waren. Daarop heeft Scooby een oproep gedaan voor opvang, zodat hij toch afgelopen zaterdag mee kon komen en GINN had gelukkig een opvanggezin vrij. Palomo zat ook al ruim 1,5 jaar in Scooby en nu is hij gelukkig hier. Over een week hopen we meer over hem te kunnen vertlellen, hij moet nu vooral even lekker bijtanken....

09-01-2018 Palomo zal binnenkort naar Nederland komen en mag dan eerst bijkomen in een opvanggezin. Deze lieve Galgo wacht al sinds april 2016 op zijn gouden mandje. In het begin was Palomo verlegen maar na enige tijd ging het al beter met hem. Palomo is erg lief en aanhankelijk met mensen die hij kent. Hij heeft gewoon even tijd nodig. Palomo kan goed omgaan met andere honden en hij is geboren in september 2013. Wie geeft Palomo zijn huis waar hij eindelijk voor altijd mag blijven? Deze arme jongen heeft al lang genoeg gewacht. Palomo kan met katten samen leven.

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M