Odin en Saga

Laatste update 09 maart 2018 16:03

09-03-2018 Soms gebeuren er dingen in een mensenleven die zorgen dat je een zeer moeilijke beslissing moet nemen en zo ook voor de adoptanten van Odin en Saga. Met veel pijn in hun hart, maar met het belang van de honden voorop, hebben zij contact opgenomen met GINN met de vraag een ander thuis voor de honden te zoeken.


"Odin is vanaf januari 2010 bij ons en Saga vanaf november 2014. Het zijn oude beestjes van 12 en 13 jaar. Odin is verschrikkelijk angstig als hij alleen (zonder mensen) moet blijven. Een half uurtje voor een boodschap lukt, maar langer is het triest om hem te horen. 

Saga is een enorm in Spanje getraumatiseerde hond, die eigenlijk alleen goed contact heeft met mijn man (is normaliter alle dagen thuis). Saga's conditie is zwak, het liefst wil ze alleen in een hoekje gelaten worden vooral als er andere mensen in de buurt zijn.  Bij het uitlaten doet Saga haar behoefte pas als ze los loopt, maar door elk onverwacht geluid of gewapper van een vlag is ze verdwenen om niet meer terug te komen. Mijn man kan haar op een afgeschermd gebied los laten en naar hem komt ze altijd terug.  

Momenteel ben ik degene die haar uit moet laten en pas na enkele dagen lukt het haar vertrouwen te hebben om aangelijnd de behoefte te doen. Haar contact naar mij toe is dat ze altijd op haar hoede is en de afgelopen maanden pas een aai durft te komen halen. 

Het grote probleem nu is dat mijn man zéér ernstig ziek is en in heel slechte toestand in het ziekenhuis ligt. Ik ben dus heel vaak afwezig en ik merk dat dit ten koste gaat van de honden. Ik heb ook geen idee of mijn man als hij uit het ziekenhuis komt nog met de honden kan wandelen en ze verder kan verzorgen en of hij überhaupt nog thuis komt. Zelf ben ik normaliter 36 uur per week aan het werk. Een uitlaatservice is gezien de angst van Odin en Saga geen optie. Dat geeft te veel stress en is een te groot risico.

Voor Odin en Saga zou het fijn zijn als ze samen een nieuw thuis kunnen vinden waar ze veel gelegenheid krijgen om samen op de bank of op een warme deken in de hoek te kruipen en daar heerlijk lang te liggen genieten. Het zijn de allerliefste honden, maar wel met een rugzakje".

 

Mocht u hulp kunnen bieden, dan kunt u het huidige gezin bereiken via cvdsteenoven56@gmail.com  of eventueel een whatsapp bericht 06 - 2557 0802.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M