Nora2

Laatste update 17 december 2019 13:20

09-06-2019 Nora2 heeft al eerder op onze site gestaan met een leuke inleiding: Nora is 23 februari aangekomen op Schiphol en van de 4 honden die deze dag aankwamen, had Nora een soort van ‘kindersurprise effect’ (u weet wel, het chocolade ei met een verrassing erin). Toen we haar jasjes uitdeden bleek het zwarte meisje helemaal niet gladharig te zijn, er zat een leuk ruwharig grietje onder verstopt! Nora is naar een opvanggezin gegaan en leest u even onderstaande verhaal over dit meisje.

"Tja, wat moet je vertellen over een hondje dat je liever niet kwijt wil...

Bij het begin beginnen dan maar.....toen Nora in februari aankwam moest ze echt alles nog leren, maar ze was leergierig en super enthousiast. Na 4 weken had ze al wat regels aangeleerd en hadden we duidelijk een band opgebouwd. Na 6 weken is zij geadopteerd. Dit leek heel goed te gaan, maar na verloop van tijd werd steeds duidelijker dat Nora geen goede match bleek met de aanwezige kinderen en dat ze te weinig haar energie kwijt kon. Dus na een paar weken is zij weer terug naar ons gekomen. En zelfs in die paar weekjes had ze duidelijk weer wat meer huisregels onder de knie gekregen. Het duurde even voordat wij weer de Nora van eerst zagen, de verhuizingen maken duidelijk indruk op haar, dus we hebben haar even de tijd gegeven om bij te komen.

Nora woont bij ons in huis met 2 andere Galgo’s (reu en teef) en 2 kinderen van bijna 2 en 5 jaar oud. Onze jongens zijn gewend aan grote honden en zijn niet snel onder de indruk van haar soms wat lompe gedrag dus dit gaat prima. Nora is nog steeds een heel enthousiast meisje. Buiten zijn vindt ze heerlijk! In de tuin op het gras liggen, buiten lopen, fietsen, hardlopen en vooral rennen!!! Nora heeft het echt nodig om haar energie kwijt te kunnen, zij moet iedere dag even kunnen rennen. Het liefst los in een (grote) tuin of veilig omheind terrein, want dan kan ze even op volle kracht gaan. Ze is snel, echt heel snel! Ze zweeft door de lucht, het is prachtig om te zien.
Kan ze niet rennen, dan gaat ze haar energie nog wel eens op een andere manier gebruiken (kauwen op iets wat niet van haar is of de baas uitdagen en stoeien, wat niet altijd fijn is want ze heeft nog scherpe tanden). Ze ruimt de tafel nog steeds graag op, maar soms laat ze het braaf liggen. Wat dat betreft heeft ze ook een slecht voorbeeld hier in huis, want ze volgt gewoon wat mijn honden doen.
Ze pakt ook wel eens een schoen, maar die neemt ze alleen mee naar haar kussen en maakt die niet kapot. Een verzamelaar?

Aan de riem trekt ze nog wel eens een beetje, maar ze laat zich goed corrigeren. En eerlijk gezegd laat ik haar ook wel eens bewust trekken, want dan kost de wandeling haar wat meer energie... Ze is heel erg alert op beweging buiten, ik zou haar dus zeker niet loslaten op een niet omheind terrein. En ook met katten zou ik haar niet durven plaatsen. Op een omheind speelveld zou ik denk ik voor de zekerheid ook een muilkorf omdoen, want een klein hondje ziet ze in eerste instantie misschien nog wel voor iets anders aan. Met andere honden gaat ze prima, soms wel erg enthousiast in het begroeten.

Nora kan best wel wat uurtjes alleen zijn, maar wel met een andere hond erbij! Ze wil sowieso iets (hondenmaatje) of iemand (haar baas) bij zich hebben, anders gaat ze blaffen. Ze laat sowieso best wel eens van zich horen, dus wat vocaler dan de gemiddelde Galgo.

Ik denk niet dat Nora persé met een Galgo geplaatst hoeft te worden (maar wel een hond van een wat groter formaat), een hond waar ze mee kan stoeien en een beetje spelen zou wel goed zijn. Het rennen op zich doet ze ook prima in haar eentje, helemaal als ze haar piepbal beeft. Ze gaat zelfs de bal apporteren!

Nora is in principe niet dominant (vind ik), maar ze laat niet over zich heen lopen. Mijn teefje ‘snept’ tijdens het spelen en omdat Nora zich dan aangevallen voelt, hapt ze wel even terug. Als ze met de hond (Samojeed) van mijn zus speelt doet ze dit niet (daar stoeit ze echt leuk mee). Met eten en begroeten wil ze wel graag de eerste zijn, maar dat hadden mijn honden al snel geaccepteerd.

Nora komt ‘s avonds altijd heerlijk tegen je aan liggen op de bank, ze is echt heel leuk met de kinderen (zoekt ze op, speelt met ze). Het is een heerlijk jolig ding, die echt voor wat leven in de brouwerij zorgt.

Wat maakt dat ik haar niet zelf wil houden?
Allereerst een partner die 2 genoeg vindt... maar Nora durft ook geen trap te lopen binnen (open, vrij steile trap) en laat dat nou niet zo handig zijn in split level woning. Dus heb jij een lekkere grote tuin/een veilig omheind terrein vlakbij, tijd om haar iedere dag te laten rennen, tijd om iedere dag met haar te knuffelen, minimaal één hond (van wat groter formaat), geen katten en kan je tegen blaffen? Dan is Nora misschien wel de juiste hond voor jou..."

We duimen hard dat Nora haar nieuwe familie met een leuk hondenvriendje zich snel meldt voor het opstarten van de adoptieprocedure via de consulent.

 

Hier is een filmpje van Nora2:

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M