Nora

Laatste update 25 augustus 2019 11:39

20-06-2019 Nora.....ze wordt steeds relaxter, ook wanneer er visite komt. Ze blaft even en daarna gaat zij gewoon haar dingetje doen (lees: slapen). Ze heeft nog wel een beetje angst voor grote honden, maar wanneer zij los is en haar ruimte kan nemen, is het probleem niet zo groot en gaat het steeds beter. Nora kan nog wel soms in paniek raken als er een pootje in de riem verstrikt raakt of schrikken als er een man op visite is die ineens opstaat, maar ze herstelt zich steeds sneller.

Bij wandelen trekt ze in het begin nog een beetje aan de riem (ze kan niet wachten tot ze los mag en lanceert zichzelf dan ook), maar ook het trekken wordt steeds minder en op de terugweg loopt ze keurig mee aan de riem. Voor de rest geniet ze van haar leventje.... lekker (los)lopen/rennen, spelen, zonnen in de tuin, eten en slapen.....

Een terrasje pakken of op visite is geen probleem met Nora, als ze maar een zacht plekje naast haar mens heeft om te liggen. 's Avonds ligt ze lekker op de bank en wordt graag aangehaald en gefriemeld, echter niet te stevig of te hard, want dan is ze zo vertrokken.
Nora wil wel graag vroeg naar bed ... klokslag om 22:00uur vraagt ze om te plassen en daarna verdwijnt ze in haar nachtmand om te gaan slapen (zo grappig dat zij dit aangeeft). Ze is toch wel echt een "pratertje" en geeft goed aan wanneer zij iets wil, iets spannend of vervelend vindt.

Nora is gewoon een heerlijk, vrolijk, makkelijk hondje dat wel van regelmaat en rust houdt. Ze heeft wel de behoefte aan een dagelijkse lange (1 à 2 uur) wandeling, waar zij haar energie in kwijt kan (alleen een omheind terrein vindt ze saai). Een honden-vriend(innet)je om dit samen mee te doen zou Nora erg op prijs stellen.

Hier is een filmpje van Nora:

 

 

 

30-12-2018 Nora wacht al weer ruim vier maanden in haar opvanggezin op haar eigen familie. Tijd voor een update over dit mooie gouden Galgomeisje wat zo toe is aan een echt eigen thuis.

In huis is ze een lieve aanhankelijke Galgo die graag bij het baasje op de bank ligt, met hondenspeelgoed speelt en op een botje knaagt. Ze kan zichzelf goed amuseren, maar wat ze echt leuk vindt is als je haar bal weggooit en zij hem kan terug brengen. Samen op stap of ergens op visite vindt ze helemaal geweldig.

Nora is een sociale hond en vindt het heerlijk  om buiten een sprintje te trekken met een andere hond. Ze wandelt ook keurig aan de lijn en voor een ritje met het openbaar vervoer draait ze ook haar poot niet om. Naar vreemde mensen gedraagt ze zich rustig en afwachtend , zolang "haar mens" erbij is, is het oké en blijft die onderweg te lang kletsen dan legt ze zich letterlijk er bij neer.

Vanaf het begin was het geen probleem om een paar uurtjes alleen te zijn met de andere honden en door veranderde omstandigheden van haar opvanggezin  is ze inmiddels gewend om ook een langere tijd alleen thuis te zijn. 

Nora zoekt 1 of meer baasjes die veel tijd voor haar hebben en die haar actief betrekken bij hun bezigheden. Hondenvriendjes vindt ze prima maar een baasje voor zich alleen zou ze ook heel fijn vinden.

 

18-08-2018 Mooie Nora is nu 2 weken in haar opvanggezin, dus hoogste tijd om te lezen hoe het met haar gaat.

 

"Inmiddels is Nora 2 weken bij ons (vrouw, kat, Galgo's en Whippets) en ze is een gezellige hond. Ze moest even de kat uit de boom kijken, maar heeft er nu al vertrouwen in dat het  allemaal wel goed zit. Als ze eens even schrikt herstelt ze zich ook heel snel, ze is te nieuwsgierig om echt onder de indruk te zijn of te blijven van harde geluiden of onverwachte gebeurtenissen.

De kat uit de boom kijken doet Nora ook letterlijk! Nora is een nieuwsgierig en slim meisje en heeft hier door dat de oude kat er bij hoort. Maar eigenlijk wil ze ook wel graag spelen met de kat. Alleen omdat spelen makkelijk kan overgaan in jagen mag ze dit niet en dat accepteert ze ook. De kat waar ze nu bij woont is oud en gewend aan allerlei honden en haar gedrag is rustig en zelfverzekerd. Met minder zelfverzekerde of met jonge, veel spelende en rennende katten zou ik haar niet vertrouwen! Omdat Nora ook buiten katten wel heel erg interessant vindt is het beter om geen risico te nemen en beter dat er in haar toekomstige huisje geen kat woont.

Nora heeft geen ochtendhumeur en begroet je 's morgens heel vrolijk. Ze kan zich zelf goed bezig houden met een kluifje of speelgoed en een paar uur alleen zijn met de andere honden gaat tot nu toe prima. Ze heeft al goed door dat het tuigje aandoen het sein is dat ze mee mag. Ze wandelt graag en is ook hier nieuwsgierig naar mens en dier en loopt al heel netjes aan de lijn. Ze reageert op haar naam en amuseert zich goed op het hoog omheinde uitlaatterrein: sprintjes trekken met andere honden en lekker snuffelen vindt zij zalig. Nora is ook een lieverd naar andere honden. Ze is speels, gaat niet te ver in haar gedrag, maar wil ook dat een ander niet te ver gaat, dan trekt ze zich terug. Ze is ook niet opdringerig naar andere honden. 

Naar vreemde  mensen die haar aandacht geven is ze nog wel afwachtend, maar ook hier helpt haar nieuwsgierigheid goed om al snel haar afwachtende houding te laten varen en dan zie je haar genieten van een aai en een vriendelijk woord.

Noortje Nora is gewoon een lief galgomeisje dat heel hard haar best doet om haar eigen plekje te vinden in een voor haar nieuw en ander leven."

U leest het....Nora is een leuk, lief en gezellig dametje. Bij wie mag ze verder gaan ontdekken hoe een hondenleven hoort te zijn?

 

05-08-2018 Nora is ook gezellig naar Nederland gekomen om hier alvast te wennen aan een ander leven in een opvanggezin. Ze leeft met meerdere honden samen, dus die overgang is niet zo groot voor haar vanuit Scooby.  Als ze over een week of 2 gewend is zullen we een update over haar schrijven.

26-07-2018 Nora is een stille en iets verlegen Galga. Als ze je kent is ze heel aanhankelijk. Ze is afgegeven bij Scooby door haar eigenaar op 23 mei 2018. Nora is geboren op 8 september 2013 en ze komt uit Aldearrubia (Salamanca). Ze is sociaal met andere honden en niet getraumatiseerd. Ze mag binnenkort naar een opvanggezin gaan in Nederland.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M