Noé

Laatste update 16 maart 2020 13:44

16-03-2020 Noé (in zijn opvanggezin Dante genoemd) is nu alweer bijna 3 maanden in Nederland en het gaat goed met deze jongen.

Noé heeft zich inmiddels ontpopt tot een hond die echt heel graag met alle andere honden die hij ziet kennis wil maken. Loopt hij aan de riem begint hij wat te trekken en vindt zichzelf soms dan best zielig, wat zich af en toe uit in een beetje piepen. Hij kan eigenlijk wel met alle honden tot nu toe prima overweg en wil graag rennen en spelen. Als de andere hond minder snel is, dan rent hij gewoon zelf meerdere keren uitnodigend langs. Met onzekere honden is het beter om hem eerst rustig aangelijnd kennis te laten maken, want hij stuift het liefst op alle honden af en dat is natuurlijk nogal overweldigend.

Een stel sportieve baasjes die hem ook dagelijks kunnen laten rennen en spelen staan op Noé zijn verlanglijstje. In zijn opvanggezin zijn 2 oudere honden, waarvan de jongste nog wel wil rennen en spelen, maar die kan de energie en kracht van Noé toch niet matchen. Hij mist buiten nu wel een speelmaatje wat dat betreft. Een balletje, stokje of zelfs een brokje gooien vindt hij ook leuk en dan springt hij er heel happy op af. Het terugbrengen van een bal of stok is helaas niet van toepassing....die mag zijn opvanggezin "apporteren".

Noé vindt het lekker om op zijn rug, boven zijn heupen, te worden geaaid en komt daar zelf om vragen. Soms bedenkt hij ineens dat hij daar zin in heeft en laat je dan bijna struikelen. Het is heel grappig om hem zo te zien.

Met de rustige katten in huis gaat het goed samen en eigenlijk vindt Noé ze nog steeds wel een beetje eng. Eentje kan wel eens onverwacht een tik uitdelen en dan weet Noé niet hoe snel hij weg moet komen.

Noé kan prima mee in de auto. Hij is af en toe alleen mee geweest op huisbezoek en dan is hij onzeker. Een nieuwe omgeving en nieuwe mensen vindt hij spannend.

Noé is echt helemaal klaar voor zijn eigen thuis!!

 

05-01-2020 Noé is nu 2 weken in zijn opvanggezin waar hij samenleeft met 2 andere Galgo heren. Dat gaat prima met elkaar. Er zijn ook 2 rustige katten in huis en die lijkt Noé vooral nog wat raar en een beetje eng te vinden.

Noé heeft in die korte periode laten zien dat hij geen bange hond is, maar wel kan schrikken van onverwachte dingen, harde geluiden en mensen in het begin wat eng vindt. Beetje verlegen dus. Geef hem even tijd en ruimte en hij komt al snel snuffelen, want hij is ook lekker nieuwsgierig. Iets lekkers voor zijn neus houden kan ook het "ijs breken". Als hij ergens van schrikt herstelt hij redelijk snel.

Deze knappe man is in de kracht van zijn leven met zijn 5 jaar en houdt van lekker vlot wandelen, beetje snuffelen, plasje hier en daar en lekker de omgeving in zich opnemen. Hij loopt over het algemeen heel goed mee aan de riem... een beetje vóór je, maar het grootste deel van de tijd zonder trekken. Wanneer er iets interessants te zien is, zoals andere honden, kan hij wel wat trekken.

Natuurlijk wil hij ook wel kunnen spelen en sprinten op veilig omheind terrein, want hij is nog maar 5. In zijn spel is hij wat onstuimig, maar dat is pas als hij honden kent. In het begin tast hij wel even af hoe de andere hond is.

Een paar uurtjes alleen zijn met de eigen honden van het opvanggezin lukt ook al en hij is zindelijk. Als hij de kans krijgt zal hij zeker eetbare dingen voor je opruimen, want meneer heeft een prima eetlust.

21-12-2019 Noé is vandaag aangekomen in Nederland en gaat nu lekker wennen in zijn opvanggezin!

19-12-2019 Noé is een verlegen jongen, maar niet bang of getraumatiseerd. Liefde, dat is wat hij nodig heeft. Gelukkig mag Noé voor de Kerst naar Nederland komen en dan zal hij verblijven in een opvanggezin. Noé kan dan rustig gaan wennen aan een nieuw leven. Deze lieverd is geboren in juli 2014 en hij verblijft in het asiel van Scooby sinds juni 2019. Hij kan goed omgaan met andere honden. Verder kunnen we vertellen dat Noé eventueel met de juiste begeleiding met katten kan samenleven. 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M