Natalie

Laatste update 13 februari 2018 15:35

13-02-2018 "Mag ik dan bij jou?"

Een veel gehoord zinnetje maar zo toepasselijk voor Natalie. Zij is in Spanje gered door mensen die haar in de buurt zagen rondlopen. Ze hebben haar weten te vangen en naar FBM gebracht. Ze is 6 jaar oud.

Natalie is sinds 11 november in Nederland in een opvanggezin.  Ze is een mooie, lieve en aanhankelijke Galga die dol is op knuffelen, zowel met mensen als met de honden in het opvanggezin.  Haar behoefte aan contact maakte dat we haar onlangs hebben verhuisd naar een ander opvanggezin, waar Natalie meer op haar plek is.  Ze wil heel graag tegen een andere hond aan liggen (of gestapeld….) en ook spelen in huis doet ze graag. De honden in haar huidige opvanggezin doen beide en het is nu duidelijk dat Natalie echt kan genieten van andere honden waar ze lekker tegenaan kan kruipen en die haar betrekken in het spel.

Ze wordt hier steeds iets losser in en je ziet haar opbloeien in huis. Je ziet dit aan haar ontspannen lijfje en kwispelende staart. Ook haar oren gaan steeds grappiger zijwaarts en omhoog staan in plaats van plat op haar kop. Kortom, ze leert steeds meer te ontspannen, spelen en ze krijgt meer zelfvertrouwen. Verder is Natalie is een rustige hond. Ze ligt graag lekker op de bank te luieren en treedt niet snel op de voorgrond. Toch houdt ze erg van aandacht en is ze aanhankelijk. Ze kan echt genieten van een aai over haar bol. Nieuwe mensen begroet ze wat verlegen maar ze stapt er wel zelf op af.  Zeker als ze ziet dat de andere honden dit ook doen. Natalie is erg mensgericht. Ze is soms nog een beetje onzeker maar ze wil zo ontzettend graag alles goed doen.

Buiten volgt ze je op de voet, ze trekt niet aan de riem. Ze kan nog wel wat schrikkerig reageren op vreemde geluiden of mensen. Met wat geduld is ze hier prima in te sturen en ook buiten krijgt ze al iets meer vertrouwen. Toch zal zij nog wel tijd nodig hebben om aan alle nieuwe dingen in haar omgeving te wennen.

Er moet op gelet worden dat het baasje niet hele dagen gaat zitten knuffelen. Dat zou Natalie het liefste doen maar ze gaat dan steeds meer aandacht vragen en dit komt voort uit onzekerheid. Ze moet nog een beetje leren op eigen pootjes te staan daarin. Natalie is helemaal zindelijk en een paar uur alleen zijn met de andere honden samen gaat goed.

Wij zijn op zoek naar adoptanten die dit zachtaardige meisje begrijpen en haar niet overvragen maar op de juiste momenten net even dat duwtje in haar rug geven om toch de wereld te ontdekken. De verwachting is dat Natalie zich met een stabiele en vrolijke hond naast zich snel zal ontpoppen tot een ontzettend vrolijk en speels meisje. Eerder dachten wij dat Natalie niet gebaat was bij een grote roedel maar in het nieuwe opvanggezin blijkt dat dit bij de juiste samenstelling van honden geen probleem is....het kan haar juist helpen. Belangrijk is dat de andere honden in huis ook wel van wat intimiteit onderling houden. Ook weten we nu dat Natalie prima met katten kan samenleven want die zijn er ook in haar nieuwe opvanggezin.

Natalie heeft Leishmania, die pech heeft ze ook nog. Het schrikt veel mensen af maar de Leishmania is bij haar nu onder controle. Ze krijgt 2x dgs Allopurinol. Dat wil niet zeggen dat het niets voorstelt maar met de juiste voorlichting en begeleiding is er prima mee te leven.

 

Wil jij samen met Natalie van het leven gaan genieten? Neem dan contact op met GINN, bij de juiste match neemt Natalie haar "meter" (die heel veel van Natalie houdt) de adoptiekosten voor haar rekening. Van dat bedrag kan de adoptant ruim een jaar lang de benodigde Allopurinol betalen.

 

 

Hier zijn wat filmpjes van Natalie:

 

 

 

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M