Mitoa

Laatste update 25 augustus 2019 11:39

10-06-2019 Mitoa is nu al iets meer dan 9 maanden in Nederland en we denken dat hij het leven hier wel kan waarderen. Alleen heeft hij zijn Gouden Mandje nog niet gevonden en we snappen dat hij wacht tot zich bijzondere mensen voor hem melden.

Wie zijn dan die bijzondere mensen?? Lieve, rustige, zachte mensen die snappen dat Mitoa een rugzakje heeft en dat de rest van zijn leven met zich mee zal dragen. De last van dat rugzakje zal met de jaren steeds minder worden, maar helemaal kwijtraken zal hij het niet. Hij zal nieuwe mensen en nieuwe situaties altijd spannend blijven vinden, mensen die hij vaker ziet zal hij zeker als vrienden gaan zien. Die zal hij met voorzichtigheid, maar zeker ook vrolijkheid, gaan begroeten. Mensen die hij heel goed kent zullen een blij mannetje met een druk bewegende staart naar zich toe zien komen. Het is genieten om hem dan zo te zien, ook wanneer hij lekker rent en speelt.

Die bijzondere mensen wonen in een beetje rustige omgeving met liefst een ruime eigen tuin of mogelijkheid om vaak naar een veilig omheind veld te gaan waar Mitoa met andere honden kan rennen en spelen. Want hij laat zien dat heel graag te doen en daagt ook uit tot spel. De mensen die bij die andere honden horen zullen in het begin wel eng zijn, maar als ze hem negeren vindt hij het prima.

Ook hebben die bijzondere mensen al minimaal 1 leuke, speelse, stabiele hond waar Mitoa gezellig mee samen kan genieten van rennen en spelen. Meneer ligt graag op de bank en heeft niet direct behoefte aan tegen een andere hond aan liggen. Daarin is hij wel op zichzelf, maar vooral erg op een hoekje van de bank gesteld. Als er ook katten in dat leuke thuis leven, dan is dat voor Mitoa prima.

Die bijzondere mensen krijgen een bijzonder lieve, knappe en makkelijke hond in huis. Bij zijn opvanggezin is hij heel rustig in huis en ligt lekker te slapen/luieren op de bank. Hij wandelt netjes mee aan de riem, al zal hij wel wat jacht laten zien naar katten op straat of reeën in het bos. Mitoa is super zindelijk, kan prima een halve dag alleen zijn met een hondenvriendje samen. Hij vindt knuffelen en zijn borstkas/buik kriebelen fijn.

Mitoa wordt door zijn opvanggezin Semm genoemd en onlangs is hij even met 1 eigen hond van het opvanggezin uit logeren geweest. Zijn vakantie oppas was wel een beetje verliefd op hem en wilde ook graag iets over hem zeggen:


"Lieve lieve Semm.

Anderhalve week ben je mijn logeetje geweest en wat een fijne hond ben je. Je draaide hier mee in het ritme van alledag alsof je hier al jaren woonde. Lekker eten, lekker slapen, genieten van de knuffels, het lekkers, de andere honden.

Blij als ik thuis kwam van werken, blij als de wekker ging in de ochtend, blij als je in de auto mocht om naar Marian te gaan. Die tuin daar was het paradijs voor je. Daar kon je lekker los en op je gemakje je dingen doen.

De geluiden in huis doen je niet veel, de geluiden buiten wel. Want wandelen aan de lijn waar veel geluiden zijn, waar veel andere mensen zijn dat vindt je minder leuk.

Eigenlijk zoek je je Gouden Mandje waar een maatje is waar je je aan kan optrekken en waar mensen lekker rustig wonen. Het liefste ook waar niet zoveel kinderen binnen spelen en waar ook niet zoveel verkeer is.

Zal niet meevallen jongen, maar echt……ergens staat dat mandje voor je. Je hebt laten zien dat je mij kon vertrouwen, ook was je blij als je Marian zag.

Je bent een superhond waarvan je volle rugzakje langzaamaan leger wordt.  En nu maar weer genieten bij je opvangmama Carin. Kom maar weer gauw logeren knappe vent."

Hier is nog een filmpje van Mitoa:

 

14-01-2019 Inmiddels is Mitoa 4.5 maand in Nederland en daarom tijd om even te lezen hoe het met hem gaat in zijn opvanggezin.

"Mitoa (ik noem hem Semm) heeft inmiddels helemaal de bank ontdekt en geniet van in het hoekje liggen. Als deze bezet is dan kruipt hij er gauw in zodra dat kan en krult zich dan lekker op. Even samen knuffelen op de bank vindt hij fijn en dan ligt hij te genieten met zijn ogen dicht. Hij kan ook heel aandoenlijk even zijn neus naar voren steken als ik stop met aaien. Zijn kale buik kriebelen is ook welkom. Hij is mij echt meer gaan vertrouwen en laat die band zien.
Eten en drinken doet hij goed (Cavom brokken), hij is nog steeds perfect zindelijk en met mijn rustige katten samen gaat het ook prima.

Andere mensen kunnen nog steeds heel eng zijn, vooral in de hal en lift. Het zou voor Mitoa heel fijn zijn als zijn Gouden Mandje niet in een flat staat. Gelukkig gaat hij wel graag mee wandelen en waar hij veilig los kan is het rennen en spelen geblazen. Hij is daarin ook meer los gekomen en kan soms best wat wild zijn in zijn spel. Ook laat hij wel wat jacht zien en is in het bos alert of er ook nog wild te spotten valt.

Mensen die we vaker tegenkomen tijdens wandelen worden al minder spannend en van een enkeling durft hij al een koekje aan te pakken. Als we bekende honden tegenkomen, dan is hij helemaal blij en zwaait zijn staart rond als een propeller. Hij wil dan ook wel even rennen of beetje dollen met ze. Er komt dan echt een vrolijk mannetje naar boven, met ook wat pit. Hij zou graag dagelijks een keer even kunnen rennen. Om de dag zou ook kunnen, want lui zijn kan hij ook goed, maar alleen wandelingen aan de riem en nergens kunnen rennen is onvoldoende voor hem.

Mitoa heeft behoefte aan een thuis waar een leuke, speelse hond is en mensen die hem in zijn eigen tempo vertrouwen laten krijgen. Een hele drukke thuissituatie of woonomgeving vindt hij niet fijn."

 

Hier is een filmpje van Mitoa:

 

 

 

13-10-2018 Mitoa is nu 5 weken in zijn opvanggezin en hij had die tijd echt even nodig om zichzelf meer te laten zien. Leest u verder maar wat het opvanggezin wil laten weten.

"Lieve Mitoa, wat ben je een prachtige jongen! Je bent nu een tijdje bij mij en je laat beetje bij beetje zien wie je bent. 

Ik zie dat je mensen eng vindt en daar wil je het liefst bij weg. Fietsers, joggers, wandelaars, skaters, baasjes van andere honden...eigenlijk is iedereen in het begin eng voor je. Maar mensen met honden die we tijdens het wandelen vaker tegenkomen ga je al minder eng vinden. Met andere honden heb je gelukkig totaal geen probleem en ben je zelfs nieuwsgierig. Belangrijk is dus dat de baasjes je negeren en er gewoon gewandeld wordt. Je wandelt heel netjes mee, maar voorlopig nog wel dubbel aangelijnd en met 1 riem vast om mijn middel. Dat is nodig, want je bent best sterk als je weg wilt omdat je schrikt of bang bent van iets of iemand. Je vindt wandelen leuk, zeker als de omgeving niet te druk is en je er vaker komt.

De band tussen ons begint te groeien, maar als je dingen spannend vindt moet ik ook voorzichtig zijn en kun je soms ook voor mij weer even buiten bereik zijn. Iets lekkers kan helpen en daarmee laat je zien dat je slim bent, want een droog koekje...daar doe je het niet voor, het moet wel wat lekkerder zijn.

Het is duidelijk dat je een stabiele andere hond naast je nodig hebt, want je kopieert gedrag en samen rennen vind je ook leuk. Dat doe je nu ook met één van mijn galgos op veilig terrein. Als je daar los kunt, dan ga je je al snel vrijer bewegen, lekker snuffelen en je behoeften doen. Je geniet daar van en het helpt je om steeds wat meer jezelf te worden. De honden waar je contact mee kunt maken tijdens wandelen benader je al snel blij en je laat zien dat je sociaal bent.

In huis ben je nog niet zo vrij qua rondlopen en lig je veel in de open bench waar je je veilig voelt. Maar je gaat nu al wat vaker bij de andere honden op de bank liggen. Als ik je rustig benader blijf je liggen en vind je een knuffel wel fijn. Met mijn rustige katten samen gaat het ook goed, maar ik denk dat spelende katten in huis wel je aandacht zullen trekken. Dat zal moeten worden opgebouwd.

Je bent vanaf dag 1 zindelijk, een poosje alleen zijn met mijn honden samen gaat goed (helemaal alleen is voor jou geen optie). Onder jouw angsten zie ik een leuke, lieve en krachtige hond die zich steeds meer laat zien.

Je hebt een thuis nodig waar al een andere hond is (of meerdere), bij voorkeur met een tuin en in een rustige omgeving. Het liefst bij een rustig gezin, mensen die ervaring hebben met onzekere honden en jou in jouw tempo willen leren vertrouwen en genieten."

 

09-09-2018 Mitoa is gearriveerd in zijn opvanggezin. We geven hem even tijd om een beetje te wennen aan zijn nieuwe situatie, want hij vindt het allemaal nogal spannend.

16-02-2018 Mitoa is een prachtige Galgo die uit het dorpje Carmona komt. Sinds 8 november 2017 zit hij in het asiel van FBM. In het begin is Mitoa nog een beetje onzeker maar hij laat zich wel aaien. Hij is gevoelig voor veranderingen in zijn omgeving maar hij is verder sociaal met mensen en andere honden. Mitoa kan ook met rustige katten samenleven. Verder loopt hij goed mee aan de riem. Er wordt met spoed een gouden mandje voor Mitoa gezocht omdat het leven in het asiel voor hem te zwaar is.

Mitoa is geboren op 12 juni 2013. Hij heeft een schouderhoogte van 64 cm en weegt 19,5 kg. Mitoa is negatief getest op Mediterrane ziekten behalve op Filaria maar daarvoor is hij reeds behandeld.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M