Mitoa

Laatste update 13 oktober 2018 13:19

13-10-2018 Mitoa is nu 5 weken in zijn opvanggezin en hij had die tijd echt even nodig om zichzelf meer te laten zien. Leest u verder maar wat het opvanggezin wil laten weten.

"Lieve Mitoa, wat ben je een prachtige jongen! Je bent nu een tijdje bij mij en je laat beetje bij beetje zien wie je bent. 

Ik zie dat je mensen eng vindt en daar wil je het liefst bij weg. Fietsers, joggers, wandelaars, skaters, baasjes van andere honden...eigenlijk is iedereen in het begin eng voor je. Maar mensen met honden die we tijdens het wandelen vaker tegenkomen ga je al minder eng vinden. Met andere honden heb je gelukkig totaal geen probleem en ben je zelfs nieuwsgierig. Belangrijk is dus dat de baasjes je negeren en er gewoon gewandeld wordt. Je wandelt heel netjes mee, maar voorlopig nog wel dubbel aangelijnd en met 1 riem vast om mijn middel. Dat is nodig, want je bent best sterk als je weg wilt omdat je schrikt of bang bent van iets of iemand. Je vindt wandelen leuk, zeker als de omgeving niet te druk is en je er vaker komt.

De band tussen ons begint te groeien, maar als je dingen spannend vindt moet ik ook voorzichtig zijn en kun je soms ook voor mij weer even buiten bereik zijn. Iets lekkers kan helpen en daarmee laat je zien dat je slim bent, want een droog koekje...daar doe je het niet voor, het moet wel wat lekkerder zijn.

Het is duidelijk dat je een stabiele andere hond naast je nodig hebt, want je kopieert gedrag en samen rennen vind je ook leuk. Dat doe je nu ook met één van mijn galgos op veilig terrein. Als je daar los kunt, dan ga je je al snel vrijer bewegen, lekker snuffelen en je behoeften doen. Je geniet daar van en het helpt je om steeds wat meer jezelf te worden. De honden waar je contact mee kunt maken tijdens wandelen benader je al snel blij en je laat zien dat je sociaal bent.

In huis ben je nog niet zo vrij qua rondlopen en lig je veel in de open bench waar je je veilig voelt. Maar je gaat nu al wat vaker bij de andere honden op de bank liggen. Als ik je rustig benader blijf je liggen en vind je een knuffel wel fijn. Met mijn rustige katten samen gaat het ook goed, maar ik denk dat spelende katten in huis wel je aandacht zullen trekken. Dat zal moeten worden opgebouwd.

Je bent vanaf dag 1 zindelijk, een poosje alleen zijn met mijn honden samen gaat goed (helemaal alleen is voor jou geen optie). Onder jouw angsten zie ik een leuke, lieve en krachtige hond die zich steeds meer laat zien.

Je hebt een thuis nodig waar al een andere hond is (of meerdere), bij voorkeur met een tuin en in een rustige omgeving. Het liefst bij een rustig gezin, mensen die ervaring hebben met onzekere honden en jou in jouw tempo willen leren vertrouwen en genieten."

 

09-09-2018 Mitoa is gearriveerd in zijn opvanggezin. We geven hem even tijd om een beetje te wennen aan zijn nieuwe situatie, want hij vindt het allemaal nogal spannend.

16-02-2018 Mitoa is een prachtige Galgo die uit het dorpje Carmona komt. Sinds 8 november 2017 zit hij in het asiel van FBM. In het begin is Mitoa nog een beetje onzeker maar hij laat zich wel aaien. Hij is gevoelig voor veranderingen in zijn omgeving maar hij is verder sociaal met mensen en andere honden. Mitoa kan ook met rustige katten samenleven. Verder loopt hij goed mee aan de riem. Er wordt met spoed een gouden mandje voor Mitoa gezocht omdat het leven in het asiel voor hem te zwaar is.

Mitoa is geboren op 12 juni 2013. Hij heeft een schouderhoogte van 64 cm en weegt 19,5 kg. Mitoa is negatief getest op Mediterrane ziekten behalve op Filaria maar daarvoor is hij reeds behandeld.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M