Manzanales

Laatste update 10 oktober 2018 20:22

10-10-2018 Kijk eens naar de mooie nieuwe foto's van Manzanales!

29-08-2018 Na 3,5 week in Nederland kunnen we jullie meer over Manzanales vertellen. Deze zachtaardige en onzekere jongen maakt grote stappen bij zijn opvanggezin. Er zijn natuurlijk veel nieuwe dingen en onbekende situaties voor hem en hier moet hij wel goed in begeleid worden om zijn angsten te kunnen overwinnen. Het voordeel is dat hij nieuwsgierig is en als hij je eenmaal vertrouwt volgt hij je in de meeste situaties heel dapper. Het slimme ventje leert snel. Zo kan hij bijvoorbeeld een bruggetje drie keer heel eng vinden en er de vierde keer vrolijk overheen wandelen.

Manzanales houdt van wandelen en loopt keurig aan de riem. Van een aai leert deze jongen ook steeds meer te genieten, voornamelijk als hij op zijn gemak naast je op de bank ligt. In de tuin of als hij los loopt komt hij steeds vaker aan de mens snuffelen, maar laat zich dan bijna niet aanraken. 

Op andere honden, katten of vogels die hij tegen komt buiten reageert hij bijna niet. Dit zou natuurlijk nog kunnen veranderen als hij wat vrijer wordt. Tot nu toe sluit hij goed aan bij nieuwe honden die hij ontmoet, zowel binnen als buiten. De katten in huis vindt hij interessant maar ook wat eng. Hij houdt liever afstand. 

In huis is het een rustige en tevreden hond. Hij ligt het liefst languit op de bank te dutten, dit doet hij steeds vaker tegen de andere honden of tegen zijn opvangmama aan. Een paar uur alleen zijn met de andere honden gaat prima, hij heeft nog niks kapot gemaakt en de buren horen hem niet. Een bench vindt Manzanales niet prettig. 

Op een klein omheind veldje (prikkelarm en max 4 honden) kan Manzanales los lopen. De eerste keer rende hij alleen zenuwachtig heen en weer, maar steeds vaker durft hij een sprintje te trekken en je ziet hem dan volop genieten. Er stoppen regelmatig mensen om even te kijken naar hoe mooi hij is en hoe grappig hij rond huppelt. Het weer aangelijnd worden is wel spannend. 

Manzanales is er klaar voor om de wereld verder te ontdekken met ervaren mens(en) en minstens 1 stabiel hondenmaatje.

Hier is een filmpje van Manzanales:

 

18-09-2018 Hier is nog een filmpje van Manzanales:

 

 

05-08-2018 Manzanales heeft het geluk om in Nederland te mogen wennen aan een fijn hondenleven in een opvanggezin. Deze lieverd is duidelijk zachtaardig en heeft zijn rugzakje. Gelukkig zit hij in een opvanggezin dat ervaren is en ook de roedel daar zal steun zijn voor Manzanales. We vertellen over een week of 2 hoe het met deze knapperd gaat.

14-05-2018 Manzanales is een verlegen en rustige Galgo. Hij is geboren op 15 augustus 2014. In het begin kan Manzanales nog wat bang en timide zijn maar hij heeft gewoon zoals vele honden tijd nodig om te wennen. Het is ook allemaal niet niks. Gelukkig mag Manzanales binnenkort naar een Nederlands opvanggezin komen. Manzanales zit sinds 1 april 2018 in het asiel van Scooby. Hij is sociaal met andere honden.

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M