Lancera

Laatste update 13 mei 2018 12:09

13-05-2018 Nog even een update over Lancera van haar opvanggezin....

"Lancera is nu bijna 2,5 maand bij mij en ze is duidelijk meer gesetteld. Ze is inmiddels mooi op gewicht, drinkt minder door minder stress en maakt gewoon een meer relaxte indruk.

Ze kan prima met de katten en zit helemaal niet meer in de bench. Ze is zindelijk, kan zonder problemen een halve dag alleen blijven met mijn honden samen en is in huis een hele makkelijke hond. Een echte Galgo die de bank heeft ontdekt. (lees ingepikt, hahahaha)

Buiten kan ze nog wel onzeker zijn en ook nog schrikken van onverwachte geluiden of mensen die achter haar lopen. Sommige dingen zullen er nooit helemaal uit gaan, want dat kan soms gewoon ook niet met wat deze honden meemaken, maar ze zal echt nog meer vertrouwen gaan krijgen met de tijd.

Samen met mijn ene galgo kan ze heerlijk een sprint trekken op veilig terrein en ze heeft het ook echt nodig om regelmatig even te kunnen rennen. Ze is helemaal blij als we naar het terrein gaan waar ze los kan. Dan loopt ze vrolijk rond en trekt ook wel alleen soms even een sprint. Ze houdt me goed in de gaten en komt zich steeds even melden. Foto's maken van haar is lastig, want als ze dat ziet komt ze snel knuffelen.

Ik ben wel weer een beetje verliefd, maar dat is eigenlijk wel op al mijn opvangers hoor. Ik hoop dat iemand ook vlinders in de buik gaat krijgen van Lancera en haar haar nieuwe blijvende thuis wil geven."


 

20-03-2018 Lancera is nu ruim 2 weken in haar opvanggezin en ze heeft zich al aardig gesetteld in haar nieuwe, tijdelijke thuis. Ze heeft bij binnenkomst bij Scooby een paar weken angstig achter een mandje gelegen maar duidelijk is dat ze de overgang nu een stuk makkelijker vond.
Het opvanggezin is al weer een beetje verliefd op dit leuke meisje en hoopt dat u na het lezen van onderstaande ook kriebels gaat voelen voor dit meisje en haar haar forever home wilt geven.

Lancera is een lief, rank meisje met een muizenneusje (lichte overbeet). Ze moet nog wat aankomen maar haar vacht glanst al mooi. Ze eet goed en heeft geen problemen gehad met haar darmen na overschakeling naar ander eten.

Ze is een dametje waar zeker ook blijheid in zit maar hier en daar wordt dat nog wat verborgen onder onzekerheid. Echt bang is ze niet te noemen maar er zijn nog wel heel wat momenten per dag waarop ze een bange houding aanneemt door zich wat kleiner te maken, een beetje terug te deinzen en haar staartje tegen de buik. Dat is dan bijv. bij een onverwachte beweging, harde geluiden, mensen die ineens vlakbij in zicht komen of achter haar lopen, maar ook onzekerheid als haar opvanggezin haar een knuffel wil geven. Ze wil dat duidelijk zelf ook graag en komt kwispelend aan, maar ze weet ook nog niet helemaal zeker dat er niet wat minder leuks gaat komen dan een knuffel.

In huis is Lancera rustig en ligt graag lekker op de bank. Ze heeft het woord "couchpotato" mogelijk helpen uitvinden.... Ze is al een paar keer een uurtje alleen geweest (met de andere honden samen) en dat ging ook goed. Naar de katten in huis kijkt ze eigenlijk niet eens maar Lancera is nog maar 3 en heeft zeker ook een speelse kant in zich. De katten in het opvanggezin zijn rustig maar gedurende de nacht gaat ze voor alle veiligheid nu nog in een bench om alles rustig aan op te bouwen. Ze is wel overdag al een paar keer een poosje alleen thuis geweest, terwijl de katten niet apart zaten.

Lancera gaat graag mee wandelen en loopt netjes mee aan de riem. Soms nog wat van links naar rechts maar zeker niet trekkend aan de riem. Ze is nieuwsgierig en alert buiten en laat duidelijk zien graag kennis te willen maken met andere honden. Als ze die ziet gaat ze zachtjes piepen en begint ze te kwispelen. Ze laat zien prima met andere honden overweg te kunnen, groot en klein. In een groepje honden is ze duidelijk wat meer verlegen maar met de eigen honden van het opvanggezin is ze heel open op het omheinde losloopterrein. Ze trekt graag even een sprintje en komt zich dan blij weer melden.

Naar mensen toe is ze verlegen en kan ze bij onverwachte bewegingen schrikken en wat in elkaar duiken. Staartje gaat dan ook meteen bijna tegen haar buik, maar als ze met rust wordt gelaten dan probeert ze zeker even bij mensen te gaan snuffelen. En een heel lekker snackje pakt ze al vrij snel aan. Beste is om het initiatief tot contact vanuit haar te laten komen.

Ze gaat vlot de auto in (maar als het regent wil ze er niet uit....hahaha) en gaat meteen rustig liggen.
Dit meisje heeft een leuk hondenmaatje naast zich nodig om nog wat zekerder te worden op momenten die ze spannend vindt en ook gewoon voor het samen spelen en luieren. Maar naast de honden van het opvanggezin is Lancera ook al erg gericht op haar "opvangmama". Ze had daar toch al vrij snel een band mee. Zodra ze doorkrijgt dat er schoenen en een jas worden aangetrokken wil ze graag mee en begint dan zachtjes wat te piepen. Wanneer ze niet mee kan legt ze zich daar snel bij neer en zoekt de bank op. Haar neusje werkt goed en ze zal zeker het aanrecht opruimen als daar nog eetbare dingen op liggen.

Met het maken van de foto's was ze duidelijk onzeker en kwam steeds steun zoeken, dus vandaar dat ze toch even aan het hek gezet is. Dat ziet er niet zo leuk uit maar laat ook wel zien hoe haar houding is als ze dingen spannend vindt.

Wie valt er voor dit heerlijke meisje??!

01-02-2018 Binnenkort mag deze knappe dame genaamd Lancera naar Nederland komen. Ze mag bij een lief opvanggezin gaan verblijven. Lancera is op 23 december 2017 naar Scooby gebracht door haar vorige eigenaar, een jager. Hij heeft verteld dat Lancera geen nut meer voor hem had omdat ze een klap tegen haar hoofd heeft gehad.

Lancera is een aandoenlijke en ontzettende lieve Galga die geboren is op 7 maart 2015. In het begin was ze erg nerveus en bang om tussen de andere honden te leven. Ze heeft twee weken in haar huisje gezeten zonder te bewegen. Inmiddels heeft ze de moed gevonden om lekker tussen de andere honden te leven.

Lancera is een rustige en aanhankelijke kleine dame die eventueel met katten samen kan leven.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M