Lagartija

Laatste update 03 september 2019 10:35

03-09-2019 Voor Lagartija zijn we met spoed op zoek naar een ander opvanggezin of een adoptiegezin. Deze lieverd mag dan 4,5 jaar oud zijn volgens haar paspoort en zo ziet ze er qua uiterlijk ook wel uit, maar ze is in haar hoofd een vrolijke en alerte jongedame die graag wil rennen en spelen. Ze is te energiek voor de huidige opvang en daarom vragen we via deze weg of iemand anders haar op zou willen vangen die ruimte heeft om Lagartija dagelijks lekker te laten rennen met andere (wind)honden die wel in zijn voor wat actie. We kunnen helaas geen kattentest doen met Lagartija, maar we hebben het sterke vermoeden dat zij en katten geen goede match zijn met elkaar.

Lagartija krijgt medicatie tegen incontinentie. Soms verliest ze nog wel een paar druppels urine en daarom wordt er samen met de dierenarts gekeken naar de best mogelijke behandeling om optimaal resultaat te krijgen. Het is voor haar goed om een redelijk vast ritme te krijgen in haar mogelijkheden tot plassen (uitlaten en/of tuin) en ook dat er even de tijd voor wordt genomen, want ze kan soms buiten ook wel wat afgeleid zijn en vergeet dan even dat ze nog wat moet doen.

We hopen van harte voor Lagartija dat er een opvanggezin of adoptiegezin is dat haar in hun hart wil sluiten en een plaatsje heeft in huis.

 

02-06-2019 Lagartija is 11 mei in Nederland aangekomen en kwam energiek de bus uit. Zij is nu bijna 3 weken in haar opvanggezin en we hebben een mooie uitgebreide update over haar ontvangen.

“Lagartija is een lief, knap, donker brindle meisje dat klaar is om de wereld te gaan ontdekken. Ze leeft hier samen met twee grote rustige reuen (een Galgo, en een kruising) en als er iets lekkers uit te delen is of als we gaan wandelen staat het kleine meisje vooraan. Ze nam in huis al meteen haar plek in. Ze is zelfverzekerd en heeft graag contact met honden en mensen. Eigenlijk wil ze iedereen leren kennen. Ook op straat! Aan het verkeer moet ze nog wel wat wennen, ze kan bv. schrikken van vrachtwagens. Aan de riem kan ze soms een beetje trekken, als ze een andere hond ziet of avontuur vermoedt. Doorgaans loopt ze netjes mee.

We gaan elke dag zo’n twee uurtjes naar een (omheinde) hondenweide, daar laat ze zien dat ze energie heeft en wil rennen en spelen en andere honden uitnodigen en uitdagen. Ook laat ze er zien dat ze graag in de buurt blijft van mij en haar twee grote ‘broers’. Ik denk dat het fijn voor haar is als ze veel in contact komt met andere honden en mensen, en liefst ook samen komt te leven met andere hond(en). In huis is ze rustig, ligt wat te dutten in mand, kussen of bank. Ze slaapt ‘s nachts bij mij op bed, maar ook wel op de bank bij een hondenvriendje.

Lagartija is jong in haar gedrag en moet nog wel meer leren wat mijn en dijn is, ze heeft hier begeleiding in nodig. Ze wil graag als eerste alle aandacht, ook van andere honden. In het begin stond ze regelmatig met haar voorpoten tegen het aanrecht, maar dat doet ze nu al niet meer. Ze eet nu ook netjes uit haar eigen bak in plaats van uit de bak van haar 'broers'.
Met de twee andere honden is ze gewoon rustig ook zonder mij thuis. "

 

31-03-2019 Lagartija komt binnenkort naar Nederland en mag dan verblijven in een opvanggezin!

11-01-2019 Lagartija is een rustige Galga die helaas sinds 29 augustus 2018 in het asiel van Scooby zit. Ze komt uit Medina en is geboren op 9 maart 2015. Lagartija is in het begin een beetje verlegen maar zoals zo velen heeft ze gewoon even tijd nodig om te wennen. Verder is deze lieve dame sociaal met andere honden.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M