Josie

Laatste update 28 september 2020 15:28

28-09-2020 Vaak schrijven we een update als een hond 1 of 2 weken in zijn/haar opvanggezin is. Wat gaat er al goed, wat is er zo leuk aan de hond, hoe is de hond en ook wat soms nog wat aandacht en begeleiding vraagt. Over Josie is de update wat verdrietig en daarom ook maar 1 nieuwe foto van haar.

"Mooie lieve Josie, mijn hart breekt steeds kleine beetjes als ik soms even naar je kijk. Het beetje verlegen, zoals je bent omschreven, is hier angst.

Je eet goed, maar alleen als het vlakbij wordt gezet en ik uit de buurt blijf. Je drinkt alleen laat in de avond als ik op bed lig, dus krijg je veel water door je eten. Je bent super zindelijk, want zomaar even je behoeften doen vindt je eng en zo staan we dus tijdens wandelen ineens stil, omdat je toch even wat moet doen. Lopen over de gladde vloer gaat al iets beter, maar dan moet je nergens van schrikken, een kleedje helpt iig iets. In huis lig je alleen maar op een bedje, soms draai je wel even op een andere zij. Je durft 1 keer per dag voor de ochtendwandeling zelf naar de deur te komen om mee te gaan, al is dit nog met een paar keer teruglopen en moet er niks gebeuren waar je van schrikt. Je "vliegt" de auto in zodra het portier open gaat, want daar voel je je wat veiliger dan op straat. Je wandelt netjes mee aan de riem, maar je kan soms zo schrikken van een onverwacht geluid of beweging en schiet dan even alle kanten uit. Zodra ik me omdraai om achter me te kijken naar mijn eigen honden of of er niemand aankomt, houdt je in en duik je een beetje in elkaar. Foto's maken lukt vrijwel niet, want je duikt dan ook weg. Je ogen en houding spreken boekdelen...

Helaas kan ik je niet uitleggen dat ik wil helpen en je alleen maar liefde wil geven. Ik zou me graag onzichtbaar voor je maken, maar dat kan niet en zou ook niet goed zijn. Daar zou je niks van leren en dus zoeken we samen naar wat werkt om jou wat meer vertrouwen te geven, hoe klein de stap ook is.

Ik besef me goed dat jouw angst kans adoptie niet groot maakt, maar toch hoop ik op die spreekwoordelijke speld in de hooiberg en dat er mensen zijn die jou je thuis willen geven waar je in alle rust en met alle tijd van de wereld op kunt bloeien en kunt gaan genieten van een fijn hondenleven. Mensen met ervaring met bange honden, met een veilige tuin en met minimaal 1 stabiele Galgo die wil spelen. Want je bent nog jong en ongetwijfeld wil je ook graag je energie lekker fysiek kwijt kunnen door spel en rennen!

Ook al weet jij het niet... je zit hoe dan ook al in mijn hart!!"

12-09-2020 Josie is vandaag in Nederland aangekomen en kan nu lekker gaan wennen in haar opvanggezin!

06-07-2020 Josie is een verlegen meisje uit Murcia. Ze heeft tijd en een dosis liefde nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen. Josie is volgzaam en heeft een kalm karakter. Ze is geboren op 6 april 2016 en verblijft bij Scooby sinds februari 2020.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M