Homer

Laatste update 25 augustus 2019 11:38

04-08-2019 Homer kwam na een jaar weer bij ons logeren in zijn zomervakantie. Hij is een lekker zacht jochie met prachtige ogen en ook een zacht karakter. Hij is een slimme jongen en had nauwelijks tijd nodig om te wennen. Hij wist het allemaal nog wel. Mijn eigen twee Galgo’s waren ook helemaal akkoord met zijn aanwezigheid (na een uurtje mopperen). Vrolijk en blij als hij is kwam hij zijn knuffels halen. Dat doet hij bijvoorbeeld door zijn kin op mijn billen te leggen als ik in de keuken aan het rommelen ben. Aandoenlijk gewoon.

Homer loopt fijn mee aan de riem, trekt alleen ‘als de boom wegloopt’ en dat hebben we snel gecorrigeerd, want hij wil het allemaal wel heel graag goed doen. Jammer genoeg kan hij in het grote niet omheinde gebied waar wij tegenover wonen niet los. We hebben dit vorig jaar getest op een groot omheind terrein (Blaricum) en hij vermaakt zich opperbest zonder maar een keer te kijken waar de rest van de roedel is. Op een kleiner omheind terrein is het super te doen. Hij rent, dolt en speelt met andere honden en is daar niet heel voorzichtig in. Een stevige, grote hond als speelmaatje zou het goed voor hem doen. Liefst met veel haar, want in zijn speelsheid snapt en hapt hij graag in z’n speelkamaraden. Dus altijd de korf om is het veiligste. 

In het begin is Homer wantrouwend naar mensen die hij niet kent. Hij deinst achteruit als er oogcontact wordt gemaakt. Dit moet iets uit z’n verleden zijn (ik ben gezien en dan volgt er iets naars). Na een kleine week kende hij echter de ‘vaste bosgasten’ in ons wandelgebied en laat hij zich graag aaien en kroelen. Kinderen vindt hij ook niet betrouwbaar, hij vindt de onvoorspelbaarheid van geluid en beweging niet veilig en kiest dan voor een plekje onder de tafel of achter de bank tot het weer rustig is. Zitten de kinderen eenmaal op de bank een filmpje te kijken, dan komt hij er graag tegenaan liggen om te kroelen. Hij is bij ons meerdere dagdelen alleen geweest met onze eigen honden en dat ging zonder problemen.

Het is voor Homer heel erg belangrijk en noodzakelijk om tenminste met een andere (stabiele) hond in huis te wonen. Hij trekt zich daar erg aan op en volgt die hond en doet veel dingetjes na. 

 

08-02-2019 Lieve Homer zit met smart te wachten op zijn Gouden Mandje waar al een andere leuke speelse hond is. Kijk eens naar de mooie nieuwe foto's van hem!

 

02-09-2018 Homer is een kleine Saluki mix van 3 jaar en hij weegt 22 kilo. Hij zit al een tijdje in een opvanggezin in de hoop zijn eigen leuke Gouden Mandje te vinden waar al minimaal 1 leuke speelse hond is.

Homer zijn opvanggezin vertelt:  

“Homer (wij noemen hem Bo, kort en krachtig, en daar luistert hij heel goed naar) is in huis inmiddels helemaal gewend en hij draait prima mee.Ik heb hier 2 lieve Galgo mannen en met z`n 3-en hebben ze dikke pret in de tuin. Homer is de kleinste, maar hij staat z’n mannetje.

Homer is een mooi, lief, aanhankelijk, gevoelig mannetje. Met sommige dingen, zoals een krakend zakje, had hij moeite, maar met een beetje training met een stukje worst samen met dat zakje is dat nu verleden tijd. Een harde stem tegen hem vindt hij niet prettig. Hij leert snel en hij is al zo veranderd.

Zijn angst voor de mannen bij ons in huis is voor 98% weg, voor onverwachte bewegingen wil hij nog wel schrikken. Voor mij, de vrouw in huis, is hij niet bang. Anders wordt het wanneer er vreemden komen die hem willen aaien, dan deinst hij achteruit en blijft hij op afstand. Ook bv. voor kinderen met fietsen die op hem afkomen is hij erg bang.

Buiten aan de riem is Homer vrolijk. Hij gaat graag naar buiten, hij heeft ook wel zijn beweging nodig en die krijgt hij dan ook. Hij loopt bij ons 2 grote wandelingen en een paar kleinere en 3x per week gaan we naar een groot omheind terrein waar hij heerlijk kan rennen en spelen. Nu hij helemaal gewend is kan Homer soms best een beetje druk zijn in huis, maar dat is goed te corrigeren. Hij kan ook wel een baasje zijn. Hij vindt alle honden leuk, maar gaan ze rennen dan “snapt” hij. Wij zijn bezig dat te corrigeren, omdat hij absoluut geen muilkorf op wil hebben.

Spelen met speeltjes is ook zeker aan Homer besteed. Hij speelt met alles wat in de tuin ligt…een pluche beestje, een bal, een bot, een trektouw. ‘s Morgens als meneer wakker wordt duurt het even voordat hij van de bank af is, dan is hij een echte luiwammes. Daarna gaan we gelijk naar buiten en als hij dan thuiskomt wil hij even bekspelen met mijn honden.  Vervolgens wacht hij netjes totdat zijn eten klaar is. Eten is Homer zijn grootste hobby, hij eet echt alles. Met meerdere honden in huis is het opletten, want laten ze wat eten staan dan weet Homer er wel raad mee. Laat ook niets van etenswaar op zijn hoogte staan want het is echt verdwenen.

De tuin is Homer zijn 2e grote hobby, want als de tuindeur openstaat hoef je ‘m nooit te zoeken…. dan is hij altijd in de tuin aan het spelen is, lekker bakken in de zon of takjes zoeken. Hij geniet hier zichtbaar van.

Homer is zindelijk en hij kan ongeveer 3 uurtjes alleen blijven samen met onze honden. Wij laten hem daarvoor goed uit zodat hij lekker kan slapen en dan vindt hij het ok. Homer is een heel gevoelig mannetje, hij moet rustig behandeld worden en dan doet hij alles voor je.”

Kijk nog eens goed naar dit knappe, leuke mannetje en neem snel contact op met de consulent van de provincie waar u woont als u in Homer de match ziet als speelkameraad voor uw hond(en) en uw gezin.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M