Heidi

Laatste update 03 april 2018 14:05

22-03-2018 Even een update over Heidi, want dit meisje is gelukkig meer zichzelf aan het worden.

"Heidi is nu ruim 4 weken bij ons en heeft zich ontwikkeld tot een blije gup. Super aanhankelijk, je hoeft haar maar te roepen en ze komt vrolijk aangehuppeld. Wat een ongelofelijk verschil met een paar weken geleden, prachtig om te zien dat ze zich zo snel aan kan passen. Ze isdol op aandacht en kan de hele dag knuffelen.

Op visite reageert ze nog wel wat nerveus maar daarin heeft ze ook nog niet zoveel kunnen oefenen.

Aan de riem gaat ook al een stuk beter, ze kan nog steeds angstig reageren op fietsers of luidruchtige mensen of dieren maar vergeleken met de eerste week is ze zoveel vooruit gegaan.

Heidi wil graag spelen maar onze andere opvanger (Mr. Orange) voelt daar weinig voor.... ze springt van links naar rechts en zelfs even op hem om hem uit te dagen, maar ze krijgt geen reactie…

Op het losloopterrein kan ze gelukkig haar energie kwijt, daar trekt ze wat sprintjes en daarna komt ze moe maar voldaan naast je staan.

Ik denk dat ze prima als enige hond zou kunnen maar ook een geweldige aanvulling op meerdere honden zou zijn.


Een heerlijke, prachtige, ontzettend lieve schat is ze.

19-03-2018 Hier is een video van Heidi:

 

 

25-02-2018 Heidi is 16 februari vanuit Ierland aangekomen in haar opvanggezin in Nederland. Zij hebben wel wat te vertellen over deze mooie dame, na iets meer dan een week want duidelijk is dat Heidi ook weinig gesocialiseerd is qua bepaalde dingen. Waarschijnlijk heeft ze altijd in een kennel geleefd.


"Heidi is nu een week bij ons en de stress en het hijgen van de overgang van kennel naar in huis leven zijn inmiddels voorbij. Geluiden en plotselinge bewegingen zijn nog erg spannend en ze reageert daar af en toe behoorlijk angstig op.
Gelukkig is ze makkelijk gerust te stellen en vindt ze het heerlijk om aangehaald te worden. Ze komt nu ook naar ons toe om een aai en kroel te krijgen, de eerste dagen moest ze wat aan ons wennen.


Haar eetlust is bijzonder goed: ze lust zo’n beetje alles en dat slokt ze dan ook zo snel mogelijk naar binnen... meer een krachtige stofzuiger lijkt ze. Wij geven haar dan ook meerdere kleinere porties per dag. Ze is ook altijd eerder klaar dan Mr. Orange (ook bij ons in de opvang) en die laat zich vervolgens door haar verjagen en gaat in haar lege bak kijken....hahaha. Beide honden hebben geen enkele vorm van baknijd.

Spelen in huis komt nu een beetje op gang. Wanneer ik zelf enthousiast doe wil ze graag meedoen maar is nog een beetje voorzichtig. Ze kan uren op een kauwbot kauwen en daarna valt ze tevreden in slaap. Heidi is erg rustig in huis en heeft niets gesloopt op kapot gemaakt. Veel visite of drukte in huis vindt ze een beetje eng en dan oogt ze wat nerveus, ze zoekt dan haar kussen op en komt later even nieuwsgierig kijken.

Buiten is het beduidend moeilijker voor Heidi. Alles is duidelijk onbekend/nieuw en ze schrikt snel van harde geluiden of veel beweging in combinatie met geluid. We oefenen dus extra op het uitlaten en ze gaat vooruit maar hier is nog zeker verbetering te behalen. Trekken aan de riem doet ze alleen als bang is, verder loopt ze voorbeeldig mee. Een paar uurtjes alleen zijn (met de andere Grey samen) is geen probleem en ’s nachts gaat ook prima. Ze heeft hier maar 1 keer binnen
geplast maar je moet haar wel regelmatig mee naar buiten nemen.

Heidi is een ware schoonheid die met een beetje geduld en begeleiding een geweldige, lieve, aandoenlijke, zachtaardige vriendin kan worden."

 

 

11-12-2017 Dit is Heidi, geboren op 20-01-2016. Heidi heeft een supergoed karakter, ze kan goed met kinderen omgaan en heeft nog nooit enige agressie getoond tegenover andere honden. Heidi is niet katvriendelijk. Haar karakter geeft aan dat ze een geweldige huishond zou kunnen worden. Haar racenaam was Patterdale Heidi. Ze is begin januari 2018 klaar voor adoptie!

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M