Gina (Polvorilla) (res)

Laatste update 18 juni 2017 18:16

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

08-05-2017 Even nog het laatste nieuws over Gina door haar opvanggezin....

"Gina is nu bijna 5 maanden bij mij en het gaat heel goed met haar. Er is niet heel veel nieuws over haar te vertellen want ze is geen bange dame die veel moet overwinnen. Ze is in vreemde situaties nog onzeker maar met tijd en ruimte komt ze zelf wel toenadering zoeken.

Ze is afgelopen weken 2x mee geweest naar de Geffense Plas in Oss waar ze heerlijk los kon lopen tussen de vele andere (wind)honden. Ze bleef goed bij me in de buurt en als ze even op onderzoek was en wat verder weg liep, was even roepen voldoende om haar weer bij me te krijgen. Ze reageert heel goed op "Giiiiiiinaa".

Ze is nog steeds net zo thuis als vanaf dag 1 en dat maakt me blij want die band zal ze ook met haar adoptanten krijgen.

Gina is echt een heerlijk meisje dat netjes meeloopt aan de riem, graag mee gaat wandelen, vlot in de auto gaat en dan rustig gaat liggen, prima met mijn katten (alles kan gewoon bij elkaar blijven als ik de deur uit ga), ze is zindelijk, ze geniet van knuffelen, ze kan goed 3-4 uur alleen zijn, ze is goed met andere honden en speelt graag. Als ze samen met mijn ene hond een sprint trekken is zij de eerste die terugkomt en dan helemaal blij kijkt. Ze geniet van haar leven in Nederland. In huis is ze rustig en ligt uiteraard als een echte windhond graag op de bank."

We zoeken voor Gina een thuis waar ze in ieder geval een speelse hond is en waar ze lekker iedere dag even kan rennen en spelen.

Hier is een mooie video van Gina:

 

21-02-2017 Polvorilla wordt in haar opvanggezin Gina genoemd. Het gaat goed met het meisje zoals hieronder te lezen is.

"Gina is eigenlijk wel helemaal thuis bij en mijn honden en katten. Ze is in huis altijd rustig geweest, maar ze is nu nog meer gewend. Ze wil heel graag mee als ik me gereed ga maken om weg te gaan, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Waar ze voorheen dan bij me in de gang kwam staan, blijft ze nu met mijn galgo's gewoon op de bank liggen als ik wegga. Een paar uur alleen met z'n allen was en is dan ook geen probleem. Ze is ook helemaal zindelijk.

Ik heb Gina ook een paar keer alleen meegenomen op visite en dat vindt ze erg spannend. Dat doe ik alleen in een rustige situatie, maar dan nog bleef ze op het kussen liggen dat ik naast mijn voeten had gelegd. Andere mensen en nieuwe omgeving is spannend voor haar en ze heeft daarin tijd nodig om alles in zich op te nemen.

Als mensen contact aan haar op willen dringen dan kruipt ze wat in elkaar en probeert daar dan onderuit te komen. Ze is niet extreem bang, maar vertrouwt het allemaal nog niet. Ze zoekt dan duidelijk steun bij mij.

Maar als iemand iets lekkers aanbiedt zal ze dat zeker wel aanpakken....neusje en smaakpapillen werken goed.
Met de katten samen gaat het prima en als ik weg ben hoef ik ze niet apart te zetten. Mijn katten zijn rustig en dringen zich niet op aan de honden.

Gina laat duidelijk zien dat ze een hondenmaatje fijn vindt en ook nodig heeft. Gewoon gezellig samen op de bank, maar ook samen buiten op veilig terrein rennen en dollen. Ze is in haar energie buiten duidelijk nog geen 5 jaar en heeft het nodig om iedere dag lekker te kunnen snuffelen, rennen en spelen.. Op de plekken waar ik haar veilig los kan laten rent en stoeit ze veel met mijn ene hond, die daar maar al te graag in mee gaat. Ze is in haar spel met hem wel pittig.
Als we andere honden tegenkomen dan loopt ze kwispelend maar met een wat twijfelachtige houding voor me en piept ze wat van opwinding. Eenmaal dichterbij dan ligt het aan de andere hond wat ze doet...ze komt bij steun zoeken of gaat kennismaken. Bij sommige honden gaat ze in een onderdanige houding naar ze toe en draait dan zelfs even op haar rug om te laten zien dat ze de hondentaal goed snapt en heel lief is. Ze wil graag spelen en na een poosje wennen aan een andere hond gaat ze graag in op een uitnodiging tot spel. Ze vindt het ook leuk als een andere hond in spel achter haar aan rent, soort tikkertje.

Ze loopt heel netjes mee aan de riem en gaat graag mee wandelen en neemt haar omgeving goed in zich op.

Ze is vanaf de eerste dag al erg op mij gericht en dat maakt dat ze best goed luistert. Ik heb haar natuurlijk een andere naam gegeven en je kunt daar heerlijk vrolijk en lief Giiiiiiiiina van maken. Daar reageert ze goed op en ze komt dan vrolijk aangehuppeld. Als ze soms met mijn ene galgo een eindje vooruit rent is zij de eerste die weer omdraait en aankomt lopen zo van "hallo, ben ik weer. Ik hoor bij jou en jij bij mij". Die band zal ze met iemand anders ook zeker krijgen.

Gina is een leuke, lieve, vrolijke en grappige Galga die in haar nieuwe thuis graag gezelschap heeft van een andere speelse hond en mensen die graag met haar knuffelen."

 

 

23-12-2016 Kleine galga Polvorilla is meegekomen met het laatste transport van dit jaar en verblijft nu 2 weken in haar opvanggezin.

"Polvorilla is een klein donker brindle meisje met een grijze snuit. Ze lijkt ouder, maar is pas 4,5 en dat is ook wel te zien aan hoe ze zich buiten beweegt. Ze kan lekker sprinten met één van mijn eigen honden en laat dan ook een pittige kant zien. Ik ben verbaasd over het geluid uit dat kleine slanke lijfje. Het is overigens veel geluid en weinig om zorgen over te maken. In huis is ze rustig.

Ze is een hondje dat met alles even haar draai moet vinden en dat was ook in het contact met mijn honden. Zij accepteren iedere opvanger en vonden de komst van Polvorilla dus ook prima. Polvorilla moest even wennen en durfde pas na een week bij ze op de bank te gaan liggen.

Polvorilla leeft bij mij ook samen met katten en dat gaat goed. Toen ze ze de eerste keer zag begon ze best hard te piepen, maar durfde er niet naartoe. Na een dag of wat durfde ze voorzichtig aan de eerste te snuffelen en was het piepen voorbij. Mijn katten dringen zich niet op en zijn rustig, maar ze kijkt er eigenlijk niet eens meer naar.

Piepen is iets wat ze makkelijk doet, maar daar besteed ik geen aandacht aan en dan stopt het snel.
Polvorilla laat vanaf dag 1 al een hechte band met mij zien en dat zie ik heel goed terug tijdens het wandelen op veilig omheind terrein....ze rent met mijn honden, sprint soms even op een watervogel af of snuffelt wat rond, maar ze komt heel vaak naar me toe en loopt ook hele stukken gewoon bij me. Zeker als ze dingen nog wat eng vindt komt ze bij me lopen of staan. Ze kan prima met andere honden, maar ze moet wel even wennen en als we meerdere honden tegelijk tegenkomen dan wordt ze onzeker en gaat haar staartje tussen de pootjes. Ze was ook een beetje een underdog in Scooby.

Ook kan ze een hele stoere houding aannemen als ze op afstand een hond ziet. Dan gaat haar staartje omhoog, haren overeind en gromt/blaft ze even....totdat de hond dichterbij komt en ze weer snel steun komt zoeken. Ze meet zich duidelijk een stoere houding aan vanuit onzekerheid.

Polvorilla loopt heel netjes mee aan de riem en gaat ook graag mee wandelen. Als ze hoort dat ik de riemen pak komt ze meteen aangelopen en steekt al bijna zelf haar koppie in de halsband.

Ze is wel een meisje dat even wat tijd en ruimte moet krijgen om nieuwe dingen in zich op te nemen. Ze stapt zonder problemen met mij in de lift (woon in een flat), maar zodra er nog iemand in de lift stapt vindt ze het spannend. Gelukkig is ze ook nieuwsgierig en zal ze zelf redelijk snel proberen even te snuffelen aan iets of iemand in een nieuwe situatie.

Visite vind ze spannend, maar als die haar wat lekkers aanbieden pakt ze dat zeker wel aan. Na een poosje zie ik dan de rust weer bij haar komen. Ze kijkt gewoon even de spreekwoordelijke kat uit de boom.

Ze is ook al een paar keer een paar uurtjes alleen geweest met mijn honden samen en dat was geen probleem.

Ik ben helemaal gevallen voor dit meisje. Ik hoop dat iemand na het lezen van dit stukje ook voor haar valt en Polvorilla haar Gouden Mandje wil geven."

..... aldus het opvanggezin.

Polvorilla heeft een schouderhoogte van 58 cm.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M