Esperanza

Laatste update 25 augustus 2019 11:41

24-03-2019 Er zijn een paar leuke foto's van Esperanza toegevoegd!
Ook is hier een kort nieuw filmpje van haar, lekker kluiven op de bank samen met de kat des huizes:

 

27-01-2019 Esperanza, geboren op 01-04-2014, is naar verluid zwervend gevonden en men heeft er lang over gedaan om haar te vangen. Toen dit eindelijk gelukt was, is ze bij BaasGalgo gekomen en daarvandaan geadopteerd door een gezin in Nederland. Daar heeft ze 2,5 jaar gewoond, maar de kinderen werden groter en namen vriendjes mee naar huis en Essie (zoals ze genoemd wordt) vindt kinderen onvoorspelbaar en dus heel eng. Ze vertrok naar boven en na een verhuizing en de jaarwisseling verstopte ze zich zelfs in de inloopkast. Natuurlijk heeft dit gezin alles geprobeerd, maar het bleek voor Essie onvoldoende, dus hebben ze uiteindelijk voor haar welzijn met veel verdriet afstand van haar gedaan. 

Essie verblijft nu in een pleeggezin zonder kinderen en man en kan hier ontspannen en haar vrolijke, stoute, lieve zelf worden. 

Vrij snel na aankomst in het pleeggezin probeerde Essie de leiding te nemen door anderen van de bank te snauwen. Na een enkele keer ingrijpen van de mens, heeft ze begrepen dat de bank van iedereen is en geleerd dat er meer veilige plekjes in huis zijn en dat alle mandjes en plekjes door iedereen gebruikt mogen worden. Sindsdien rouleert ze gezellig mee met de andere drie honden en zoekt ze een lekker plekje voor zichzelf, in een rustig hoekje, of naast of liever nog op een van de andere honden.

Essie kan echt met poezen, niet alleen als ze stil zitten, maar ook als ze worstelend door de kamer rollen, of per ongeluk op haar gaan staan. Ze heeft samengeleefd met een Husky kruising, hij was haar grote vriend. Ze leeft nu samen met twee Galgo’s en een Herder kruising en ze vindt iedereen even leuk. Ook buiten kan ze met alle andere honden. In huis vindt ze het soms lastig om af te stemmen of de ander wel met haar wil spelen, ze vat een grom soms op als een uitnodiging in plaats van een stop. Essie is de jongste in de huidige roedel en de pretletter die altijd nog in is voor een dansje. Ze ontleent veel steun aan de roedel, ze volgt de groep, de auto in, het huis in, in haar eentje zou ze niet zomaar durven, maar als de rest het doet zal het wel goed zijn.

Hoewel Essie in de 2,5 jaar in Nederland al heel veel geleerd heeft, is ze nog steeds een erg angstig hondje. Ze is echt heel bang voor kinderen. Dit is ook de reden dat zij niet kon blijven waar ze woonde. Bij het horen van kinderstemmetjes, ook op bijvoorbeeld de tv, duikt ze rillend ineen en wil het liefst weg. Als ze buiten kinderen hoort zal ze terugrennen naar de auto of naar huis. “Dan doe je haar toch aan de lijn, hoor ik u denken”…tja…en dat is een dingetje, Esperanza vindt het nog steeds moeilijk om aan de lijn te lopen. Ze heeft het gevoel dat ze niet weg kan en raakt om het minste of geringste (fietsers en andere weggebruikers) volledig in paniek, ook na 2,5 jaar oefenen en trainen. Het lijkt of ze nog heftiger reageert op dingen die ze eng vindt als ze vast is, omdat ze dan niet weg kan. Ze gaat springen, draaien, liggen; blinde paniek. Het pleeggezin neemt haar om die reden ’s ochtends niet mee op het rondje door de wijk, dan zijn er te veel kinderen op weg naar school. Haar ochtendbehoeften doet Essie nu dus in de tuin. Dat scheelt heel veel stress. 

Als ze haar mensen vertrouwt kan ze los in een veilige omgeving. Ze luistert erg goed naar haar naam en komt heel blij aanrennen als ze geroepen wordt. Ze is ontspannener als ze los kan, kan er dan zelf voor kiezen om een omtrekkende beweging te maken als ze iets spannend vindt, maar houdt haar mensen goed in de gaten en komt ook terug.

We zoeken voor Essie een mevrouw zonder meneer, of met een hele zachte meneer, zonder (klein) kinderen, met een tuin, een of meer andere hond(en) en een auto. Als Essie zich op haar gemak voelt bij je, is ze een geweldig hondje dat heerlijk bij je op de bank komt liggen, wil rennen en spelen en de vrolijkheid zelve is. 

Hier is een filmpje van Esperanza:

 

 

 

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M