Chico2

Laatste update 28 augustus 2017 19:13

28-08-2017 Chico is een Whippet-mix van 2 jaar (15-08-2015). Hij heeft een donkerbruine kleur met een klein beetje wit. Zijn schouderhoogte is 62 cm.

Zijn opvanggezin omschrijft hem als een prachtige, krachtige en snelle hond met een geweldig uithoudingsvermogen. Hij is zeer lief en zachtaardig. Hij wordt graag geaaid, geborsteld en betutteld, zoals een echte Whippet betaamt, vraagt er zelfs om.

Naar onbekenden is Chico onzeker en heeft hij even de tijd nodig om zelf het initiatief te durven nemen om contact te maken. Als mensen hem zelf benaderen kan hij gaan blaffen om te laten weten dat hij het eng vindt. Kinderen vindt hij wat onrustig, in een gezin met kinderen zal hij dus even tijd moeten krijgen om te wennen.

In huis is Chico vrij rustig: hij kan lekker luieren en slapen waarbij natuurlijk niet vergeten moet worden dat hij ook wel eens speels kan zijn gezien zijn leeftijd. Hij heeft het nodig om iedere dag te rennen en te spelen. Hij is zeer sociaal met andere honden, speelt en rent graag en daagt de andere honden zelfs steeds uit om met hem te rennen. Of Chico met katten is niet bekend, op straat reageert hij er niet op.

Hij kan heel goed een halve dag alleen zijn (moet opgebouwd worden in een nieuw thuis) en is helemaal zindelijk. Chico kan gewoon los in huis verblijven bij alleen zijn, een bench is niet nodig voor deze jongen.

In een rustige omgeving loopt hij heel netjes naast je aan de riem zonder trekken. In een drukkere omgeving kan hij angstig reageren maar door even te blijven stilstaan om hem de gelegenheid te geven de situatie te verkennen wordt hij weer snel rustiger. Hij herpakt zich zeer snel na stresssituaties.

Chico is het beste op zijn plaats in een meer landelijke, rustige leefomgeving, waar hij met andere hond(en) naar hartenlust kan rennen en spelen. Hij is vriend met ieder ras. Chico heeft een gezin nodig waar hij niet teveel alleen hoeft te zijn, waar al een stabiele speelse hond is en waar een ruime tuin is om samen te kunnen rennen, spelen en luieren met de andere hond. Dan is Chico vrij en blij.

Als u Chico een nieuw thuis wilt geven kunt u contact opnemen met Carin van der Meulen via carin.for.ginn@gmail.com

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M