Candace

Laatste update 14 mei 2019 21:22

14-05-2019 Candace is een heel lief en aanhankelijk meisje in maatje "Whippet", dus erg klein voor een Galgo. Helaas is ze teruggekomen van adoptie....het ging niet goed met de man des huizes, tegen hem bleef ze maar blaffen uit angst en als hij haar het tuigje wilde omdoen voor een wandeling trilde ze over haar hele lijf. Eenmaal op de wandeling liep ze dan goed mee. Maar ze kon ook niet goed ontspannen als de man thuis was. 

Ze heeft in haar jonge leven al erge dingen meegemaakt ;onder andere zijn haar "duim tenen" tot op het bot afgeknipt. Waarschijnlijk zonder verdoving, ze tilt dan ook als ze gaat zitten altijd een van haar voorpootjes omhoog, waarvan de dierenarts meent dat het waarschijnlijk fantoompijn is.

Candace is 2 jaar oud en verblijft in een opvanggezin. Hier gaat het prima met alle honden groot en klein en ze daagt alle honden uit voor een spelletje. Als niemand daar zin in heeft vermaakt ze zich ook prima alleen in de tuin met haar speeltjes.  Ze trekt ook graag met de andere honden een sprintje door de tuin.

Ze wandelt netjes aan de riem, begroet andere honden die ze op de wandeling tegenkomt met enthousiasme, maar heeft wel een sterk jachtinstinct en kan dus alleen in veilig omheinde gebieden loslopen, nadat ze een goede band heeft opgebouwd met haar baasje. Het alleen zijn vindt ze nog moeilijk, dat zal langzaam opgebouwd moeten worden. 

Ze kan wel met katten, maar alleen bij een kat die haar/zijn vrouwtje/mannetje kan staan anders gaat ze te wild spelen met haar/hem. Voor heel kleine kinderen is ze waarschijnlijk een beetje te wild als ze gaat spelen, maar met wat oudere kinderen moet dat geen probleem zijn. 

Hier is een filmpje van Candace:

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M