Ben (res)

Laatste update 10 februari 2018 18:04

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

24-12-2017 Mooie Ben is nog niet zo lang geleden geadopteerd maar al snel werd duidelijk dat hij geen hond is om als enige hond in huis te leven en daarom zit hij nu in een opvanggezin.

"Ben is nu 2 weken bij ons in de opvang en het moment dat we hem gingen ophalen was best spannend want je weet eigenlijk niet wat voor een hond je mee gaat nemen. We hadden natuurlijk al wel de nodige informatie gekregen.  Wat we ophaalden was een heel timide hondje die je angstvallig aan lag te kijken met z’n mooie kijkers.

De kennismaking met onze andere honden verliep heel vlotjes, binnen een uur waren de verhoudingen duidelijk en was er rust. Vanaf dat moment heeft Ben vooral veel geslapen en hoorde je met regelmaat een enorme diepe zucht. Hij heeft ook behoorlijk de kat uit de boom gekeken maar na een aantal dagen ging dat al steeds beter.

Ben moet duidelijk wennen aan een huiselijke omgeving, in principe was/is hij bang voor alles wat nieuw is en onbekend. Dit resulteerde de eerste 2 dagen wel eens in een angstplasje. Hij is echter wel verrassend goed zindelijk, dat hadden we eigenlijk niet verwacht.
Hij trekt zich graag en nadrukkelijk op aan onze Leo, dat is echt een pretletter. Ze zijn graag samen buiten in de tuin en opmerkelijk genoeg is Ben nu vaak de aanstichter van een sprintpartijtje in de tuin. We noemen hem dan nu ook “Turbo” omdat hij zo ontzettend snel is en ook niet reageert op de naam Ben.
Nu hij een beetje gewend is en ook iets beter reageert op zijn naam groeit zijn vertrouwen en gaat de staart steeds meer heen en weer. Qua karakter is het echt een hele rustige hond, je vergeet soms gewoon dat hij er is.
Hij loopt heel gemakkelijk en kalm aan de lijn en interesseert zich nauwelijks voor andere honden. We zijn met ‘m over de markt gelopen en dat ging ook heel goed. Ook in de auto gaat hij rustig liggen al moet je wel af en toe helpen met instappen, dat is nog een beetje eng.

Onze kat laat hij links liggen, hij checkt alleen of de voerbakjes wel goed leeg zijn. Ook het aanrecht is zeer interessant maar dat waren we natuurlijk al gewend van onze andere honden. Als er visite is komt hij die even begroeten maar is niet opdringerig en daarna zoekt hij zijn mand weer op of ligt op het kleed in de kamer. Op gezette tijden zoekt hij je even op, legt z’n kop op je schoot of komt lekker tegen je aan leunen om lekker geaaid te worden.

‘s Nachts slaapt hij lekker in de mand en moet in de ochtend soms aangespoord worden om mee naar buiten te gaan. Meestal duikt hij daarna gelijk weer de mand in om verder te slapen. Omdat er hier eigenlijk altijd wel iemand thuis is hebben we het alleen zijn nog niet kunnen oefenen, onze verwachting is dat dat ook wel goed moet komen gezien het feit dat hij het goede voorbeeld krijgt van onze Arrow en Leo. Maar het is wel een hondje dat het beste bij een gezin terecht komt waar al een hond aanwezig is.

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M