Archi

Laatste update 07 februari 2018 17:02

07-02-2018 We hebben weer een update ontvangen over Archi:

"Archi is nu 4 weken in huis en ik heb een redelijk goed beeld van hem. Het is een grote jongen die het heerlijk vindt om op een omheind terrein een sprintje te trekken, te spelen met andere honden. Hij is dan volkomen ontspannen en vrij en vrolijk. Een echte jonge hond.

Hier in huis voelt hij zich ook op zijn gemak. Hij eet en drinkt goed (geen baknijd), slapen is zijn
hobby en knuffels ontvangen staat ook op zijn lijstje. Knuffelen doet hij alleen bij mensen die hij goed kent. Bij vreemden loopt hij weg en zoekt dan een rustig plekje op. Als er iets lekkers van pas komt dan komt hij wel naar vreemde mensen toe maar is nog te onzeker om dat lekkers aan te pakken. Hij zal zelf zijn tempo moeten kunnen bepalen.

Tijdens de wandelingen buiten vindt hij het eng als er mensen achter hem lopen, hij blijft dan
achterom kijken en durft dan niet te plassen. Toch lijkt hij niet bang voor fietsers en verkeer. Hij trekt niet aan de lijn.

Met gemak kan hij enkele uren alleen zijn mits er andere honden zijn. Een stabiel maatje heeft hij wel nodig gezien zijn onzekerheid. Hij maakt niks kapot.
Archi is een rustige hond in huis, ook buiten tijdens het wandelen is hij rustig mits er niet teveel
wandelaars zijn. Hij is absoluut niet dominant.

Ik heb hem ook kennis laten maken met katten en dat ging heel goed. Eerst vond het wat spannend, maar daarna rustig gesnuffeld aan de aanwezige kat en toen was het wat hem betreft prima."


Omdat Archi nog erg onzeker is lijkt het ons niet verstandig om hem in een druk gezin te plaatsen met jonge kinderen. Hij krijgt dan veel te veel prikkels en kan dat met zijn handicap niet snel verwerken. Zijn onzekerheid neemt dan de overhand. Hij zoekt een rustige plek waar al een maatje aanwezig is en waar hij zelf het tempo kan bepalen. Hij heeft gewoon wat meer tijd nodig om mensen echt te kunnen vertrouwen.

 

21-01-2018 Een week geleden is Archi aangekomen in zijn opvanggezin. Hij is nog een jonge, knappe vent maar lijkt toch al heel wat meegemaakt te hebben in die periode.

In Scooby viel het al op dat Archi bijna alleen maar in een mandje lag en weinig rondliep en ook weinig interactie had met de andere honden in de paddock. Ze zijn hem toen een beetje gaan observeren en ook eens met hem gaan wandelen want het viel op dat hij soms wat raar liep en zijn koppie wat scheef hield. Al snel was er het vermoeden dat hij wellicht blind was links, dus is daar even naar gekeken door de dierenarts in Scooby en die bevestigde dat. Daarop heeft GINN besloten hem mee te laten komen.

Zijn opvanggezin beschrijft hieronder hoe het nu na een week met Archi gaat....

"Archi, oftewel Appie of Ap, is nu een week bij mij in huis en wat een lieve, zachte jongeman van
ongeveer anderhalf jaar is hij. Hij weet niet wat hem overkomen is, een lekkere zachte, warme mand, eten in overvloed en daar alle tijd voor krijgen. Knuffels ontvangen, niet meer iets moeten doen, alleen maar iets voor de lol. Hij vindt het heerlijk allemaal.
Aan de lijn lopen gaat prima, verkeer is maar een raar iets wat herrie maakt. Hij is zindelijk.
In huis is hij rustig, slaapt veel en kan met gemak enkele uren alleen thuis zijn met zijn
hondenvriendinnen. Hij is super sociaal naar zijn soortgenoten van groot tot klein.

Archi reageert nog wat onzeker in vreemde situaties. Echter...onder dat onzekere gedrag schuilt een vrolijke lieverd. Hij vindt het heerlijk om een sprintje te trekken en wil dan spelen. Er komt geen onvertogen blafje of grommetje over zijn lippen.
Na een weekje Archi observeren is hij even naar een dierenarts hier geweest. Hij houdt zijn kopje scheef en zijn linkeroog is kleiner dan het rechteroog. Vermoedelijk is door trauma zijn oogzenuw beschadigd. Het linkeroog reageert wel op licht en zijn pupil werkt. Zijn beschadigde oogzenuw geeft geen signaal door naar zijn hersens zodat hij geen boodschap krijgt dat hij gewoon kan zien met dat oog. Hij compenseert dat door vooral met rechts te kijken, ruiken en proeven. Hij functioneert er prima mee. Ook eten is geen probleem. Of deze zenuw nog gaat herstellen is onbekend.
Hij is nog wat aan de dunne kant maar dit zal wel goed komen gezien zijn goede eetlust.

Kortom: Archi is een gemakkelijke, gezonde, jonge, lieve en zachte jongen met een kleine handicap waar hij echt niet zielig door is. Ook zal zijn onzekere gedrag met de dag minder worden, hij laat het zien dat hij vrolijk kan zijn. Hij zal met de dag meer gaan beseffen dat het leven de moeite waard is om te leven."

Wie o wie wil deze jongen met zijn lichte handicap zijn Gouden Mandje geven? Archi heeft wel een leuk speels windhonden maatje naast zich nodig en wonen in een drukke stad of heel druk gezin is voor hem wat minder geschikt gezien de verwerking van de vele prikkels die dat zal geven. Maar buiten dat kan hij een heel gewoon leven leiden en gaat mensen heel blij maken met zijn gezelschap.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M