Archi

Laatste update 24 maart 2018 17:03

24-03-2018 Archi is een knappe, grote, diep zwarte reu met een ontzettend zacht karakter. Een gevoelig, onzeker manneke dat de wereld nog best spannend vindt.

Het duurt even voor hij je vertrouwt, maar als je zijn vertrouwen hebt legt hij zijn hartje volledig in je handen. Dan heb je hem echt helemaal en ben je zijn steunpilaar.

Hij is in opvang gekomen omdat het in de shelter in Spanje duidelijk was dat er wat met hem aan de hand was. Hij bleek door waarschijnlijk hoofdtrauma neurologische problemen te hebben. De linkerkant van zijn gezichtje was gevoelloos en  hij leek niet goed te zien met zijn linkeroog. Hij is nu ruim 2 maanden in Nederland en hij verbetert hierin nog elke dag. Eigenlijk is er fysiek weinig tot niets meer aan hem te merken. Zijn oogje heeft zicht, hij kauwt weer links en hij houdt zijn hoofdje zelden nog scheef. Daarbij heeft hij zijn spieren ontwikkeld en is zijn coördinatie erg verbeterd. Hij rent het hardst van iedereen!

Wat je wel aan hem merkt is dat hij moeite heeft met onverwachte situaties. Zijn hoofdje werkt wat anders, wat langzamer. Hij heeft behoefte aan structuur. Nieuwe dingen zijn nog lastig voor hem. Maar als hij eenmaal iets kent, dan is het ook goed. Juist dit maakt hem zo aandoenlijk. Hij komt dan echt steun bij je zoeken.

Buiten, los in de tuin met de andere honden is hij vrij en blij. Dan is hij een heerlijke onbevangen jonge hond die iedereen aan het spelen krijgt. Rennen, spelen, dollen, hij staat vooraan! De vrolijkheid spat er dan vanaf.

Binnen is het een ander verhaal. Als er geen andere mensen in huis zijn is er niks aan de hand. Dan is hij relaxed. Een slaapkop die hooguit van bank naar mand en terug verhuist en regelmatig een knuffel bij je komt halen. Hij vindt lekker bij je liggen en knuffelen heerlijk! Als er andere mensen zijn, is het nog erg spannend. Dan kruipt hij weg en wil hij zich het liefst onzichtbaar maken. Ook hierin zien we wel, heel langzaam, verbetering.

Archi zoekt een thuis waar al minimaal 1 andere stabiele hond is. Hij trekt zich erg op aan de andere honden en leert van hen het meest. Een rustig thuis, met een baasje dat snapt dat Archi net iets meer structuur en begeleiding nodig heeft. Een baasje dat hem de tijd en het geduld wil geven om zich in zijn eigen tempo verder te ontwikkelen. Een baasje dat begrijpt hoe gevoelig hij is en dat de mensenwereld best nog wel spannend voor hem is. En dan zul je een vriend voor het leven aan hem hebben. De liefste en trouwste hond die je je maar kunt bedenken. 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M