Amira2 (res)

Laatste update 07 september 2017 20:06

Gereserveerd. Deze hond is gereserveerd.

29-05-2017 Kijk eens naar de mooie, nieuwe foto's van Amira!

08-05-2017 Amira is nu een paar weken in haar opvanggezin en we laten u graag weten hoe het met haar gaat.

"Amira is hier nu 2 weken bij ons in de opvang. Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 pubers van 13 en 16 jaar, twee katten en een Galga.
We merken dat ze in Spanje in een opvanggezin gezeten heeft want sinds de dag dat ze hier is voelt zij zich thuis.
Het was voor haar wat onwennig als we haar alleen lieten samen met onze hond en in het begin piepte ze dan even maar nu reageert ze al veel rustiger en snapt ze dat we na verloop van tijd weer terugkomen. Ze begroet je dan hartelijk en vraagt alle aandacht.

Wandelen aan de lijn is geen probleem voor haar. Ze gaat graag met je mee want ze is erg nieuwsgierig en wil graag bij je zijn. Soms wil ze nog wel eens trekken maar dat gaat na verloop van tijd over. Op het strand loopt ze aan een lange lijn. Omdat onze eigen hond Tina los mag is dat voor Amira niet altijd even leuk want zij wil ook graag lekker rennen. Gelukkig kan dit bij ons in de tuin. Samen spelen ze en rennen ze, waarbij Amira Tina vaak uitdaagt om mee te doen. Als Tina niet wilt dan speelt Amira gewoon alleen met een stok, een knuffel of iets anders wat ze kan vinden.
Onze tuin is helemaal afgezet dus kan ze naar hartenlust rennen over het gras en door de struiken. Ze heeft geen neiging om weg te lopen.

Amira is een lieve, speelse en aanhankelijke hond. Ze komt graag bij je zitten en wil geaaid en geknuffeld worden. Ze kan goed overweg met onze eigen Galgo. Naar mensen is Amira onderdanig maar niet angstig, ook niet naar onbekenden. Ze luistert goed naar haar naam. Ze snapt snel wat je bedoeld, vaak is twee keer corrigeren voldoende voor haar om te weten wat ze niet mag.

Verder eet ze goed en lekker rustig. Dit willen we zo houden. Daarom laten we de honden apart eten zodat Tina haar brokken niet afpakt. Als dit wel gebeurd kan ze van zich afbijten, wat een natuurlijke reactie is.

Amira heeft in Spanje met een kat samengeleefd, wat goed ging. Onze eigen katten leven echter gescheiden van de honden na wat angstige ervaringen in het verleden waardoor wij hier zelf geen ervaring mee hebben. Ze reageert fel op de katten die ze door het serreglas in de tuin ziet lopen.
We weten dus niet hoe ze met katten in huis omgaat. Veel honden die in huis prima met katten samen kunnen leven zullen op straat er achteraan willen.
Ook reageert ze op het pluimvee van de overburen wanneer we daar langs lopen. Al die vogels vindt ze erg interessant. Of ze uit speelsheid reageert of vanuit jachtinstinct is voor ons nog niet duidelijk.

Voor zover we nu hebben ervaren is Amira een hele lieve, aanhankelijke, bescheiden en speelse hond die graag aandacht krijgt en geeft. Ze houdt van gezelligheid en kinderen."

Ons lijkt ze een heerlijk meisje om in huis te hebben en we zien haar graag geplaatst in een actief gezin met een al een hond, want ze heeft zeker een speelmaatje nodig.

Amira heeft een schouderhoogte van 60 cm.

 

19-03-2017 Amira is een prachtige jonge galga van ongeveer 1,5 jaar. Ze is gered door een vrijwilligster. Ze is heel erg lief, zonder angsten, actief en speels. Ze kan met andere reutjes en teefjes. Ze leeft momenteel met een galgo en een kat samen in een opvanggezin. Amira heeft wel een honden maatje naast haar nodig en kan niet te lang alleen zijn. Amira en kinderen is een goede combi.
Negatief getest op de Mediterrane ziektes.

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M