Amira

Laatste update 24 oktober 2018 11:36

20-10-2018 Amira is een ruwharig Galgo teefje van 6 jaar (ze zou ook wat ouder kunnen zijn, want de leeftijd wordt toch vaak gegokt in Spanje) en helaas moet ze, tot groot verdriet van haar adoptante, vanwege persoonlijke omstandigheden, herplaatst worden.

Amira is een warme, aanhankelijke, ietwat onzekere, trouwe hond die bij rust en regelmaat het meest is gebaat. Ze bouwt op haar baasje, ze gaat dan ook niet zo gauw met anderen mee. Ze heeft graag bevestiging dat ze iets goed doet en komt die ook halen. Ze heeft een beetje een eigen willetje en doet ze alles op haar eigen tempo. Haast komt niet voor in haar woordenboek. Ze bedelt niet en eet goed.

Uitlaten is geen probleem, ze blijft netjes bij je. Ze weet de weg en wanneer we een, voor haar, leuke richting oplopen, dan wil ze nog weleens sneller gaan lopen, maar dat is makkelijk te corrigeren. Eenden en vogels doen haar niks, maar naar katten op straat reageert ze sterk. Ze kan er ook niet mee samenleven in huis.

Op straat reageert ze niet op verkeer en ook niet op mensen die passeren. Als er even een babbeltje wordt gemaakt met het baasje, dan toont Amira zich nieuwsgierig door even met haar lange neus tegen de hand of het been van de andere mensen te tikken. "Wie ben jij?". Verder gaat ze braaf zitten wachten tot er weer verder gewandeld wordt.

Struinen en speuren vindt ze heerlijk en hierin kan ze haar energie kwijt. In de tuin komt ze eigenlijk weinig, ze ligt het liefst lekker rustig binnen op haar bed of op de bank.
Met andere honden heeft ze op het eerste oog niet zoveel, ze is gesteld op haar rust en speelt ook niet met andere honden. Ze probeert het weleens, maar ze vindt ze snel te druk en lomp. Hoe het met een andere hond in huis zou gaan is onbekend, maar ze heeft in Spanje wel met andere honden samen gezeten, zoals vrijwel alle Galgos. Wel laat ze regelmatig buiten zien dat ze eerder een reu accepteert dan een teefje. Ze kan prima als enige hond leven.

Amira is vanaf dag 1 helemaal zindelijk en kan 5 uur alleen zijn. Ze slaapt dan gewoon, maakt niets stuk en heeft dat ook nooit gedaan. In haar gekke 5 minuten zal ze je aandacht vragen voor wat snoepjes in een kong of een runderkophuid kluif. Haar linkeroog lijkt kleiner dan het rechter, maar dat komt omdat ze daar geen zwarte rand omheen heeft en weinig wimpers. 

Amira is positief getest op Leishmania vlak nadat ze in Nederland kwam, omdat ze toch wat specifieke klachten had. Ze krijgt nu Allopurinol en zal dat de rest van haar leven nodig hebben. Alle klachten waar ze last van had door de Leish zijn verdwenen en ze is echt weer helemaal zichzelf. Vorige week is ze opnieuw getest op de titer van de Leish en functie van de organen….alles was prima in orde. Leish slapende en organen werken goed.

 

Hier is een filmpje van Amira:

 


Wie o wie heeft er een plekje in hart en huis voor Amira???

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M