Alma

Laatste update 09 september 2018 13:02

09-09-2018 Geheel buiten haar schuld is Alma (3 jaar) teruggekomen van adoptie. In haar opvanggezin voegde zij zich weer gezellig en probleemloos in binnen haar opvanggezin. Alma is een vrolijke, speelse meid, alleen is zij door haar verleden erg onzeker in nieuwe situaties.
Wie de vrolijke pretletter in haar wil ontdekken zal haar de tijd en de rust moeten geven om uit haar schulp te komen. Maar wat is er mooier dan een onzeker timide hondje zien opbloeien, stapje voor stapje?


Alma is dol op spelen, alleen of met de andere Galgo’s. Zij houdt van knuffelbeesten en balletjes, ze verzamelt die graag op haar slaapplek.
Oh ja, die slaapplek is een bench….. gewoon met deurtje open. Daar voelt ze zich veilig en daar eet ze ook het liefst in. Moet het baasje even weg, dan vindt Alma het okay als het deurtje even dicht gaat en gaat ze lekker slapen en uitrusten van al haar vrolijke capriolen. Zodra de radio wordt aangezet en haar opvangmama trekt haar schoenen aan, dan weet Alma al dat ze even alleen thuis moet blijven met de andere honden samen. Ze gaat dan al zelf naar haar bench. Hoe slim is deze jongedame?!
Alma is sociaal met andere honden, ook die niet tot de roedel horen. Met wandelen maakt ze snel vriendjes met iedere hond, groot of klein. Maar andere hondenbaasjes, daar gaat ze liever met een boogje omheen tot ze weet wat voor vlees ze in de kuip heeft. Inmiddels kunnen diverse “wandelvrienden” van het opvanggezin Alma onderweg aaien of daar neemt ze snoepjes van aan.
Alma heeft gewoon tijd nodig om het vertrouwen te winnen. Wie haar die tijd geeft, krijgt een wereldhondje aan haar!
En last but not least…. Alma kan prima met katten. Ze heeft geen baknijd.


De filmpjes (één op omheind losloopveld en de ander rond huis) geven een goed beeld van Alma als zij eenmaal gewend is. Zij is de brindle met de wit/beige halsband. Ze kan soms even trekken aan de riem aan het begin van de wandeling, maar een paar correcties en dan loopt ze netjes mee. Ze heeft natuurlijk nog jeugdig enthousiasme. Het rennen op een veilig omheind veldje heeft ze wel echt nodig, of spelen in de tuin.

Op de facebook pagina van het opvanggezin schreef iemand een hele passende reactie waar de opvangmama van Alma door geraakt was en die zo waar is....

“Lieve kleine muis Alma, je bent zo leuk! 
Jouw Gouden Mandje komt er ook. Die lieve geduldige mensen die begrijpen dat jij net iets meer tijd nodig hebt om ze te leren vertrouwen, ze zijn er, echt! En die gaan een geweldige, vrolijke vriendin aan jou krijgen.”

 

Hier zijn twee filmpjes van Alma:

 

 

Wilt u mij een kans geven, neem dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulentes.

Stichting Greyhounds In Nood Nederland kan geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de hondjes op onze site, welke niet door onze stichting aangeboden worden.

Let op! Bezoek aan de opvang is uitsluitend mogelijk, na telefonische afspraak met uw consulente.

M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M
M