Verslag presentatie "Broken Spirit"

18 november 2016 17:17

Op 7 november jl. was GINN uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de presentatie van de documentaire 'Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’ https://www.piepvandaag.nl/trieste-lot-spaanse-galgo-beeld/. GINN heeft een korte presentatie gegeven over het ras de Galgo Español door de eeuwen heen.

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door House of Animals te Amstelveen. We zagen een indrukwekkende documentaire waarin Valentina (die ondertussen via GINN geadopteerd is) centraal stond. Karen Soeters (oprichter PIEP Vandaag, presentatrice van de avond) heeft van dichtbij mee kunnen maken hoe de huidige situatie in Spanje is. Het beeld van de vele zwervende galgo's op straat of op de velden en daar tegenover de jagers die glashard ontkennen dat er galgo's in Spanje gedumpt worden, gaf rilling na rilling. Tevens gaf het wederom een mooi inkijkje in het leven van de Spaanse vrijwilligers. Dag in, dag uit, week in, week uit zijn zij bezig om de zwervende galgo's veilig te stellen. En daar gaan zij ver in... Zo liet Karen weten dat de Spaanse vrijwilligers zelfs hun eigen meubels verkopen om meer geld voor de reddingsacties te hebben. Over passie gesproken... Aan het eind van de avond was er een Skypeverbinding met deze vrijwilligers en kregen zij een grote foto van een vangkooi te zien. U snapt het: gejuich alom...

 photo piepvandaag-premire-Galgos-01_zpswmjrvkev.jpg

Een mooie afsluiter van de avond was dat de adoptanten van Valentina een presentatie gaven over hoe het nu met haar gaat. En de beelden lieten een enigszins gereserveerde, maar vrolijke en genietende Valentina zien. En dat doet goed! Tot slot werd Arla Weijgerse bedankt voor de liefdevolle en geduldige opvang van Valentina, Esther Versluijs van Greyhounds Rescue Holland voor haar hulp aan Karen tijdens de reis te Spanje, de adoptanten van Valentina en alle betrokkenen van deze fantastische avond!

De adoptanten van Valentina hebben ook een eigen stichting die verschrikkelijk goed werk doet: Dutch Galgo Lobby. Zij hebben al ontzettend veel werk verzet op politiek gebied. Want dáár zal natuurlijk de omslag gemaakt moeten worden. De regels moeten veranderen en daar heeft DGL al ontzettend veel werk in verzet. Zij zoeken momenteel nieuwe vrijwilligers om deze monsterklus te kunnen blijven klaren. Leest u onderstaande tekst, denkt u er over na en misschien kunt u hun team versterken en daarmee een verschil gaan maken?

Stichting DutchGalgoLobby is dringend op zoek naar mensen die het team willen komen versterken. Uiteraard zijn ze blij met iedere vorm van ondersteuning.  Omdat ze zich richten op Nederlandse- Europese- en Spaanse politiek en wetgeving zou kennis op dit gebied erg welkom zijn. Het is niet nodig om in de buurt van Oostvoorne te wonen. 

Als je hen wilt helpen kun je via email contact opnemen met:  Wilma van der Wel wilma@dutchgalgolobby.org.
Op de website www.dutchgalgolobby.org kun je meer lezen over hun activiteiten en doelstellingen.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 3 jaar geleden geplaatst door Hannie

Bedankt!
Hannie