Verslag Knipdag voor GINN

29 augustus 2017 08:40

Knipdag bij De Kapper Christel t.b.v. Stichting GINN 27-8-2017 

Zon! De zon scheen op deze heerlijke Spaanse dag in Weert! De straat was vrolijk versierd met vlaggetjes. Terrasjes stonden klaar, er was gezellige muziek. Er waren allerlei activiteiten, er dansten Flamingo danseressen.

Bij aankomst in Weert zijn Thalassa en ik zo ontzettend hartelijk ontvangen door Christel, echt hartverwarmend te zien, hoe begaan ze is met het doel van onze stichting! Niets was te veel koffie, thee we mochten zo veel nemen als nodig was.

Om een uur of elf zijn Thalassa en ik de kraam gaan opzetten.  Mooie spulletjes zoals sjaals, kettinkjes, riemen, halsbanden, voorlichtingsfolders en heel veel mooie hondgerelateerde spulletjes werden uitgestald.

Langzaam kwam de dag op gang, een paar terrasjes waren al bezet…. heerlijke Spaanse muziek klonk door de straat. Thalassa had haar Galgo Bocca meegenomen, maar die was het niet eens met de gang van zaken. Er is toen gebeld om haar op te halen. Geen enkel doel is het waard om een hond, die zich niet op zijn gemak voelt, te dwingen om te blijven.

Het liep niet bij onze kraam zo als wij hadden gehoopt. Thalassa kwam op het briljante idee om Whippet Italiaantje Cara in te schakelen. Zoon Bo heeft Cara gebracht met een heerlijk dekentje. Het enige dat we moesten doen is lekker knuffelen en op de arm houden, want dat heeft de grande dame van 12(!) het liefst. Bij iedere aai knipperde ze met haar oogjes en ja hoor, daar werd weer een lootje verkocht. Yes, opeens stonden veel  mensen voor de kraam. Heel veel ah’s  en oh’s voor Cara waardoor ook de interesse werd gewekt voor onze stichting.

Ingrid Scheepers was met haar twee galgo’s even goedendag komen zeggen. De honden kregen natuurlijk wat lekkers van ons, waardoor ze zich steeds meer op hun gemak voelden. Ook mede door Ingrid werd de interesse gewekt… Ohhh, zijn dat die honden waar jullie je best voor doen. Het waren twee schoten in de roos.

Het werd steeds gezelliger in het straatje. Er werden lootjes verkocht door de straatvereniging, er waren verschillende prijzen te winnen en de hoofdprijs was een reis naar Barcelona met een mooi bedrag aan zakgeld.

Het liep tegen half vijf…. de spanning begon te stijgen. Een van ons tweeën werd naar voren geroepen, maar wij besloten samen te gaan. Iemand was zo aardig om de GINN-kraam in de gaten te houden.

Christel kwam stralend naar ons toe gelopen met een A4 velletje in haar handen… IK WEET HET AL!! Thalassa en ik zijn naar voren gelopen waar alle kapsters  op een rij stonden, allen met een A4tje in de handen. Eerst werden de prijswinnaars bekend gemaakt die kleinere prijzen hadden gewonnen. Toen kwam het grote moment. Eén voor één werd een velletje A4 omgedraaid zodat het totale bedrag zichtbaar werd. Jeetje Mina…. € 787,65! Wat een geweldige dagopbrengst! En dit allemaal voor Stichting GINN!  

Na een klein dankwoordje van onze kant, schoten we allemaal vol. Na een traantje weg te hebben gepinkt werd er heel hard OLÉ geroepen! Iedereen straalde.

Thalassa en ik zijn de kraam gaan opruimen en hebben daarbij veel hulp gehad van Bo, de zoon van Thalassa. Hierna hebben we heel gezellig nog een terrasje gepikt. Moe maar heel voldaan zijn we naar huis gegaan.

Christel, Frans en alle dames die hebben meegewerkt heel veel dank namens Stichting Greyhounds in Nood Nederland!
De dames Wilma, Audry, Sharon, Saskia en Christel hebben de hele dag geknipt, gekapt, geföhnd en  bij een paar dames mooie make-up aangebracht.
De dames Sharon, Lisa en Hanneke hebben de haren van verschillende mensen prachtig ingevlochten.
Gitarist Hanneke, die zich heel spontaan had aangeboden om de kapsalon met prachtig gitaarspel te verrijken.
Er was Dominique, die heel beleefd vroeg aan de dames die langs kwamen, of ze ingevlochten wilden worden, ze handelde ook het afrekenen af.
En als klap op de vuurpijl was daar waarachtig een prachtig Spaans dametje, dat veel aandacht trok voor onze goede zaken.
Natuurlijk was daar ook Frans, de man van Christel, die ook ons goed heeft geholpen met het opzetten van onze kraam!

Dan rest ons nog iedereen die zich voor deze geweldige dag heeft ingezet nogmaals hartelijk te bedanken namens Stichting Greyhounds in Nood Nederland.

Tania

Klik ook op deze link voor een artikel over de Spaanse Dag met leuke foto's erbij.

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

10 maanden geleden geplaatst door Hannie & Arno

Gezellige boel dus!!
Groetjes van ons
pootje Violeta