SPOEDOPVANG gezocht voor SUNNY

13 juli 2019 09:20

UPDATE SUNNY

27-07-2019 Vandaag is Sunny vertrokken naar zijn definitieve gouden mandje. Sunny gaat in Duitsland wonen en hij is overgedragen aan een Duitse stichting die de verantwoordelijkheid voor hem heeft overgenomen en die zijn adoptie heeft geregeld.

Wij bedanken onze Facebookvolgers voor het massale delen. Dat heeft er toe bijgedragen dat Sunny zijn definitieve thuis heeft gevonden.

Sunny krijgt meerdere galgovriendjes in zijn nieuwe gezin en er is al ervaring met een dove opvang-Podenco.

* * *

Hallo daar,

Ik ben Sunny en, al zeg ik het zelf, een super leuk en knap galgo mannetje van 6 maanden en ik kom helemaal uit Spanje. Daar ben ik gecastreerd, gechipt en heb mijn inentingen gekregen. Waarom begin ik nu hier ineens iets over mezelf te vertellen??? Ik zoek met spoed een nieuw (tijdelijk) thuis en zal daarom nog iets meer over mezelf vertellen.

Ik ben een vrolijk mannetje met veel energie en de nodige puppy streken. Ja, ik zit midden in die "ik wil alles ontdekken en doe dat met mijn bek en lange poten" fase. Ik vind dus het eten voor mensen erg interessant en wil graag proeven, ook al zit het nog in de pan, ligt het op het aanrecht of op je bord. Ik weet inmiddels wel een klein beetje dat sommige dingen niet mogen, maar probeer het lekker toch. Ik heb daarin dus nog veel sturing nodig. Verschil is wel dat sommige andere honden "oost-indisch" doof zijn, maar ik ben écht doof. Ik hoor je niet als je me roept of een geluid maakt om me iets te vertellen. We moeten samen gebarentaal leren en ik kan al redelijk goed "luisteren" naar het gebaar voor zit en ga dan zitten. Verder ben ik natuurlijk een hond en daarmee kan ik ook lichaamstaal lezen.

Ik ben al zindelijk in huis, maar durf nog niet met iedere wandeling buiten mijn behoeften te doen. Ik ben dan soms zo met alle indrukken bezig dat ik vergeet dat ik ook nog iets moet doen en doe het dan na de wandeling in de tuin. Ik loop wel netjes mee aan de riem en mocht ik een beetje trekken dan is een kort "rukje" aan de riem voldoende om mij te doen stoppen. Ik ben heel geduldig met het omdoen van mijn tuigje en wacht tot het gefrummel aan mijn lijf klaar is. Ook met het tuigje af doen sta ik te wachten en laat dus zien dat ik echt een braaf mannetje kan zijn.

Het zal jullie niet verbazen dat ik graag wil rennen en spelen. Door mijn “beperking” kan ik niet los lopen, want ik hoor geen auto’s of commando’s en daarom loop ik nu aan een 10-meter lijn. Dat is heerlijk, maar eens helemaal lekker vrij kunnen rennen in een grote veilige tuin of op een omheind terrein zou geweldig zijn. Dan zou ik lekker mijn energie kwijt kunnen en dat heb ik nodig. Wat ik ook heeeeeeeeeeeel graag wil is een leuk hondenvriendje om mee  te rennen en spelen, meer mag natuurlijk ook.

Ik ben niet bang voor mensen, sterker nog....ik vind ze erg leuk en gezellig. Heb ze het liefst de hele dag om me heen en daarom vind ik alleen zijn heel moeilijk. 's Nachts weet ik dat iedereen thuis boven in bed ligt te slapen en dan ga ik ook lekker in diepe slaap om zo alles van de dag weer te verwerken. De avonden lig ik ook vaak lekker te slapen op een heerlijk zacht kussen.

Er is in mijn huidige thuis een kat aanwezig. Daar wil ik graag mee spelen, maar dat is een behoefte die de kat niet heeft en dan sta ik een beetje beteuterd te kijken. Ben ik zielig of ben ik zielig?

Omdat ik alleen zijn niet leuk vind en een hondenvriendje mis om mee te spelen, ben ik dus nu met spoed op zoek naar een nieuw (tijdelijk) thuis waar ik dat vriendje wel heb, niet veel alleen hoef te zijn (of het in een heel rustig tempo kan leren) en de mogelijkheid krijg om mijn energie veilig kwijt te kunnen. Ik beloof je dat ik je daar veel liefde voor teruggeef, want ik ben echt een lekker ding!

Hier zijn een paar foto’s en filmpjes van mij en dus de vraag..... wie o wie wil mij opvangen of adopteren? Ik moet zeggen....dat laatste klinkt wel heel leuk en als jullie mij willen, dan kun je contact opnemen met Carin van der Meulen op carin.for.ginn@gmail.com. Hopelijk tot snel!

Lieve woef,
Sunny

(Oh ja, die knobbels aan mijn ellebogen zijn van het liggen op harde ondergrond in Spanje en de dokter heeft gezegd dat die langzaam wegtrekken. Ik heb er gelukkig geen last van.)

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Cilla, dank voor je aanbod. Je kunt zelf contact leggen via het hierboven genoemde mailadres.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Cilla Goossens

Beste
Ik kan voor tijdelijke opvang zorgen als jullie willen.
Ik ben wel van België, Tessenderlo.
Ik heb nog honden thuis. Ik heb een buitenren en mijn tuin is volledig omheind. Honden mogen ook binnen uiteraard.
Momenteel heb ik zomervakantie want ik ben leerkracht. Opvang is dus geen probleem tot september. (Kan ook langer uiteraard)
Mijn nr 0494180548
Groeten Cilla